Efekt Loading |
Autor |
Wiadomość |
pierozek18
Bywalec
Wiek: 38 Dołączył: 13 Mar 2005 Posty: 17 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Nie 13 Mar, 2005 20:03 Efekt Loading
|
|
|
Witam, dzis zaczalem korzystac z programu SWISH oraz wogole pierwszy raz zaczalem budowac stronki we flashu i mam kilka pytan zwiazanych z powyzszym programem :
Jak dodać efekt loading ( tzn : zeby pokazywalo ile % jest sciagnietej stronki zanim sie ja otworzy )
1. Jak dodawać skórki ( tzn : zmieniac wyglad tego efektu w stylu diagram tabelka itp )
2. Jak sprawic by nie ladowala sie cala stronka tylko zalozmy jej czesc, a po kliknieciu na odnosnik ten ktory sie nie zaladowal wczesniej dokonczyc reszte sciagania ( chodzi o to by jak mam stronke z galeria to zeby galeria ladowala sie odzielnie niz cala stronka ) |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Wto 15 Mar, 2005 22:58
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
To takie z kreseczka / i dwoma kuleczkami (%) to sie nazywa preloader
polecam wizyte SWiSH Forum Strona Główna swish forum i tak jest dzial specjalnie rzpez p.Rolanda stworzony o preloaderach,
pozdrofka a co do drugiego pytanka, chwilowo nie udziele info |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2005 22:21
|
|
|
Możesz także narysować pasek np wstaw "rectangle" lub "Line" ,następnie skopiuj obiekt dokładne w to samo miejsce pobierz dla niego (tego skopiowanego) dokładnie taki sam kolor tła jakie ma tło główne i nadaj ruch (motion path) np w prawo i pamietaj zeby prelader umieścić w pierwszej osobnej scenie.To nawet nie minutka roboty.Efekt takiego preloadera własnie zrobiłem na mojej drugiej stronce.A jeśli dodatkowo chcesz umieścic cyferki pokazujące postęp w procentach to wstaw po kolei cyfry w to samo miejsce (copy obiect - paste in place) i na time line wstaw za kazdą cyferką "remove" najlepiej dwie lub trzy frame po kazdej cyferce,aby za szybko nie znikały,to pracochłonne jednak troszke juz no ale jestem raczej zwolennikiem robienia czegoś samemu a nie wstawiania "gotowców" .Pozdrawiam |
|
|
|
|
Delinquent
Doradca Finansowy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sty 2005 Posty: 72 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 00:54
|
|
|
Dżizas koleś, normalnie mnie rozwaliłeś |
|
|
|
|
pierozek18
Bywalec
Wiek: 38 Dołączył: 13 Mar 2005 Posty: 17 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 05:16
|
|
|
Aaa wlasnie zapomnialem odpisac ze juz dawno nie trzeba mi juz odpowiadac na pytanie bo znalazlem toturial
http://archives.swish-tut...p?act=tut&id=80
Ktory mi duzo wytlumaczyl, reszte dopowiedzialem sobie sam
Dziekuje tym ktorzy starali sie mi pomoc.
pozdrawiam |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 23:30
|
|
|
Delinquent napisał/a: | Dżizas koleś, normalnie mnie rozwaliłeś |
To może sprecyzuj swoją wypowiedź.. |
|
|
|
|
Delinquent
Doradca Finansowy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sty 2005 Posty: 72 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 12:52
|
|
|
Dziwiłem się dlaczego na jednej z Twoich stron preloader (czerwony pasek) pokazuje stan załadowania danych w 100% a sama strona się nie wczytuje. Teraz już wiem, to dzięki Twojemu autorskiemu rozwiązaniu. Przepraszam stary ale to mnie rozwala. Walnij w preloaderze jakiś zapętlony motyw, ale nie podrabiaj AS. Albo rób jak chcesz... |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 13:28
|
|
|
Witam.Błąd związny był wtedy z plikiem dźwiękowym,dlatego pisałem wcześniej,że strona wymaga kilku drobnych poprawek-teraz tego problemu z preloaderem nie ma już Pozdr |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sob 26 Mar, 2005 19:10
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|