Przesunięty przez: JuRgEn Nie 12 Lis, 2006 13:50 |
Para |
Autor |
Wiadomość |
alkeniu
Bywalec
|
Wysłany: Czw 26 Paź, 2006 08:23 Para
|
|
|
Witam,
Mam problem z tworzeniem jednego efektu w swishu a mianowicie w garnku mam zupe i chce dodac efekt pary wodnej nad nim by bylo widoczne ze zupa sie gotuje. I jakis ruch tej zupy tez by sie przydal.
Szukal na forum w starych postach i raczej na ten temat malo znalazlem. |
|
|
|
|
olo21
Praktyk
|
Wysłany: Pią 10 Lis, 2006 14:23
|
|
|
odświeżam temat:) |
|
|
|
|
JuRgEn
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 395 Skąd: Katowice
|
|
|
|
|
BaGRoS
Przyjaciel Bielizna ;)
|
|
|
|
|
grave
Doradca
|
Wysłany: Czw 14 Gru, 2006 23:11
Moje WWW: http://www.drafting.pl |
|
|
hm....ciężko będzie wykonać taki efekt w swishmaxie, ale jest program Ulead COOL 3D, który posiada wbudowane efekty tego typu, kiedyś się tym bawiłem, możesz rzucić okiem z ciekawości, można to exportować śmiało do swf-a.
Pozdrawiam
grave |
_________________ http://www.drafting.pl |
|
|
|
|
weil78
Początkujący
|
|
|
|
|
mezon
Praktyk
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 31 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Wto 05 Cze, 2007 22:36
|
|
|
No niestey nie znalazłem plików sorki (nie żeby 7 partycji było zaśmieconych ... kurde po co mi rozkład mzk z 2001r...) Ale do rzeczy, jakiś czas temu z nudów (teraz Flash nowy w wersji Pofesjonal ma efekt - 3 kliknięcia myszą i jest, w Swishu też mozna). Załatwiło mi to klika "tworów" wężowatych białych z zamieszaną przezroczystością - nigdy 0% trzeba wyczuć żeby brutalnej bieli/tudzież innego koloru oparów nie było, wynurzały się z kubka kawy i znikały dodatkowo za panelem prostokątnym od 100 do 0 przezroczystości. "Wężowate" były dosyć szerokie czsem gałęziowate 4 dosłownie czy 5 sztuk z czego 2 były 1/4 największych. to wszystko ze zróżnicowaną prędkością zasuwało do góry. Efekt bez dopracowania (zrobiłem bo mnie koleś wkurzył wychwalając jaki to bajer we flasu jego guru zrobił). Ja w dosyć łopatologiczny sposób ale efekt się podobał postronnym więc znaczy, że można. Wiem, wiem zero finezji ale ja nie jestem biegły w temacie skryptów, mam problem to rozwiązuje go na swój posób.
W mordę 5 raz próbuję i mi się przeglądarka wiesza, nie ma opisu ładnego - posyłam co sobie przed chwilą wykombinowałem
Zmieniona koncepcja - różna od tego co opisałem wyżej - elipsiki nałożone na siebie 10% koloru rozciągane itp, piękny dymek można dopracować Oczywiście kila "ścigających się" i cool, tu jest tylko jeden opar |
|
|
|
|
|