Ciekawa galeria na stronce |
Autor |
Wiadomość |
semir444
Przyjaciel

|
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 15:53 Ciekawa galeria na stronce
|
|
|
witam chodzi mi o galerię w swishu.
NIe bylo by nic trudnego jezeli chodzilo by o zwykłą galerie ale chodzi mi o pewien typ galerii.
Chodzi mi o to aby było jedno zdjecie (np w mace w kształcie kwadratu były ładowane zdjecia) i co iles tam sekund zmieniały by sie te zdjęcia (to jeszcze wiem jak zrobic) ale chodzi mi o to ze kiedy by sie najechało na dane zdjecie (kursorem myszki) ktore obecnie jest widoczne aby animacja zatrzymała się.TO jeszcze nie koniec.
Chciałbym aby po kliknięciu w to zdjecie otworzyło się ono na tej samej stronie ale w oknie np 600x400 (obok zdjecia był by X ktory by zamykał to okno zdjecia (lecz nie okno strony)
Ciekawy przykład mam >>> TUTAJ <<< tylko ze to chyba nie jest we flashu zrobione.
Tam na dole strony po lewej jest przewijana galeria (czuła na ruch myszki) i jezeli np się kliknie w wieksze zdjecie nad paskiem galerii to otwiera się ono jakby w nowym oknie przysłaniającym dotychczasową strone (nie otwiera sie nowa strona jak zazwyczaj)
Chodzi mi dokładnie o takie cos we flashu.
Jezeli możecie to pomóżcie.
Dzieki
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Grzesiek82
Fachowiec

Pomógł: 19 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Maj 2007 Posty: 101 Skąd: Kolbuszowa
|
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 16:42
|
|
|
semir444 napisał/a: | Ciekawy przykład mam >>> TUTAJ <<< tylko ze to chyba nie jest we flashu zrobione. | ten efekt jest realizowany za pomocą javascript, zaglądnij tu http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/
pod tym adresem znajdziesz szczegóły jak zastosować efekt lightbox w swishmaxie http://www.huddletogether...DiscussionID=99 |
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona. - Albert Einstein |
|
|
|
 |
cammil
Praktyk

|
Wysłany: Sro 31 Paź, 2007 16:03
|
|
|
Przepraszam, czy mógłby ktoś tak łopatologicznie wytłumaczyć instalacje tego skryptu w Swishu. Chodzi o to, że pod tym linkiem http://swish.wodip.opole....opic.php?t=3206 wszystko jest ale jakoś mi działać nie chce albo nie rozumiem dobrze zamieszczonej na tej stronie instrukcji.
Więc tak:
Cytat: |
HTML:
<a id="ancoraggio1" href="images/mare(1).JPG" rel="lightbox[roadtrip]" title="Mare 1"></a>
<a id="ancoraggio2" href="images/mare(2).JPG" rel="lightbox[roadtrip]" title="Mare 2"></a>
<a id="ancoraggio3" href="images/mare(3).JPG" rel="lightbox[roadtrip]" title="Mare 3"></a>
<a id="ancoraggio4" href="images/mare(4).JPG" rel="lightbox[roadtrip]" title="Mare 4"></a>
Rozumiem, że tą część dopisujemy do swojego html'a (tego, w którym jest nasz SWF ?)
Czy pomijamy wtedy scripty, które należy dodać razem z lightboxem) Te opisane tu- http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/ czy też i ten wyżej i te na tej stronie muszą być w naszym html'u
JAVASCRIPT:
function show(image) {
var a = document.getElementById("ancoraggio"+image+"");
var f = new Array()
f[1] = "images/mare(1).JPG";
f[2] = "images/mare(2).JPG";
f[3] = "images/mare(3).JPG";
f[4] = "images/mare(4).JPG";
var url = f[image];
a.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(a);
}
Javascript też dorzucamy do naszego html'a (tego w którym jest nasz SWF? )
FLASH:
on (press) {
// Pulsante1
getURL("java-script:show(1)");
}
on (press) {
// Pulsante2
getURL("java-script:show(2)");
}
on (press) {
// Pulsante3
getURL("java-script:show(3)");
}
on (press) {
// Pulsante4
getURL("java-script:show(4)");
}
No i flash - wszystko jasne akurat tu.
|
Przyznam pogubiłem się - niech ktoś mi pomoże |
|
|
|
 |
michastg
Początkujący

