SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
suwak z tekstem
Autor Wiadomość
mobby 
Specjalista

Wysłany: Czw 28 Gru, 2006 22:37   suwak z tekstem

witam

szukalem na forum i znalazlem ale nie dzialajace poprawie pod flash 8.. szukam jakis fajnych okienek z suwakiem tekstu lub czegokolwiek ktore beda chodzic pod flash player 8 bez bledow w debugu.. ma ktos takie?

mobby

nugatt 

Wysłany: Czw 28 Gru, 2006 23:56   

to że są błędy w debugu to nie znaczy że coś jest złe

mobby 
Specjalista

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006 20:58   

nugatt napisał/a:
to że są błędy w debugu to nie znaczy że coś jest złe

niestety w przypadku projektu ktory robie na dluzsza mete niby bledy ktore nic nie robia okazuja sie problemem pozniej..

stefcio 
Ekspert

Wysłany: Sob 30 Gru, 2006 10:11   

to wez pokaż te blendy

mobby 
Specjalista

Wysłany: Nie 31 Gru, 2006 10:31   

stefcio napisał/a:
to wez pokaż te blendy

wiec tak, podsylam stronke bo inaczej sie nie da w zalaczniku. sprawa wyglada tak, odpalasz stronke wchodzisz do galerii klikasz na byle jaki link z fotkami pojawaiaja sie fotki z suwakiem, ogladasz i pozniej klikasz bezposrednio na link download i zaczyna sie problem czyli chce sie pokazac material z linku download ale sie nie rozjasnia do konca i suwak nie jest aktywny... nie wiem o co chodzi poniewaz wszystko jest kopiowane i nic nie zmieniane w sprite (linki dzialaja na tej zasadzie) pomozcie bo ja juz o malo co zwariowalem....

Mobby

[ Dodano: Nie 31 Gru, 2006 10:34 ]
cos zalacznik sie nie zalaczyl ;/ podaje adres zalacznika http://daminet.pl/~mobby/site.rar

stefcio 
Ekspert

Wysłany: Nie 31 Gru, 2006 10:50   

Mi dziala:))A testowales w swishu?? czy zrobiles ctr+T??

[ Dodano: Nie 31 Gru, 2006 10:53 ]
Bo w swishu nie wszystko zawsze dziala:))

mobby 
Specjalista

Wysłany: Nie 31 Gru, 2006 11:48   

stefcio napisał/a:
Mi dziala:))A testowales w swishu?? czy zrobiles ctr+T??

[ Dodano: Nie 31 Gru, 2006 10:53 ]
Bo w swishu nie wszystko zawsze dziala:))

sciagnij plik jeszcze raz bo wkradl sie maly blad ktory nie pokazal o co mi chodzi.. i zrob wedlug kolejnosci tak jak opisalem... blad jest nadal... ;(((( blad pokazuje sie bezposrednio pod wswishem i pod player'em flasha...

stefcio 
Ekspert

Wysłany: Pon 01 Sty, 2007 14:09   

a jedna rada: postraj się pomniejszyc plik bo 2.3 mb to sporo jak na neta:)

[ Dodano: Pon 01 Sty, 2007 14:11 ]
Nadal mi wszystko dziala.A którą wersje flashplayera masz??

mobby 
Specjalista

Wysłany: Wto 02 Sty, 2007 09:34   

stefcio napisał/a:

odpalam pod firefoxem tam mam flashplayer 9.0.28.0.firefox ale to samo dzieje sie pod swishmaxem... za malo wchodzisz do gallery.. najlepiej wejsc do gallery na wszystkie linki ale zeby suwakiem pojezdzic a pozniej do download rusz suwakiem i wroc do gallery klik na link i suwak i powrot do download i murowane ze wyskoczy blad.. sprawdz prosze

[ Dodano: Wto 02 Sty, 2007 10:50 ]
stefcio, sprawdzalem juz chyba na wszystkich mozliwych konfiguracjach i blad nadal jest.. pobaw sie u siebie z linkami gallery i dwonload i wchodz najglebiej jak sie tylko da i zobaczysz ze blad wyskoczy.. szukam zeby ktos mi pomogl z rozwaleniem tego bledu

Jazz
Początkujący

Wysłany: Sro 03 Sty, 2007 21:23   

Witam. Nie chciałem zaśmiecać forum nowym tematem dlatego pozwoliłem sobie opisać mój problem tutaj. Do tej pory pisałem strony oparte na CSS i Xhtml. Teraz chciałbym nauczyć się Swisha zaopatrzyłem się w książkę którą napisał Pan Roland Zimek. Walczę obecnie przewijanym polem tekstowym przy pomocy suwaka. Zastosowałem kod podany w książce
Kod:

onSelfEvent (press) {
    startDragLocked(625,625,125,320);
}
onSelfEvent (release,releaseOutside) {
    stopDrag();
    klatka = Math.round((_Y-125)/5)+1;
    _parent.DlugiTekst.gotoAndStop(klatka);
}

oczywiście uwzględniając obiekty oraz parametry zastosowane w moim projekcie. Suwak działa połowicznie trzyma się ustalonych osi XY niestety nie przewija tekstu. Dlatego bardzo gorąco proszę o wsparcie doświadczonych użytkowników Swisha. Będę bardzo zobowiązany za wszelką pomoc. Poniżej podaję link do pliku SWI z moim projektem.

http://www.ja-zz.neostrada.pl/reg.zip

Pozdrawiam.

Piotrek 
Doradca

Wysłany: Pią 05 Sty, 2007 12:15   

mobby napisał/a:
stefcio napisał/a:

odpalam pod firefoxem tam mam flashplayer 9.0.28.0.firefox ale to samo dzieje sie pod swishmaxem... za malo wchodzisz do gallery.. najlepiej wejsc do gallery na wszystkie linki ale zeby suwakiem pojezdzic a pozniej do download rusz suwakiem i wroc do gallery klik na link i suwak i powrot do download i murowane ze wyskoczy blad.. sprawdz prosze

[ Dodano: Wto 02 Sty, 2007 10:50 ]
stefcio, sprawdzalem juz chyba na wszystkich mozliwych konfiguracjach i blad nadal jest.. pobaw sie u siebie z linkami gallery i dwonload i wchodz najglebiej jak sie tylko da i zobaczysz ze blad wyskoczy.. szukam zeby ktos mi pomogl z rozwaleniem tego bledu

Pobawiłem się tym chociaż znawcą w tym temacie nie jestem, działa u mnie wszystko bezbłędnie. Sam skrypt i cały bajer do przesuwania jest świetny chciałbym sobie go zapożyczyć jeśli nie masz nic przeciwko temu. Wstawiłem go do siebie do stronki i śmiga, odpaliłem Twoją stronę .... śmiga. Nie jestem pewien czy mam rację , ale może masz ciut starego swisha ?? Spróbuj przeczytać sobie to http://swish.wodip.opole....opic.php?t=1537 i ściągać to: http://www.swishzone.com/...wf9PatchGUI.zip
użyj tej łatki na swoim swf (nie na swi!!!!!!!!!) może wtedy podziała, to bajer naprawiający coś tam w swf żeby dobrze chodziło z flash playerem 9 jeśli masz starego swisha... próbuj
Powodzenia :)

Odpowiedz do tematu