|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Jak przejść do innej sceny? |
Autor |
Wiadomość |
kontospamerskie
Początkujący
|
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012 11:47 Jak przejść do innej sceny?
|
|
|
Witam
Mam 2 sceny - w 1 cały czas przesuwa się jakiś obiekt, np. kuleczka - scena jest zapętlona.
Po najechaniu myszką na scenę 1 (np. przeźroczysta warstwa nad sceną) chcę przejść do sceny 2, w której też jest jakaś tam animacja. Po usunęciu kursora znad animacji (sceny 2) chcę z powrotem uruchomić scenę 1.
I nie wiem jak to zrobić. W scenie 1 zrobiłem top layera przeźroczystego, przeknwertowałem na button i dodałem script:
Kod: |
on (press) {
nextSceneAndPlay();
}
|
I tu mam problem, bo:
1. Nie powinno być to na event "press" a na "onmouseover"
2. Niby działa, ale tylko na chwilę. Po kliknięciu w scenę 1 pojawia się na moment scena 2 i wraca do sceny 1. Nie wiem jak zatrzymać scenę 1, i puścić scenę 2, a następnie spowrotem, gdy kursor odjedzie znad sceny 2 wrócić do sceny 1.
Czyli taka zwykła podmiana scen z animacją po najechaniu myszką. |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012 15:11
|
|
|
Kod: | on (rollOver) {
nextSceneAndPlay();
} |
Do Sceny 2:
Kod: | onFrame (1) {
stop();
} |
|
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.18 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|