SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomozcie ludzie bo juz nie wy3mam ,tyle H sie mecze juz...
Autor Wiadomość
jordi21 
Początkujący

Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 19:49   Pomozcie ludzie bo juz nie wy3mam ,tyle H sie mecze juz...

hej mam wielkie problemy z tworzeniem linkow probuje zrobic moja 2 strone ale cos sie wali ,przy robieniu linku MAILTo jest okej przy robieniu GETURL jest okej ale przy robienie GOTOSCENE nie chce dzialac !! ! opwoeim ci robie i fajnie by bylo jakby ktos znalazl błąd

Włączam Swismaxa - - wymoderowane - maribt polecam lekturę www.slownik.pl
-wpisuje w 1 scenie powiedzmy jaakis Napis ''Kontakt'' i robie scene 2 z napisem ''czesc''
- klikam na niego i zaznaczam SCRIPT>movie control >go to and play>go to and playnext scene
-zmieniam tam ustawienia na target :scena 2 ,frame 1 , on press
czyli zeby po kliknieciu przeszedl do sceny 2 do 1 klatki

sprawdzam na podgladzie i nic myszka nawet nie zmienia ksztaltu na napisie w 1 scenie !! !
mecze sie z tym juz od ok 3 dni i nie moge zrozumiec , pomozcie !! !!

jakbys ktos byl chetny do pomocy moge wyslac template z tego i moze dostrzeze bledu
moj mail jordi20@wp.pl
jak co to napsizcie to odesle tego template chyba ze ta opcja dodaj zalacznik zadziala ,zaraz zobaczymy,
pozdro

sad man :( (
Ostatnio zmieniony przez maribt Czw 27 Kwi, 2006 12:58, w całości zmieniany 1 raz  

Mariusz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 20:46   

Witam.Tu masz modyfikacje twojego pliku:
Pozdr

jordi21 
Początkujący

Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 21:27   

wielkie dzieka !! !!!
czyli 3bylo tylko czcionke zmienic ?
bo teraz nie wiem bo musialem sciagnac nowa wersje swisa bo mialem jakas z 2003 r i nie moglem twojego template ogladnac.

Mariusz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 21:47   

Tak,zmieniłem w sumie tylko czcionke :wink:
Pozdr

jordi21 
Początkujący

Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 22:12   

a powiedz mi jescze jedno bo widze ze ta nowsza wersja swismaxa jest troszke inna, jak tu sie robi zeby z napisu zrobic linka ?
bo robie napis i probuje skrypta zrobic gotoand play scene ale sie nie da , czy najpierw go trzeba przekonwetowac do przycisku ?czy jak ?

bo mialem wersje z 2003 a ta z 2004 ma chyba to poprawione.

Mariusz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Kwi, 2005 22:28   

Dokładnie jak piszesz.Przed nadaniem np "goto and play" musisz zrobic zrobic obiekt jako button.Dwie opcje : Klik prawym myszki "Convert\convert to button\" lub "Script\events\button\ i wybierasz jak ma działac przycisk.To wszystko.Pozdr

kriss 
Początkujący

Wysłany: Pon 04 Kwi, 2005 08:19   

a ja dalej nie kumam :( ...korzystam z gotowego menu plik*swi , pozmieniałem tam co chciałem , exportuje do *swf wrzucam do *html to wszystko na serwer ale odnosnika nie moge zrobić np.jak klikne "linki" by wyskoczyła podstrona z linkami..czy powinienem "te adresy" zrobić jeszcze w pliku*swi czy potem w *swf...wpisuje i tak i owak i nic mi nie działa ...może wogóle zle komendy podaje ..robie tak na napisie np.linkidaje :Add script--on press--i podaje katalog"tam wpisuje ścieszke ale nie działa nic ..moze z tym katalogiem cos zle robie...z odnosnikami do innych stron nie ma problemu ..prosze podpowiedzcie jak powinienem to prawidłowo zrobić ..mam swishmax
to co próbuje robic : www.kysa.neostrada.pl ..wrzucam tam narazie byle co zobaczyc tylko czy działa :)

EDITT//

..poradziłem sobie .. :)

tAboon 
Ekspert
tAboon

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005 15:07   
   Moje WWW: www.skocz.pl/taboon

Troszke zaqwile to napisales. Ale z tego co mi się udało zrozumieć udzielam odpowiedzi. Jeżeli robisz link do strony to podajesz pelny adres trony wraz (np.:
Kod:
http://www.strona.pl/strona.html
). Jeżeli chcesz zaladowac jakiegos swf'a z serwera to musisz podac rowniez pelen adres tzn
Kod:
http://www.strona.pl/download/nazwa.swf
i podac mu miejsce zaladowania, czy ma byc ladowany w nowym oknie (_blank) w tym samym oknie(_self) czy do ramki.

Bardzo fajnie by bylo jakbys napisal co chcesz zrobic, tylko prosba o jany opis, bo z tego co napisales wyzej to troszke ciezko jest (przynajmnije dla mnie zrozumiec).

Pozdrófka
Zajrzyj czasem do Regulaminu
:arrow: Jak mądrze zadawać pytania

Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004

Mariusz
[Usunięty]

Wysłany: Pią 08 Kwi, 2005 22:24   

No własnie a propo otwierania np obrazka w osobnych okienkach to mam mały problemik: Jak zrobic jak np mam fotke malutką na stronce i chciałbym aby po kliknięciu na nią otwierała sie w osobnym okienku na tej samej stronce,identycznie jak są ładowane małe reklamy (pop-up) w okienkach na darmowych stronach republiki,próbowałem na różne sposoby : Umiesciłem na innym serwerze fotki i zrobiłem na stronie odwołanie do nich -zawsze otwierały się w zwykłym duzym oknie explorera a nie malutkim :( jak to zrobic w Swish-u :?:

[ Dodano: Sob Kwi 09, 2005 12:52 am ]
Oki juz znalazłem rozwiązanie :) Okresliłem rozmiar pliku na generatorze który jest TU i zastosowałem sie do polecenia pod nim napisanego : "Copy and paste code into javcascript box in Swish" - działa :) Przydatne.Pozdrawiam :wink:

tAboon 
Ekspert
tAboon

Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005 21:55   
   Moje WWW: www.skocz.pl/taboon

Uznaje temat za zamkniety
Zajrzyj czasem do Regulaminu
:arrow: Jak mądrze zadawać pytania

Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi