|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
dziwna ramka przy wyświetlaniu swf w IE |
Autor |
Wiadomość |
Sokrates
Praktyk

|
Wysłany: Wto 04 Gru, 2007 10:27
|
|
|
Musiałem trochę doczytać. a błąd był trochę prozaiczny.
Po pierwsze miałem starszą wersje 'swfobject.js', zaktualizowałem sobie do nowszej.
a po drugie użyłem:
Cytat: |
var so = new SWFObject("glosnik7.swf", "glosnik", "18", "18", "6", "#ffffff");
|
a powinno być:
Cytat: |
var so = new SWFObject("glosnik7.swf", "glosnik", "18", "18", "6.0.65", "#ffffff");
|
no i po trzecie do testów na IE6 używałem wirtualnej maszyny Microsoftu z zainstalowaną IE6, okazało sie ze tu sie to trochę sypie a na normalnych kompach z IE6 działa poprawnie.
Dzieki "nugatt" za szybką odpowiedz...
Pozdrawiam... |
_________________ --
Dzięki,
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ligus
Początkujący

|
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 09:41
|
|
|
Chciałbym tylko dodać że skrypt kolegi klusmena nie działa w wersji FF 3 beta. Tak poza tym to nie ma z nim żadnych problemów i działa ok. |
|
|
|
 |
avik
Początkujący

|
Wysłany: Sro 10 Cze, 2009 15:06
|
|
|
Witam, wiem, że już to wielokrotnie było poruszane, wiem, że wielokrotnie były podawane rozwiązania, jednak nadal mam problem i się denerwuję już powoli.
Chodzi mi o stronę www.weron.eu. Jest tam baner główny i na IE pojawia się ramka, a potem, jak już raz kliknę to wszystko znika. Baner nie był robiony na SWiSHu.
Aktualnie mam podany taki kod w html.
<object type="application/x-shockwave-flash"
data="/{php}echo $pathFlash{/php}" width="985" height="238">
<param name="movie" value="/{php}echo $pathFlash{/php}"/>
</object>
Błąd jest niby taki, że:
wiersz: 7
znak: 3
Błąd: Wymagany jest obiekt
Kod: 0
Czy ja powinienem coś dopisać w php? Bo średnio znam php. Może mnie ktoś poprowadzić za rączkę?
Mi tłumaczono, że jest błąd w składni, jednak ja tego błędu nie widzę, może mi na oczy padło, proszę o skuteczne i szybkie rozwiązanie tego problemu, z góry wielkie ... zapłać |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|