SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawa galeria na stronce
Autor Wiadomość
semir444 
Przyjaciel

Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 15:53   Ciekawa galeria na stronce

witam chodzi mi o galerię w swishu.
NIe bylo by nic trudnego jezeli chodzilo by o zwykłą galerie ale chodzi mi o pewien typ galerii.

Chodzi mi o to aby było jedno zdjecie (np w mace w kształcie kwadratu były ładowane zdjecia) i co iles tam sekund zmieniały by sie te zdjęcia (to jeszcze wiem jak zrobic) ale chodzi mi o to ze kiedy by sie najechało na dane zdjecie (kursorem myszki) ktore obecnie jest widoczne aby animacja zatrzymała się.TO jeszcze nie koniec.
Chciałbym aby po kliknięciu w to zdjecie otworzyło się ono na tej samej stronie ale w oknie np 600x400 (obok zdjecia był by X ktory by zamykał to okno zdjecia (lecz nie okno strony)

Ciekawy przykład mam >>> TUTAJ <<< tylko ze to chyba nie jest we flashu zrobione.
Tam na dole strony po lewej jest przewijana galeria (czuła na ruch myszki) i jezeli np się kliknie w wieksze zdjecie nad paskiem galerii to otwiera się ono jakby w nowym oknie przysłaniającym dotychczasową strone (nie otwiera sie nowa strona jak zazwyczaj)
Chodzi mi dokładnie o takie cos we flashu.
Jezeli możecie to pomóżcie.
Dzieki
Pozdrawiam

Grzesiek82 
Fachowiec

Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 16:42   

semir444 napisał/a:
Ciekawy przykład mam >>> TUTAJ <<< tylko ze to chyba nie jest we flashu zrobione.
ten efekt jest realizowany za pomocą javascript, zaglądnij tu http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/
pod tym adresem znajdziesz szczegóły jak zastosować efekt lightbox w swishmaxie http://www.huddletogether...DiscussionID=99 :)

cammil 
Praktyk

Wysłany: Sro 31 Paź, 2007 16:03   

Przepraszam, czy mógłby ktoś tak łopatologicznie wytłumaczyć instalacje tego skryptu w Swishu. Chodzi o to, że pod tym linkiem http://swish.wodip.opole....opic.php?t=3206 wszystko jest ale jakoś mi działać nie chce albo nie rozumiem dobrze zamieszczonej na tej stronie instrukcji.

Więc tak:
Cytat:

HTML:
<a id="ancoraggio1" href="images/mare(1).JPG" rel="lightbox[roadtrip]" title="Mare 1"></a>
<a id="ancoraggio2" href="images/mare(2).JPG" rel="lightbox[roadtrip]" title="Mare 2"></a>
<a id="ancoraggio3" href="images/mare(3).JPG" rel="lightbox[roadtrip]" title="Mare 3"></a>
<a id="ancoraggio4" href="images/mare(4).JPG" rel="lightbox[roadtrip]" title="Mare 4"></a>

Rozumiem, że tą część dopisujemy do swojego html'a (tego, w którym jest nasz SWF ?)
Czy pomijamy wtedy scripty, które należy dodać razem z lightboxem) Te opisane tu- http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/ czy też i ten wyżej i te na tej stronie muszą być w naszym html'u

JAVASCRIPT:
function show(image) {
var a = document.getElementById("ancoraggio"+image+"");
var f = new Array()
f[1] = "images/mare(1).JPG";
f[2] = "images/mare(2).JPG";
f[3] = "images/mare(3).JPG";
f[4] = "images/mare(4).JPG";
var url = f[image];
a.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(a);
}

Javascript też dorzucamy do naszego html'a (tego w którym jest nasz SWF? )

FLASH:
on (press) {
// Pulsante1
getURL("java-script:show(1)");
}

on (press) {
// Pulsante2
getURL("java-script:show(2)");
}

on (press) {
// Pulsante3
getURL("java-script:show(3)");
}

on (press) {
// Pulsante4
getURL("java-script:show(4)");
}

No i flash - wszystko jasne akurat tu.

Przyznam pogubiłem się - niech ktoś mi pomoże :)

michastg 
Początkujący

Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 10:22   

witam

to mój pierwszy post tutaj, ale dołanczam się doo prośby mojego poprzednika. Czy mógłby ktoś tak łopatologicznie i po polsku wyjaśnić jak lightbox2 użyć w swishmax?????
byłbym bardzo wdzięczny.

pozdrawiam

mielu 

Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 11:40   

bawiłem sie tym kilka dni udało mi sie otworzyć tą galerię tylko pod ie i to starą wersją

michastg 
Początkujący

Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 12:02   

mielu napisał/a:
bawiłem sie tym kilka dni udało mi sie otworzyć tą galerię tylko pod ie i to starą wersją

a mógłbyś umieścić ten pliczek albo rozwiazanie ?? ?????

Grzesiek82 
Fachowiec

Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 18:57   

Odwołując sie do przykładu który przedstawił cammil i analizując źródło tego rozwiązania, należy wziąć poprawkę, że przykład ten jest zrealizowany za pomocą skryptu o nazwie litebox-1.0 który w odróżnieniu od lightbox2 posiada takie komponenty jak
Kod:
prototype.lite.js
moo.fx.js
litebox-1.0.js

co do pliku swf w którym jest odwołanie do w/w skryptu oprogramowanie przycisku powinno wyglądać tak:
Kod:

on (press) {
    javascript("show(1)");
}

btw. co ważne jeśli chcecie lokalnie uruchomić skrypt musicie sobie postawić serwer - proponuje krasnala, lub porostu robić to na jakimś komercyjnym serwerze ("normalnie" wam się to nie uruchomi) :)

ps. w załączniku macie działający skrypt pod swishmax'a (musiałem podzielić na dwie części bo nie chciało mi coś załączyć jednego pliku)

mielu 

Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 21:56   

Grzesiek82 napisał/a:
prototype.lite.js
moo.fx.js
litebox-1.0.js

no i to mnie bolało ja używałem 2, jedno nie daje mi spokoju dlaczego w podglądzie EdHTML działało a gdzie indziej nie :(

Grzesiek82 
Fachowiec

Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 23:06   

mielu napisał/a:
jedno nie daje mi spokoju dlaczego w podglądzie EdHTML działało a gdzie indziej nie :(
odpowiedź jest taka że potrzeba odpowiedniego środowiska aby lokalnie wykonać javascript tak jak pisałem wyżej
Cytat:
ważne jeśli chcecie lokalnie uruchomić skrypt musicie sobie postawić serwer - proponuje krasnala, lub porostu robić to na jakimś komercyjnym serwerze ("normalnie" wam się to nie uruchomi) :)
wychodzi na to że m.in. EdHTML pozwala na wykonanie skryptu lokalnie bez wrzucania go na serwer, Przypuszczam że w innych programach do edycji HTML też da sie to uzyskać.

mielu 

Wysłany: Sob 10 Lis, 2007 07:35   

ja używam apache + php + mysql więc jest to odpowiednie środowisko

michastg 
Początkujący

Wysłany: Sob 10 Lis, 2007 21:11   

dzięki Grzesiek82 duzo mi pomogło chociaż nie wiem dlaczego zrobilem wszystko tak samo jak ty miales w plikach ale przy ladowaniu pierwszego zdjecia jest ok ale juz nastepne sie laduja laduja i nie umia sie zaladowac. umiałbyś jeszcze cos na to poradzic?????

Grzesiek82 
Fachowiec

Wysłany: Nie 11 Lis, 2007 13:05   

michastg napisał/a:
nastepne sie laduja laduja i nie umia sie zaladowac.
Sprawdź ścieżki do plików .jpg

michastg 
Początkujący

Wysłany: Nie 11 Lis, 2007 15:48   

sprawdzilem jest identycznie jak w twoim załączonym pliku i co ciekawe u ciebie tez tak jast.

Grzesiek82 
Fachowiec

Wysłany: Pon 12 Lis, 2007 08:55   

Wkradł się czeski błąd w nazwach plików :) sprawdź rozszerzenie powinno być wszędzie ".jpg" zamiast ".JPG"
zamiast tak:
Kod:
f[1] = "images/pic(1).jpg";
f[2] = "images/pic(2).JPG";
f[3] = "images/pic(3).JPG";

daj tak:
Kod:
f[2] = "images/pic(2).jpg";
f[3] = "images/pic(3).jpg";

michastg 
Początkujący

Wysłany: Sro 14 Lis, 2007 21:24   

dzieki serdeczne :) faktycznie czeski błąd :) :) :) :)

a takie male pytanko jeszcze co by trzeba bylo przerobic-dopisac jak jest kilka galerii?????

