|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Książka Rolanda! |
Autor |
Wiadomość |
siwy
Bywalec

|
Wysłany: Sob 15 Paź, 2005 19:12 Książka Rolanda!
|
|
|
Mam pytanie zamówiłem sobie księżke SwishMax i czy dużo się naucze z niej ? ODP |
|
|
|
 |
GenezypKapen
Przyjaciel

|
Wysłany: Sob 15 Paź, 2005 20:55 ..
|
|
|
Nie,nie nauczysz sie z niej duzo.Na poczatek polecam Platona ,Arystotelesa no i tym podobnych klasykow..Pozniej egzystencjalizm, zwlaszcza Rosyjski, dopiero wtedy po kilku latach zaglebiania sie w te lektury siegnij po kasiazke Rolanda..
P.s. uwaga, on jest tutaj administratorem..:) |
|
|
|
 |
erbe

Pomógł: 29 razy Wiek: 46 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 527 Skąd: Poznań / Londyn
|
Wysłany: Sob 15 Paź, 2005 22:38 Re: ..
|
|
|
GenezypKapen napisał/a: | Nie,nie nauczysz sie z niej duzo.Na poczatek polecam Platona ,Arystotelesa no i tym podobnych klasykow..Pozniej egzystencjalizm, zwlaszcza Rosyjski, dopiero wtedy po kilku latach zaglebiania sie w te lektury siegnij po kasiazke Rolanda..
P.s. uwaga, on jest tutaj administratorem..:) |
czlowieku, czy ty jestes normalny? :> |
_________________ erbe
http://www.d-t-h.prv.pl |
|
|
|
 |
^galechus

Pomógł: 16 razy Dołączył: 05 Lip 2005 Posty: 248 Skąd: Trzcianka
|
Wysłany: Nie 16 Paź, 2005 06:44
|
|
|
Witam, dołączam się do pytania siwego, ale może ktoś powie czy ta książka jest bardziej ukierunkowana na grfikę czy na action scripting? (zależy mi najbardziej na zdaniu Pana Rolanda i oczywiścię pozostałych użytkowników tej ksiązki)
?-) |
|
|
|
 |
roland
Site Admin Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Pon 17 Paź, 2005 08:22
|
|
|
Witam
W książce główny nacisk położyłem raczej na naukę programu. Zacząłem od podstaw, przez kilkanaście stron prowadząc czytelnika niemal za rękę. Później opisuję możliwości programu, podając kilkanaście gotowych rozwiązań. Action Script opisałem, bazując raczej na założeniu, że osoba która dotrze aż tak daleko, zna przynajmniej w zarysach korzystanie z jakiegoś języka programowania (Pascal, C++, Java...). Nauczenie programowania w Action Script od podstaw wymagałoby osobnej książki. Mam jednak nadzieję, że takie podejście pozwoli szybko zapoznać się z poleceniami tego języka.
Teraz staram się opisać Action Script na Forum. Więc jeżeli ktoś nie potrafi programować, to może zacząć od opisu na Forum.
Więcej o książce, pod adresem:
http://swish.wodip.opole.pl/ksiazka/index_max.html |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|