link za swish'a do html |
Autor |
Wiadomość |
misiu1977
Początkujący
|
Wysłany: Sro 16 Gru, 2009 16:21 link za swish'a do html
|
|
|
Czołem,
Zacząłem bawić się trochę swishem. Zrobiłem jakieś tam menu i natknąłem się na problem. Nie wiem jak zrobić aby po kliknięciu w menu (zrobione w swishu) przejść do strony wykonanej kompletnie w html. Odwrotnie nie ma problemu - wystarczy osadzić plik .swf w html - ale nie wiem jak zrobić odwrotnie?
Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
Piotr
Ekspert
|
Wysłany: Sro 16 Gru, 2009 18:06
|
|
|
Witaj ...
Więc pokolei:
1. Robisz button i przypisujesz do niego akcję
on (press) {
getURL("nazwa_pliku.html.","_self");
}
a osiągniesz to tak:
klikasz na Add script > z listy wybierasz Browser/Network > getURL(...) > na dole otworzy Ci się okienko gdzie w URL wpiszesz nazwę_pliku a w okienku Window wybierzesz _self lub inny koment
I to już wszystko
Pozdrawiam ... |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 12:13
|
|
|
A jeśli chodzi Ci o osadzenie jakiegoś okienka html wewnątrz obiektu swf to nie jest to możliwe.
Możesz natomiast wprowadzić w dokumencie swisha pole tekstowe z treścią ze zmiennej zczytywanej z pliku txt + kazać flashowi interpretować go jako html.
szczegóły znajdziesz w FAQ na tym forum |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
krzyzyk
Praktyk
|
Wysłany: Pią 10 Gru, 2010 21:41
|
|
|
hej a mozesz to opisać dokładniej bo tez mam taki problem. |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 09:56
|
|
|
shastaan napisał/a: | szczegóły znajdziesz w FAQ na tym forum |
|
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 11:29
|
|
|
http://swish.wodip.opole....p?p=22909#22909 |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|