mielu 

Wysłany: Sro 14 Lis, 2007 21:28   

lightbox[roadtrip] zmień tekst w nawiasie

rajdzen
Bywalec

Wysłany: Wto 29 Lip, 2008 11:49   

A jak zrobic by byla ta galeria i swf na IE 6 nie byl w ramce? Za nic nieudaje mi sie tego dokonac.

mielu 

Wysłany: Wto 29 Lip, 2008 19:32   

Cytat:
A jak zrobic by byla ta galeria i swf na IE 6 nie byl w ramce? Za nic nieudaje mi sie tego dokonac.

temat przyklejony http://swish.wodip.opole....ewforum.php?f=2

ElectricPl 
Przyjaciel

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:10   
   Moje WWW: http://www.electric-reality.eu/

Mam pytanie szanowni koledzy.
Wie ktoś moze jak wydzielić zdjecia ? chodzi mi o to ze jak wgrywa sie wszystkie fotki do jednego folderu images to jak sie przy wyswietlaniu daje next to wyswietla mi wszystkie zdjecia z calej strony. Np. Mam działy na stronie , galeria kwiaty, galeria warzywa itd i chciał bym tak zrobic ze jak sie wyswietla galerie z kwiatów to pokazuje tylko to nie przewala mnie dalej do warzyw :) mam nadzieje ze zrozumiale to napisalem ;) Próbowałem robić podkatalogi i tam dodawać zdjecia ale i tak "leci ciagiem wszystko"

^shastaan 

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009 02:00   

Ja osobiście nie nadążąm.

ElectricPl 
Przyjaciel

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009 15:45   

OK może pomału :) to wyjaśnie
mamy kod w htmlu ktory odpowiada za wyświtlanie zdjec:

Kod:
function show(image) {
var a = document.getElementById("anchor"+image+"");
var f = new Array()

f[2] = "images/pic(2).jpg";
f[3] = "images/pic(3).jpg";

var url = f[image];
a.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(a);
}

</script>
<title>Swf vs Litebox</title>
</head>
<body onload="initLightbox()">
<br>
<br>
<br>
<table width="900" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td><div align="center">
    <a id="anchor1" href="images/pic(1).jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="pic 1"></a>
    <a id="anchor2" href="images/pic(2).jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="pic 2"></a>
    <a id="anchor3" href="images/pic(3).jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="pic 3"></a>

załużmy ze te 3 zdjecia to jest galeria w dziale kwiaty

Robie nastepną galerie na stronie warzywa i dodaje kolejne zdjecia do tego wpisu, ale gdy wyświetlam zdjacia z warzyw i cofam je klikając na zdjecia "prev" pokazują sie w końcu zdjecia 'pierwsze" tj z galerii "kwiatów"

Chodzi mi o to czy jest mozliwośc jakoś zapisania tego kodu w taki sposob zeby zdjecia z warzyw pokazywały sie od 1 np 4 i przy cofaniu do pierwszego zdjecia nie bylo by juz na zdjeciu przycisku "prev". Chodzi o rozgraniczenie galerii w LIGHTBOXIE.
Probowałem to robić w podkatalogach, np: "images/warzywa/pic(4).jpg", ale i tak pokazuje zdjecia ciagiem z calej strony.
Jak jeszcze to nie bedzie jasne dam przykład na stronie :)
Pozdrawiam i z gory dziekuje za jaką kolwiek pomoc, chyba ze uda mi sie wcześniej wpać na pomysl;)

[ Dodano: Sob 13 Cze, 2009 12:32 ]
Dziekuej wszystkim forumowiczom "za pomoc"
Udało mi sie samemu rozkminić problem. Mam teraz oddzielna galerie dla danego działu w LIGHTBOXie czyli zdjecia od 1-10 a nie tak jak wczesniej wszystkie w jednym 1-200 :)

Pozdrawiam . mam nadzieje ze sie to komus przyda:

Kod:
function showgaleria1(image) {
var agaleria1 = document.getElementById("galeria1"+image+"");
var fgaleria1 = new Array()
fgaleria1[0] = "images/krajowe/galeria1/pic(0).jpg";
fgaleria1[1] = "images/krajowe/galeria1/pic(1).jpg";
fgaleria1[2] = "images/krajowe/galeria1/pic(2).jpg";
fgaleria1[3] = "images/krajowe/galeria1/pic(3).jpg";
fgaleria1[4] = "images/krajowe/galeria1/pic(4).jpg";
fgaleria1[5] = "images/krajowe/galeria1/pic(5).jpg";
fgaleria1[6] = "images/krajowe/galeria1/pic(6).jpg";
fgaleria1[7] = "images/krajowe/galeria1/pic(7).jpg";
fgaleria1[8] = "images/krajowe/galeria1/pic(8).jpg";
fgaleria1[9] = "images/krajowe/galeria1/pic(9).jpg";
var url = fgaleria1[image];
agaleria1.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(agaleria1);
}

function showgaleria2(image) {
var agaleria2 = document.getElementById("galeria2"+image+"");
var fgaleria2 = new Array()
fgaleria2[0] = "images/krajowe/galeria2/pic(0).jpg";
fgaleria2[1] = "images/krajowe/galeria2/pic(1).jpg";
fgaleria2[2] = "images/krajowe/galeria2/pic(2).jpg";
fgaleria2[3] = "images/krajowe/galeria2/pic(3).jpg";
fgaleria2[4] = "images/krajowe/galeria2/pic(4).jpg";
fgaleria2[5] = "images/krajowe/galeria2/pic(5).jpg";
fgaleria2[6] = "images/krajowe/galeria2/pic(6).jpg";
fgaleria2[7] = "images/krajowe/galeria2/pic(7).jpg";
fgaleria2[8] = "images/krajowe/galeria2/pic(8).jpg";
fgaleria2[9] = "images/krajowe/galeria2/pic(9).jpg";
var url = fgaleria2[image];
agaleria2.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(agaleria2);
}

function showgaleria3(image) {
var agaleria3 = document.getElementById("galeria3"+image+"");
var fgaleria3 = new Array()
fgaleria3[0] = "images/krajowe/galeria3/pic(0).jpg";
fgaleria3[1] = "images/krajowe/galeria3/pic(1).jpg";
fgaleria3[2] = "images/krajowe/galeria3/pic(2).jpg";
fgaleria3[3] = "images/krajowe/galeria3/pic(3).jpg";
fgaleria3[4] = "images/krajowe/galeria3/pic(4).jpg";
fgaleria3[5] = "images/krajowe/galeria3/pic(5).jpg";
var url = fgaleria3[image];
agaleria3.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(agaleria3);
}

</script>
<title>Galeria Makeup4you.eu</title>
</head>

<body onLoad="initLightbox()">
<tr>
    <td><div align="center">

<a id="galeria10" href="images/krajowe/galeria1/pic(0).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria11" href="images/krajowe/galeria1/pic(1).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria12" href="images/krajowe/galeria1/pic(2).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria13" href="images/krajowe/galeria1/pic(3).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria14" href="images/krajowe/galeria1/pic(4).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria15" href="images/krajowe/galeria1/pic(5).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria16" href="images/krajowe/galeria1/pic(6).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria17" href="images/krajowe/galeria1/pic(7).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria18" href="images/krajowe/galeria1/pic(8).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria19" href="images/krajowe/galeria1/pic(9).jpg" rel="lightbox[galeria1]" title="opis zdjecia  "></a>

<a id="galeria20" href="images/krajowe/galeria2/pic(0).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria21" href="images/krajowe/galeria2/pic(1).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria22" href="images/krajowe/galeria2/pic(2).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria23" href="images/krajowe/galeria2/pic(3).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria24" href="images/krajowe/galeria2/pic(4).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria25" href="images/krajowe/galeria2/pic(5).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria26" href="images/krajowe/galeria2/pic(6).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria27" href="images/krajowe/galeria2/pic(7).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria28" href="images/krajowe/galeria2/pic(8).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria29" href="images/krajowe/galeria2/pic(9).jpg" rel="lightbox[galeria2]" title="opis zdjecia  "></a>

<a id="galeria30" href="images/krajowe/galeria3/pic(0).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria31" href="images/krajowe/galeria3/pic(1).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria32" href="images/krajowe/galeria3/pic(2).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria33" href="images/krajowe/galeria3/pic(3).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria34" href="images/krajowe/galeria3/pic(4).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria35" href="images/krajowe/galeria3/pic(5).jpg" rel="lightbox[galeria3]" title="opis zdjecia  "></a>