Wiek: 39 Dołączył: 09 Lis 2007 Posty: 7 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 10:22
|
|
|
witam
to mój pierwszy post tutaj, ale dołanczam się doo prośby mojego poprzednika. Czy mógłby ktoś tak łopatologicznie i po polsku wyjaśnić jak lightbox2 użyć w swishmax?????
byłbym bardzo wdzięczny.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 11:40
|
|
|
bawiłem sie tym kilka dni udało mi sie otworzyć tą galerię tylko pod ie i to starą wersją |
|
|
|
 |
michastg
Początkujący

|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 12:02
|
|
|
mielu napisał/a: | bawiłem sie tym kilka dni udało mi sie otworzyć tą galerię tylko pod ie i to starą wersją |
a mógłbyś umieścić ten pliczek albo rozwiazanie ????? |
|
|
|
 |
Grzesiek82
Fachowiec

|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 18:57
|
|
|
Odwołując sie do przykładu który przedstawił cammil i analizując źródło tego rozwiązania, należy wziąć poprawkę, że przykład ten jest zrealizowany za pomocą skryptu o nazwie litebox-1.0 który w odróżnieniu od lightbox2 posiada takie komponenty jak Kod: | prototype.lite.js
moo.fx.js
litebox-1.0.js |
co do pliku swf w którym jest odwołanie do w/w skryptu oprogramowanie przycisku powinno wyglądać tak:
Kod: |
on (press) {
javascript("show(1)");
}
|
btw. co ważne jeśli chcecie lokalnie uruchomić skrypt musicie sobie postawić serwer - proponuje krasnala, lub porostu robić to na jakimś komercyjnym serwerze ("normalnie" wam się to nie uruchomi)
ps. w załączniku macie działający skrypt pod swishmax'a (musiałem podzielić na dwie części bo nie chciało mi coś załączyć jednego pliku) |
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona. - Albert Einstein |
|
|
|
 |
mielu

|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 21:56
|
|
|
Grzesiek82 napisał/a: | prototype.lite.js
moo.fx.js
litebox-1.0.js |
no i to mnie bolało ja używałem 2, jedno nie daje mi spokoju dlaczego w podglądzie EdHTML działało a gdzie indziej nie |
|
|
|
 |
Grzesiek82
Fachowiec

|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 23:06
|
|
|
mielu napisał/a: | jedno nie daje mi spokoju dlaczego w podglądzie EdHTML działało a gdzie indziej nie | odpowiedź jest taka że potrzeba odpowiedniego środowiska aby lokalnie wykonać javascript tak jak pisałem wyżej Cytat: | ważne jeśli chcecie lokalnie uruchomić skrypt musicie sobie postawić serwer - proponuje krasnala, lub porostu robić to na jakimś komercyjnym serwerze ("normalnie" wam się to nie uruchomi) | wychodzi na to że m.in. EdHTML pozwala na wykonanie skryptu lokalnie bez wrzucania go na serwer, Przypuszczam że w innych programach do edycji HTML też da sie to uzyskać. |
|
|
|
 |
mielu

|
Wysłany: Sob 10 Lis, 2007 07:35
|
|
|
ja używam apache + php + mysql więc jest to odpowiednie środowisko |
|
|
|
 |
michastg
Początkujący

|
Wysłany: Sob 10 Lis, 2007 21:11
|
|
|
dzięki Grzesiek82 duzo mi pomogło chociaż nie wiem dlaczego zrobilem wszystko tak samo jak ty miales w plikach ale przy ladowaniu pierwszego zdjecia jest ok ale juz nastepne sie laduja laduja i nie umia sie zaladowac. umiałbyś jeszcze cos na to poradzic????? |
|
|
|
 |
Grzesiek82
Fachowiec

|
Wysłany: Nie 11 Lis, 2007 13:05
|
|
|
michastg napisał/a: | nastepne sie laduja laduja i nie umia sie zaladowac. | Sprawdź ścieżki do plików .jpg |
|
|
|
 |
michastg
Początkujący

|
Wysłany: Nie 11 Lis, 2007 15:48
|
|
|
sprawdzilem jest identycznie jak w twoim załączonym pliku i co ciekawe u ciebie tez tak jast. |
|
|
|
 |
Grzesiek82
Fachowiec

