Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 16:13 Button i otwieranie ramki
Czesc,
mam do was wielka prosbe czy moglby ktos mi wytlumaczyc co trzeba zrobic zeby po nacisnieciu buttona pojawiala sie ramka do ktorej mozna wczytac plik txt albo zdjecie.
Buttona potrafie zrobic ale problem mam przy czzesci z pojawianiem sie ramki.
Z gory dzieki za pomoc.
Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Maj 2007 Posty: 101 Skąd: Kolbuszowa
Wysłany: Wto 19 Lut, 2008 13:32
Do pojawiania sie ramki możesz użyć zmiennej _visible, gdzie w czasie ładowania pliku nadajesz jej wartość
Kod:
_visible=false
a w przycisku który ma być odpowiedzialny za jaj pokazanie sie, wartość
Kod:
_visible=true
Co do wczytania np. pliku tekstowego musisz użyć coś takiego
Kod:
onLoad ()
{
loadVariables("tekst.txt");
}
w polu tekstowym gdzie ma pojawić sie wczytywany tekst, definiujesz nazwę zmiennej dla tego pola. Natomiast w przycisku który jest odpowiedzialny za wczytanie zmiennej z pliku tekstowego robisz coś takiego:
Kod:
on (release)
{
if (ramka_txt._visible == true) //wczytuje tekst tylko wtedy gdy pole tekstowe jest widoczne
{
zmienna=tekst; //"zmienna" to nazwa zmiennej pola tekstowego
}
}
w załączniku przykład:)
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona. - Albert Einstein
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 11