Dlaczego nie dziala w operze i w mosilli :( |
Autor |
Wiadomość |
Kamilian
Doradca

|
Wysłany: Pon 03 Lip, 2006 16:24 Dlaczego nie dziala w operze i w mosilli :(
Moje WWW: http://tapeterium.pl |
|
|
ostatnio zainstalowalem opere i stronki ktore maja flasha w htmlu nie chca mi sie w nich otwierac. Ale.... nie wszystkie tylko te do ktorych robilem preloadera np. www.zespolmodem.pl www.galeriacyfrowa.waw.pl/1 http://tcs.mystat.net/kamilian/Mario po najechaniu myszka pojawia sei monit "kliknij aby aktywowac i uzywac tej kontrolki" co jest w opera 8 wszystko bylo zajebiscie a tutaj nie dziala. W IE nie mam z tym problemow. Czy ktos mi pomoze? |
|
|
|
 |
ohmin
Mistrz Kriss_kross

Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 142 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Wto 04 Lip, 2006 06:43 Wszystkie sie otwieraja bez zarzutów
|
|
|
u mnie działaja te stronki i w Mozolli firefox jak i w operze. Wiec może brakuje u ciebie zainstalowanych pluginów, nie wiem. u mne działaja |
_________________ "Kubuś Puchatek" powiedział kiedyś- myśl, myśl, myśl... |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Kamilian
Doradca

|
Wysłany: Pią 07 Lip, 2006 16:32
Moje WWW: http://tapeterium.pl |
|
|
no ok zainstalowalem flas9 ale inne stronki dzialaja i niektore flashe sie laduja czy problem lezy po stronie skryptu ladowania bo niektore strony mimo ze maja preloader laduja sie bez problemu?
[ Dodano: Pią 07 Lip, 2006 19:13 ]
dodatkowo strona www.czujny.prv.pl laduje mi sie bez problemu w operze a moje strony ni cholery. Domniemiewam ze preloader cos komplikuje. Nugatt mozesz mi podeslac swoj skrypt preloadera |
|
|
|
 |
slash83
Początkujący

|
Wysłany: Sob 08 Lip, 2006 07:14
|
|
|
Witaj ! Ja mam ten sam problem. Do wczoraj rana wszystko jakoś działało - wczoraj wieczorem dzwoni mój szefo, że pod Firefoxem nie ma kompletnie nic, a IE burzy się o jakąś kontrolkę ActiveX. Sam sprawdzilem pod Operą - pusto, w IE zainstalowalem tą kontrolkę po czym zamiast mojej prezentacji flash pojawił się czarny prostokąt i tyle. Dodam, że też wszędzie mam preloadery. Strona o ktorej mówię to www.aak.com.pl - na samym początku powinien się pojawić obraz Caravaggio.
Czym to zostało spowodowane ? Nową wersją flashplayera |
|
|
|
 |
^buber

Pomógł: 18 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Sty 2006 Posty: 116 Skąd: LOL
|
|
|
|
 |
Kamilian
Doradca

|
|
|
|
 |
semir444
Przyjaciel

|
Wysłany: Wto 11 Lip, 2006 00:29
|
|
|
coś to dziwnie działa bo jeden plik mi przerobiło i działa ale jak daje kolejne to pisze ze pathed file is in ....(i tu lokalizacja) ale jak wchodze w wskazaną lokalizacje to tam ŻADNEGO PLIKU NIE MA ! nie wiem co jest grane ! |
|
|
|
 |
songokuu
Znawca

Pomógł: 7 razy Wiek: 42 Dołączył: 04 Maj 2006 Posty: 84 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Wto 11 Lip, 2006 20:33
Moje WWW: www.neodent.one.pl |
|
|
semir444 napisał/a: | coś to dziwnie działa bo jeden plik mi przerobiło i działa ale jak daje kolejne to pisze ze pathed file is in ....(i tu lokalizacja) ale jak wchodze w wskazaną lokalizacje to tam ŻADNEGO PLIKU NIE MA ! nie wiem co jest grane ! |
Może masz zaznaczone "Test mode" ? |
_________________ Osobowość to jest to czym jesteśmy po ciemku |
|
|
|
 |
semir444
Przyjaciel

|
Wysłany: Wto 11 Lip, 2006 23:21
|
|
|
no tak racja (gafa ze mnie) ale dlatego że nie wiedziałem zbytnio o jakie test mode chodzi ale ok juz kapuje dzięki |
|
|
|
 |
|