|
Wysłany: Pon 12 Lis, 2007 08:55
|
|
|
Wkradł się czeski błąd w nazwach plików sprawdź rozszerzenie powinno być wszędzie ".jpg" zamiast ".JPG"
zamiast tak:
Kod: | f[1] = "images/pic(1).jpg";
f[2] = "images/pic(2).JPG";
f[3] = "images/pic(3).JPG";
|
daj tak:
Kod: | f[1] = "images/pic(1).jpg";
f[2] = "images/pic(2).jpg";
f[3] = "images/pic(3).jpg";
|
|
|
|
|
 |
michastg
Początkujący

|
Wysłany: Sro 14 Lis, 2007 21:24
|
|
|
dzieki serdeczne faktycznie czeski błąd
a takie male pytanko jeszcze co by trzeba bylo przerobic-dopisac jak jest kilka galerii????? |
|
|
|
 |
mielu

|
Wysłany: Sro 14 Lis, 2007 21:28
|
|
|
lightbox[roadtrip] zmień tekst w nawiasie |
|
|
|
 |
rajdzen
Bywalec

|
Wysłany: Wto 29 Lip, 2008 11:49
|
|
|
A jak zrobic by byla ta galeria i swf na IE 6 nie byl w ramce? Za nic nieudaje mi sie tego dokonac. |
|
|
|
 |
mielu

|
|
|
|
 |
ElectricPl
Przyjaciel

|
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:10
Moje WWW: http://www.electric-reality.eu/ |
|
|
Mam pytanie szanowni koledzy.
Wie ktoś moze jak wydzielić zdjecia ? chodzi mi o to ze jak wgrywa sie wszystkie fotki do jednego folderu images to jak sie przy wyswietlaniu daje next to wyswietla mi wszystkie zdjecia z calej strony. Np. Mam działy na stronie , galeria kwiaty, galeria warzywa itd i chciał bym tak zrobic ze jak sie wyswietla galerie z kwiatów to pokazuje tylko to nie przewala mnie dalej do warzyw mam nadzieje ze zrozumiale to napisalem Próbowałem robić podkatalogi i tam dodawać zdjecia ale i tak "leci ciagiem wszystko" |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009 02:00
|
|
|
Ja osobiście nie nadążąm. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
ElectricPl
Przyjaciel

