SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z buttonem
Autor Wiadomość
tsering
Początkujący

Wysłany: Pią 09 Cze, 2006 19:29   Problem z buttonem

Witam!

Ze SWiSH`em mam do czynienia od niedawna, a opisany problem być może znajduje banalne rozwiązanie, ale przeszukując wątki nie napotkałem na żaden podobny. Tak więc poniżej wyjaśniam w czym nie gra.

Litera "L" miała być niejako alternatywą do przejścia do dalszych stron tutaj. Niby wszystko jest ok przy starcie, ale problem pojawia się (Opera, FF) w momencie scrollu w dół i próbie kliknięcia ponownie (grafika się przemieszcza, natomiast button pozostaje w miejscu). Problem dotyczy wszystkich przeze mnie osadzonych obiektów na stronie. Próbowałem różnych kombinacji, ale bez skutku. Pod IE wszystko gra. Nie mogąc dociec, gdzie tkwi błąd, proszę Was o radę. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.

AproX D 
Praktyk

Wysłany: Pią 09 Cze, 2006 21:38   
   Moje WWW: http://www.aproxd.yoyo.pl

hmm powiem Ci szczerze że odpaliłem stronkę pod OPERĄ i nic nie zauważyłem niepokojącego :| - sprawdzałem również pod AVANTEM i FIREFOXEM i też wszystko było OK :-

tsering
Początkujący

Wysłany: Sob 17 Cze, 2006 11:25   

AproX D - dzięki za próby. Natomiast u mnie ten problem wciąż się pojawia :( Może wyjaśnię inaczej, bo nie uwzględniłem tego przy pierwszym poście. Chodzi mi o to, że przy wejściu na stronę button jest tam, gdzie powinien być (litera "L"), ale już przy scrollu w dół (bez klikania!), proszę zauważyć, że jest poniżej litery "L". Dopiero po podwójnym kliknięciu na "L" (Firefox) uaktywnia się button i można przejść do następnych stron. W Operze nie działa to w ogóle - trzeba kliknąć tam, gdzie aktualnie znajduje się "łapka". Jak już napisałem wcześniej w IE nie mam z tym żadnych problemów.

Odpowiedz do tematu