Pomozcie ludzie bo juz nie wy3mam ,tyle H sie mecze juz... |
Autor |
Wiadomość |
jordi21
Początkujący
|
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 19:49 Pomozcie ludzie bo juz nie wy3mam ,tyle H sie mecze juz...
|
|
|
hej mam wielkie problemy z tworzeniem linkow probuje zrobic moja 2 strone ale cos sie wali ,przy robieniu linku MAILTo jest okej przy robieniu GETURL jest okej ale przy robienie GOTOSCENE nie chce dzialac ! opwoeim ci robie i fajnie by bylo jakby ktos znalazl błąd
Włączam Swismaxa - - wymoderowane - maribt polecam lekturę www.slownik.pl
-wpisuje w 1 scenie powiedzmy jaakis Napis ''Kontakt'' i robie scene 2 z napisem ''czesc''
- klikam na niego i zaznaczam SCRIPT>movie control >go to and play>go to and playnext scene
-zmieniam tam ustawienia na target :scena 2 ,frame 1 , on press
czyli zeby po kliknieciu przeszedl do sceny 2 do 1 klatki
sprawdzam na podgladzie i nic myszka nawet nie zmienia ksztaltu na napisie w 1 scenie !
mecze sie z tym juz od ok 3 dni i nie moge zrozumiec , pomozcie !!
jakbys ktos byl chetny do pomocy moge wyslac template z tego i moze dostrzeze bledu
moj mail jordi20@wp.pl
jak co to napsizcie to odesle tego template chyba ze ta opcja dodaj zalacznik zadziala ,zaraz zobaczymy,
pozdro
sad man ( |
Ostatnio zmieniony przez maribt Czw 27 Kwi, 2006 12:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 20:46
|
|
|
Witam.Tu masz modyfikacje twojego pliku:
Pozdr |
|
|
|
|
jordi21
Początkujący
|
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 21:27
|
|
|
wielkie dzieka !!!
czyli 3bylo tylko czcionke zmienic ?
bo teraz nie wiem bo musialem sciagnac nowa wersje swisa bo mialem jakas z 2003 r i nie moglem twojego template ogladnac. |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 21:47
|
|
|
Tak,zmieniłem w sumie tylko czcionke
Pozdr |
|
|
|
|
jordi21
Początkujący
|
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 22:12
|
|
|
a powiedz mi jescze jedno bo widze ze ta nowsza wersja swismaxa jest troszke inna, jak tu sie robi zeby z napisu zrobic linka ?
bo robie napis i probuje skrypta zrobic gotoand play scene ale sie nie da , czy najpierw go trzeba przekonwetowac do przycisku ?czy jak ?
bo mialem wersje z 2003 a ta z 2004 ma chyba to poprawione. |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 22:28
|
|
|
Dokładnie jak piszesz.Przed nadaniem np "goto and play" musisz zrobic zrobic obiekt jako button.Dwie opcje : Klik prawym myszki "Convert\convert to button\" lub "Script\events\button\ i wybierasz jak ma działac przycisk.To wszystko.Pozdr |
|
|
|
|
kriss
Początkujący
|
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2005 08:19
|
|
|
a ja dalej nie kumam ...korzystam z gotowego menu plik*swi , pozmieniałem tam co chciałem , exportuje do *swf wrzucam do *html to wszystko na serwer ale odnosnika nie moge zrobić np.jak klikne "linki" by wyskoczyła podstrona z linkami..czy powinienem "te adresy" zrobić jeszcze w pliku*swi czy potem w *swf...wpisuje i tak i owak i nic mi nie działa ...może wogóle zle komendy podaje ..robie tak na napisie np.linkidaje :Add script--on press--i podaje katalog"tam wpisuje ścieszke ale nie działa nic ..moze z tym katalogiem cos zle robie...z odnosnikami do innych stron nie ma problemu ..prosze podpowiedzcie jak powinienem to prawidłowo zrobić ..mam swishmax
to co próbuje robic : www.kysa.neostrada.pl ..wrzucam tam narazie byle co zobaczyc tylko czy działa
EDITT//
..poradziłem sobie .. |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005 15:07
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Troszke zaqwile to napisales. Ale z tego co mi się udało zrozumieć udzielam odpowiedzi. Jeżeli robisz link do strony to podajesz pelny adres trony wraz (np.: Kod: | http://www.strona.pl/strona.html | ). Jeżeli chcesz zaladowac jakiegos swf'a z serwera to musisz podac rowniez pelen adres tzn Kod: | http://www.strona.pl/download/nazwa.swf | i podac mu miejsce zaladowania, czy ma byc ladowany w nowym oknie (_blank) w tym samym oknie(_self) czy do ramki.
Bardzo fajnie by bylo jakbys napisal co chcesz zrobic, tylko prosba o jany opis, bo z tego co napisales wyzej to troszke ciezko jest (przynajmnije dla mnie zrozumiec).
Pozdrófka |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 08 Kwi, 2005 22:24
|
|
|
No własnie a propo otwierania np obrazka w osobnych okienkach to mam mały problemik: Jak zrobic jak np mam fotke malutką na stronce i chciałbym aby po kliknięciu na nią otwierała sie w osobnym okienku na tej samej stronce,identycznie jak są ładowane małe reklamy (pop-up) w okienkach na darmowych stronach republiki,próbowałem na różne sposoby : Umiesciłem na innym serwerze fotki i zrobiłem na stronie odwołanie do nich -zawsze otwierały się w zwykłym duzym oknie explorera a nie malutkim jak to zrobic w Swish-u
[ Dodano: Sob Kwi 09, 2005 12:52 am ]
Oki juz znalazłem rozwiązanie Okresliłem rozmiar pliku na generatorze który jest TU i zastosowałem sie do polecenia pod nim napisanego : "Copy and paste code into javcascript box in Swish" - działa Przydatne.Pozdrawiam |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
|
|
|
|