SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
(Pytanie) ponowna rejestracja programu swishmax
Autor Wiadomość
Foczasty
Bywalec

Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 00:20   (Pytanie) ponowna rejestracja programu swishmax

Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie rejestracji programu swishmax. Mianowicie licencja przewiduje instalacje programu na 2 komputerach. Powiedzmy ze zakupilem taki program i zainstalwoalem go na 2 stanowiskach. Po jakims czasie jeden z komputerow ulega awarii ( dysk twardy) i program poszedl sie szczypac.
I teraz pytanie - czy w takim przypadku instalujac znow program swishmax ( jest to juz 3 instalacja) nie bede mial progblemow z jego odblokowaniem ?? Czy bede musial kupic ponownie program jak ma to miejsce z niektorymi produktami microsoft ??
Pytanie czysto teoretyczne ze wzgledow ekonomicznych. NIe usmiecha mi sie kupowac ponownie licencji po awarii jednego z komputerow a jak wiadomo roznie to w zyciu bywa...
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.

roland 
Site Admin
Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 06:59   

Ja mam w pracy licencję SWiSHmax na 15 stanowisk i instalowałem już je ze 3 razy i jak na razie nie było problemów,

Foczasty
Bywalec

Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 16:08   

Dziękuję za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie:
Jeśli zmieni mi się adres firmy na która jest wystawiona licencja programu i faktura vat co wtedy?? Mogę tak po prostu dać znać producentowi i da radę to zmienić ( zaktualizować dane firmy) bez żadnych problemów czy muszę nową licencję kupić ??
Pozdrawiam

roland 
Site Admin
Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Wysłany: Sro 10 Paź, 2007 13:37   

Z tym pytaniem radzę się zwrócić już do przedstawiciela SWiSH w Polsce:
www.swish.pl

Foczasty
Bywalec

Wysłany: Nie 14 Paź, 2007 00:31   

Pisałem do nich kilka maili i nic. Zadnej reakcji. Dlatego spytalem tutaj.

Qiub
Doradca

Wysłany: Pią 19 Paź, 2007 18:13   

1. Licencja jest przypisywana do sprzętu i systemu! Dokładnie to nie wiem - trzeba by było wyczaić
2. Nie doczytałem się nigdzie, że zmiana siedziby powoduje wygaśniecie licencji bo to nie licencja terytorialna czy przypisywana do danego lokalu!!!
3. Jeżeli jest taki problem z tym zeby polski dystrybutor wyczarował kody to nalezy zwrócic sie do producenta...
4. Jak nie pomoże to - niestety tu musze to napisac: witaminke ! A kontrole osrał pies bo papierek, znaczy sie fakturka jest !! ! A wykorzystywany jest zgodnie z przeznaczeniem i na kompie na ktory byl kupowany.

Tak według mnie to wyglada... jak sie w czyms myle to prosze o sprostowanie. Mnie i innym wyjdzie to tylko na dobre!

un macho con cojones de ferro :) yeah baby;)

Odpowiedz do tematu