|
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009 15:45
Moje WWW: http://www.electric-reality.eu/ |
|
|
OK może pomału to wyjaśnie
mamy kod w htmlu ktory odpowiada za wyświtlanie zdjec:
Kod: | function show(image) {
var a = document.getElementById("anchor"+image+"");
var f = new Array()
f[1] = "images/pic(1).jpg";
f[2] = "images/pic(2).jpg";
f[3] = "images/pic(3).jpg";
var url = f[image];
a.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(a);
}
</script>
<title>Swf vs Litebox</title>
</head>
<body onload="initLightbox()">
<br>
<br>
<br>
<table width="900" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td><div align="center">
<a id="anchor1" href="images/pic(1).jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="pic 1"></a>
<a id="anchor2" href="images/pic(2).jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="pic 2"></a>
<a id="anchor3" href="images/pic(3).jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="pic 3"></a>
|
załużmy ze te 3 zdjecia to jest galeria w dziale kwiaty
Robie nastepną galerie na stronie warzywa i dodaje kolejne zdjecia do tego wpisu, ale gdy wyświetlam zdjacia z warzyw i cofam je klikając na zdjecia "prev" pokazują sie w końcu zdjecia 'pierwsze" tj z galerii "kwiatów"
Chodzi mi o to czy jest mozliwośc jakoś zapisania tego kodu w taki sposob zeby zdjecia z warzyw pokazywały sie od 1 np 4 i przy cofaniu do pierwszego zdjecia nie bylo by juz na zdjeciu przycisku "prev". Chodzi o rozgraniczenie galerii w LIGHTBOXIE.
Probowałem to robić w podkatalogach, np: "images/warzywa/pic(4).jpg", ale i tak pokazuje zdjecia ciagiem z calej strony.
Jak jeszcze to nie bedzie jasne dam przykład na stronie
Pozdrawiam i z gory dziekuje za jaką kolwiek pomoc, chyba ze uda mi sie wcześniej wpać na pomysl;)
[ Dodano: Sob 13 Cze, 2009 12:32 ]
Dziekuej wszystkim forumowiczom "za pomoc"
Udało mi sie samemu rozkminić problem. Mam teraz oddzielna galerie dla danego działu w LIGHTBOXie czyli zdjecia od 1-10 a nie tak jak wczesniej wszystkie w jednym 1-200
Pozdrawiam . mam nadzieje ze sie to komus przyda:
Kod: | function showgaleria1(image) {
var agaleria1 = document.getElementById("galeria1"+image+"");
var fgaleria1 = new Array()
fgaleria1[0] = "images/krajowe/galeria1/pic(0).jpg";
fgaleria1[1] = "images/krajowe/galeria1/pic(1).jpg";
fgaleria1[2] = "images/krajowe/galeria1/pic(2).jpg";
fgaleria1[3] = "images/krajowe/galeria1/pic(3).jpg";
fgaleria1[4] = "images/krajowe/galeria1/pic(4).jpg";
fgaleria1[5] = "images/krajowe/galeria1/pic(5).jpg";
fgaleria1[6] = "images/krajowe/galeria1/pic(6).jpg";
fgaleria1[7] = "images/krajowe/galeria1/pic(7).jpg";
fgaleria1[8] = "images/krajowe/galeria1/pic(8).jpg";
fgaleria1[9] = "images/krajowe/galeria1/pic(9).jpg";
var url = fgaleria1[image];
agaleria1.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(agaleria1);
}
function showgaleria2(image) {
var agaleria2 = document.getElementById("galeria2"+image+"");
var fgaleria2 = new Array()
fgaleria2[0] = "images/krajowe/galeria2/pic(0).jpg";
fgaleria2[1] = "images/krajowe/galeria2/pic(1).jpg";
fgaleria2[2] = "images/krajowe/galeria2/pic(2).jpg";
fgaleria2[3] = "images/krajowe/galeria2/pic(3).jpg";
fgaleria2[4] = "images/krajowe/galeria2/pic(4).jpg";
fgaleria2[5] = "images/krajowe/galeria2/pic(5).jpg";
fgaleria2[6] = "images/krajowe/galeria2/pic(6).jpg";
fgaleria2[7] = "images/krajowe/galeria2/pic(7).jpg";
fgaleria2[8] = "images/krajowe/galeria2/pic(8).jpg";
fgaleria2[9] = "images/krajowe/galeria2/pic(9).jpg";
var url = fgaleria2[image];
agaleria2.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(agaleria2);
}
function showgaleria3(image) {
var agaleria3 = document.getElementById("galeria3"+image+"");
var fgaleria3 = new Array()
fgaleria3[0] = "images/krajowe/galeria3/pic(0).jpg";
fgaleria3[1] = "images/krajowe/galeria3/pic(1).jpg";
fgaleria3[2] = "images/krajowe/galeria3/pic(2).jpg";
fgaleria3[3] = "images/krajowe/galeria3/pic(3).jpg";
fgaleria3[4] = "images/krajowe/galeria3/pic(4).jpg";
fgaleria3[5] = "images/krajowe/galeria3/pic(5).jpg";
var url = fgaleria3[image];
agaleria3.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(agaleria3);
}
</script>
<title>Galeria Makeup4you.eu</title>
</head>
<body onLoad="initLightbox()">
<tr>
<td><div align="center">
<a id="galeria10" href="images/krajowe/galeria1/pic(0).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria11" href="images/krajowe/galeria1/pic(1).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria12" href="images/krajowe/galeria1/pic(2).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria13" href="images/krajowe/galeria1/pic(3).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria14" href="images/krajowe/galeria1/pic(4).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria15" href="images/krajowe/galeria1/pic(5).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria16" href="images/krajowe/galeria1/pic(6).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria17" href="images/krajowe/galeria1/pic(7).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria18" href="images/krajowe/galeria1/pic(8).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria19" href="images/krajowe/galeria1/pic(9).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria20" href="images/krajowe/galeria2/pic(0).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria21" href="images/krajowe/galeria2/pic(1).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria22" href="images/krajowe/galeria2/pic(2).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria23" href="images/krajowe/galeria2/pic(3).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria24" href="images/krajowe/galeria2/pic(4).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria25" href="images/krajowe/galeria2/pic(5).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria26" href="images/krajowe/galeria2/pic(6).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria27" href="images/krajowe/galeria2/pic(7).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria28" href="images/krajowe/galeria2/pic(8).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria29" href="images/krajowe/galeria2/pic(9).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria30" href="images/krajowe/galeria3/pic(0).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria31" href="images/krajowe/galeria3/pic(1).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria32" href="images/krajowe/galeria3/pic(2).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria33" href="images/krajowe/galeria3/pic(3).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria34" href="images/krajowe/galeria3/pic(4).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria35" href="images/krajowe/galeria3/pic(5).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia "></a>
|
... a SwisMaxie odpowiednio pod zdjecia podpiąć:
on (release) {
javascript("showgaleria1(0)");
}
|
on (release) {
javascript("showgaleria1(1)");
}
| [/code] |
|
|
|
 |
maja9
Bywalec

