(Pytanie) ponowna rejestracja programu swishmax |
Autor |
Wiadomość |
Foczasty
Bywalec

|
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 00:20 (Pytanie) ponowna rejestracja programu swishmax
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie rejestracji programu swishmax. Mianowicie licencja przewiduje instalacje programu na 2 komputerach. Powiedzmy ze zakupilem taki program i zainstalwoalem go na 2 stanowiskach. Po jakims czasie jeden z komputerow ulega awarii ( dysk twardy) i program poszedl sie szczypac.
I teraz pytanie - czy w takim przypadku instalujac znow program swishmax ( jest to juz 3 instalacja) nie bede mial progblemow z jego odblokowaniem Czy bede musial kupic ponownie program jak ma to miejsce z niektorymi produktami microsoft
Pytanie czysto teoretyczne ze wzgledow ekonomicznych. NIe usmiecha mi sie kupowac ponownie licencji po awarii jednego z komputerow a jak wiadomo roznie to w zyciu bywa...
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
 |
roland
Site Admin Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 06:59
|
|
|
Ja mam w pracy licencję SWiSHmax na 15 stanowisk i instalowałem już je ze 3 razy i jak na razie nie było problemów, |
|
|
|
 |
Foczasty
Bywalec

|
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007 16:08
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie:
Jeśli zmieni mi się adres firmy na która jest wystawiona licencja programu i faktura vat co wtedy?? Mogę tak po prostu dać znać producentowi i da radę to zmienić ( zaktualizować dane firmy) bez żadnych problemów czy muszę nową licencję kupić
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
roland
Site Admin Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Sro 10 Paź, 2007 13:37
|
|
|
Z tym pytaniem radzę się zwrócić już do przedstawiciela SWiSH w Polsce:
www.swish.pl |
|
|
|
 |
Foczasty
Bywalec

|
Wysłany: Nie 14 Paź, 2007 00:31
|
|
|
Pisałem do nich kilka maili i nic. Zadnej reakcji. Dlatego spytalem tutaj. |
|
|
|
 |
Qiub
Doradca

|
Wysłany: Pią 19 Paź, 2007 18:13
|
|
|
1. Licencja jest przypisywana do sprzętu i systemu! Dokładnie to nie wiem - trzeba by było wyczaić
2. Nie doczytałem się nigdzie, że zmiana siedziby powoduje wygaśniecie licencji bo to nie licencja terytorialna czy przypisywana do danego lokalu!!!
3. Jeżeli jest taki problem z tym zeby polski dystrybutor wyczarował kody to nalezy zwrócic sie do producenta...
4. Jak nie pomoże to - niestety tu musze to napisac: witaminke ! A kontrole osrał pies bo papierek, znaczy sie fakturka jest ! A wykorzystywany jest zgodnie z przeznaczeniem i na kompie na ktory byl kupowany.
Tak według mnie to wyglada... jak sie w czyms myle to prosze o sprostowanie. Mnie i innym wyjdzie to tylko na dobre! |
_________________ R35P3kT
un macho con cojones de ferro yeah baby;) |
|
|
|
 |
|