text w Swish2 i Swish Max |
Autor |
Wiadomość |
emsp
Bywalec

|
Wysłany: Sro 17 Sie, 2005 15:20 text w Swish2 i Swish Max
|
|
|
Mam problem z tekstem.
Gdy chce umiescic dluzszy tekst to podczas przewijania wszystko sie tnie i zwalnia, dodam tylko ze tekst nie jest wczytywany z pliku txt.
Jest tez cos takiego ze jezeli wpisuje recznie tekst a nie wklejam to sie nie tnie, ale komu k**wa chce sie pisac cale ksiazki...
a i niech mi kotos powie jak wczytywac tekst i pliku txt i rownoczescie przewijac go plynnnie tzn klikajac raz az do momentu puszczenia, to co wyczytalem na forum nie dziala, moze ktos ma tutroiala...
EMSP
www.pimp.ps.pl |
|
|
|
 |
tAboon
Ekspert tAboon

Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
|
|
|
 |
emsp
Bywalec

|
Wysłany: Czw 18 Sie, 2005 20:41
|
|
|
tAboon,
tylko powiedz mi jeszcze dlaczego tekst ktory wklejam powoduje zacinanie sie calej animacji a tekst wpisywany reczenie chodzi dobrze...
EMSP
www.pimp.ps.pl |
|
|
|
 |
tAboon
Ekspert tAboon

Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Czw 18 Sie, 2005 22:30
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
prawde mówiąc nigdy nei mialemz tym problemów. ale może przesadziłeś z ilością tekstu? jest może go abrodz dużo. |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 23 Sie, 2005 06:47
|
|
|
tAboon napisał/a: | prawde mówiąc nigdy nei mialemz tym problemów. ale może przesadziłeś z ilością tekstu? jest może go abrodz dużo. |
dokładnie. co za dużo to niezdrowo. może podziel tekst na partie.
u mnie na stronie też się przycina jak za dużo walnę.
emsp napisał/a: | tylko powiedz mi jeszcze dlaczego tekst ktory wklejam powoduje zacinanie sie calej animacji a tekst wpisywany reczenie chodzi dobrze... |
a wpisałeś ręcznie tyle samo tekstu? |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
danielghost
Praktyk

Wiek: 35 Dołączył: 27 Sie 2005 Posty: 32 Skąd: rejon Łodzi
|
Wysłany: Sob 27 Sie, 2005 22:58
Moje WWW: www.reverse.com.pl |
|
|
Za duża ilość tekstu, za mało pamięci ram lub karty grafiki. procek może również siadać:D |
_________________ DanielGhost |
|
|
|
 |
emsp
Bywalec

|
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2005 11:16
|
|
|
wlasnie wpisalem ten sam tekst ktory wczesniej wkleilem i chodzi...
emsp
www.pimp.ps.pl |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Qiub
Doradca

|
Wysłany: Sro 07 Wrz, 2005 06:03 Kodowanie
|
|
|
Przerzucająć tekst z Worda albo HTML a winshit (bo rzeczywiście tylko na nim stwierdziełm problem - a instniejei to dla mnie jest nie do końca wyjaśnione) przerzucająć do schowka przerzuca prawie wszystkie informacje: tekst, kodowanie, rozmieszczenie. Jak potem to wrzucisz do SwishMAX są właśnie problemy. Ale wystarczy przerzucić ten tekst wcześniej to notepada i potem skopiować... powinno być OK.
A to że się tnie co nie co to inna sprawa coś z kodekami jest!!! Ściąg sobie najnowszą wersje z SwishZONE.com i powinno pomóc.
Niestety także takie przycinanie można stwierdzić na filmach z własnym kursorem... po prostu tną, natomiast taki sam film we flashu 5-8 idzie bezproblemowo, prawdopodobnie winne są za to także kodeki (czyt. wyżej) i na razie tylko czekać na aktualizacje SwishMax 'a
W końcu Marcomedia wymyślił Flasha i zawsze mają jakies tam "haczyki", nie chce się mnie wierzyć, że całą dokładną specyfikacje kodu udostępnili, lub też jakiś programista się mógł walnąć w interpretacji specyfikacji... no i tyle chyba!!! |
_________________ R35P3kT
un macho con cojones de ferro yeah baby;) |
|
|
|
 |
|