|
Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009 22:54
Moje WWW: m-designs.pl |
|
|
a wiecie drodzy forumowicze jak zrobic zeby galeria dzialala w trybie pelno ekranowym?
tzn dziala, ale tzreba wyjsc do normalnego okna aby zobaczyc obrazek.
pozdro |
|
|
|
 |
gorg
Początkujący

|
Wysłany: Nie 01 Lis, 2009 22:59
|
|
|
Witam wszystkich.
Zastosowałem przerobioną j.w. galerię lightboxa na swojej stronie. I wszystko niby działa, jest tylko małe ale. Otóż Galeria jest wyświetlana jakby pod flashem zamiast nad nim no i w trakcie wyświetlania galerii flash przesuwa się kilka pikseli w lewo. Gapię się w kod od 2 godzin, i wszystko wydaje mi się ok, ale na pewno coś źle zrobiłem skoro nieprawidłowo działa. Rzućcie okiem proszę, wskażcie, gdzie jest błąd bo sam chyba szybko do niczego nie dojdę. Z góry dzięki i pozdrawiam.
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" media="screen">
<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen">
<script type="text/javascript" src="js/prototype.lite.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/moo.fx.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/litebox-1.0.js"></script>
<script type="text/javascript">
function showgaleria1(image) {
var agaleria1 = document.getElementById("galeria1"+image+"");
var fgaleria1 = new Array()
fgaleria1[0] = "galeria/gal01/pic(0).jpg";
fgaleria1[1] = "galeria/gal01/pic(1).jpg";
fgaleria1[2] = "galeria/gal01/pic(2).jpg";
fgaleria1[3] = "galeria/gal01/pic(3).jpg";
fgaleria1[4] = "galeria/gal01/pic(4).jpg";
fgaleria1[5] = "galeria/gal01/pic(5).jpg";
fgaleria1[6] = "galeria/gal01/pic(6).jpg";
fgaleria1[7] = "galeria/gal01/pic(7).jpg";
fgaleria1[8] = "galeria/gal01/pic(8).jpg";
fgaleria1[9] = "galeria/gal01/pic(9).jpg";
var url = fgaleria1[image];
agaleria1.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(agaleria1);
}
</script>
</head>
<body onLoad="initLightbox()" style="background-color: #B8D9E5">
<table width="900" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td><div align="center">
<a id="galeria10" href="galeria/gal01/pic(0).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria11" href="galeria/gal01/pic(1).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<a id="galeria12" href="galeria/gal01/pic(2).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<a id="galeria13" href="galeria/gal01/pic(3).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<a id="galeria14" href="galeria/gal01/pic(4).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<a id="galeria15" href="galeria/gal01/pic(5).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<a id="galeria16" href="galeria/gal01/pic(6).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<a id="galeria17" href="galeria/gal01/pic(7).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<a id="galeria18" href="galeria/gal01/pic(8).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<a id="galeria19" href="galeria/gal01/pic(9).jpg" rel="lightbox[galeria1]"
<center>
<object
classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#versio
n=8,0,22,0"
id="index"
width="800" height="600"
>
<param name="movie" value="index.swf">
<param name="bgcolor" value="#B8D9E5">
<param name="quality" value="high">
<param name="allowscriptaccess" value="samedomain">
<embed
type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=Shock
waveFlash"
name="index"
width="800" height="600"
src="index.swf"
bgcolor="#B8D9E5"
quality="high"
allowscriptaccess="samedomain"
>
<noembed>
</noembed>
</embed>
</object>