Brak płynności w animacji tekstu/obrazka |
Autor |
Wiadomość |
droper
Bywalec

|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 22:21 Brak płynności w animacji tekstu/obrazka
|
|
|
Witam. Mam nastepujący problem: chciałbym aby przesuwał mi sie tekst/obrazek z lewej lub prawej strony bardzo powoli ale płynnie. Wstawiłem efekt "slide in from left" i ustawiłem duration tego efektu na 500. Tekst przesuwa sie powoli tak jak chciałem ale "szarpie" co chwile. Zmieniałem duration na rózne większe liczby i nic. Font type też zmieniałem, frame rate sceny także i nadal nic, dalej "szarpie" . Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 07:27
|
|
|
Pokaż ten wynalazek
Zwykle uzywam MOVE do tego typu celów. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
droper
Bywalec

|
Wysłany: Wto 23 Mar, 2010 22:08
|
|
|
Tu jest pliczek. Dobrze widać "szarpanie" w playerze. Dodając MOVE efekt jest podobny. |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010 09:59
|
|
|
Ustaw prędkość filmu na minimum 25 klatek/sek i napisz czy pomogło |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
droper
Bywalec

|
Wysłany: Pią 26 Mar, 2010 22:02
|
|
|
Ustawiałem tak wcześniej i efekt był taki jakbym skrócił "MOVE". Coś pokombinuje jeszcze.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 09:29
|
|
|
Jak masz poniżej 24 klatek na sek to oko widzi poszczególne klatki nie jako płynny ruch a jako pojedyncze obrazy. Dopiero prędkość 25 fps powoduje, że daje się oszukać oko i widać film. |
 |
|
|
|
 |
|