... a SwisMaxie odpowiednio pod zdjecia podpiąć:

Kod:

on (release) {
    javascript("showgaleria1(0)");
}

Kod:

on (release) {
    javascript("showgaleria1(1)");
}
[/code]

maja9 
Bywalec

Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009 22:54   
   Moje WWW: m-designs.pl

a wiecie drodzy forumowicze jak zrobic zeby galeria dzialala w trybie pelno ekranowym?
tzn dziala, ale tzreba wyjsc do normalnego okna aby zobaczyc obrazek.
pozdro :D

gorg 
Początkujący

Wysłany: Nie 01 Lis, 2009 22:59   

Witam wszystkich.
Zastosowałem przerobioną j.w. galerię lightboxa na swojej stronie. I wszystko niby działa, jest tylko małe ale. Otóż Galeria jest wyświetlana jakby pod flashem zamiast nad nim no i w trakcie wyświetlania galerii flash przesuwa się kilka pikseli w lewo. Gapię się w kod od 2 godzin, i wszystko wydaje mi się ok, ale na pewno coś źle zrobiłem skoro nieprawidłowo działa. Rzućcie okiem proszę, wskażcie, gdzie jest błąd bo sam chyba szybko do niczego nie dojdę. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Kod:

<link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" media="screen">
<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen">

<script type="text/javascript" src="js/prototype.lite.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/moo.fx.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/litebox-1.0.js"></script>
<script type="text/javascript">

function showgaleria1(image) {
var agaleria1 = document.getElementById("galeria1"+image+"");
var fgaleria1 = new Array()
fgaleria1[0] = "galeria/gal01/pic(0).jpg";
fgaleria1[1] = "galeria/gal01/pic(1).jpg";
fgaleria1[2] = "galeria/gal01/pic(2).jpg";
fgaleria1[3] = "galeria/gal01/pic(3).jpg";
fgaleria1[4] = "galeria/gal01/pic(4).jpg";
fgaleria1[5] = "galeria/gal01/pic(5).jpg";
fgaleria1[6] = "galeria/gal01/pic(6).jpg";
fgaleria1[7] = "galeria/gal01/pic(7).jpg";
fgaleria1[8] = "galeria/gal01/pic(8).jpg";
fgaleria1[9] = "galeria/gal01/pic(9).jpg";
var url = fgaleria1[image];
agaleria1.setAttribute('href', url);
myLightbox.start(agaleria1);
}

</script>
      </head>
  <body onLoad="initLightbox()" style="background-color: #B8D9E5">

<table width="900" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td><div align="center">

<a id="galeria10" href="galeria/gal01/pic(0).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria11" href="galeria/gal01/pic(1).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

title="opis zdjecia "></a>
<a id="galeria12" href="galeria/gal01/pic(2).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

title="opis zdjecia  "></a>
<a id="galeria13" href="galeria/gal01/pic(3).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

<a id="galeria14" href="galeria/gal01/pic(4).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

<a id="galeria15" href="galeria/gal01/pic(5).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

<a id="galeria16" href="galeria/gal01/pic(6).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

<a id="galeria17" href="galeria/gal01/pic(7).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

<a id="galeria18" href="galeria/gal01/pic(8).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

<a id="galeria19" href="galeria/gal01/pic(9).jpg" rel="lightbox[galeria1]"

<center>
      <object
        classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#versio

n=8,0,22,0"
        id="index"
        width="800" height="600"
      >
        <param name="movie" value="index.swf">
        <param name="bgcolor" value="#B8D9E5">
        <param name="quality" value="high">
        <param name="allowscriptaccess" value="samedomain">
        <embed
          type="application/x-shockwave-flash"

pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=Shock

waveFlash"
          name="index"
          width="800" height="600"
          src="index.swf"
          bgcolor="#B8D9E5"
          quality="high"
          allowscriptaccess="samedomain"
        >
          <noembed>
          </noembed>
        </embed>
      </object>
    </center>
</div>
</td>
</tr>
</table>

ElectricPl 
Przyjaciel

Wysłany: Wto 03 Lis, 2009 18:23   

gorg, Miałem ten sam problem i tez nie uzyskałem odpowiedzi.

Odpowiedz do tematu