Katalog mieszkań na stronie |
Autor |
Wiadomość |
kuleszka
Początkujący

|
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 15:25 Katalog mieszkań na stronie
Moje WWW: www.formo3.pl, www.rekordaw.pl |
|
|
Witam!
Jestem architektem i przede mną stworzenie strony z katalogiem mieszkań.
Jako bazę chciałbym wykorzystać SwishMaxa. Niestety nie mam dużej wiedzy o PHP i innych. Pytanie:
- czy da się storzyć wyszukiwarkę mieszkań zakładjąc przynajmniej 2 zmienne (metraż i ilość pokoi)
- chcialbym aby każde mieszkanie było pojedyńczym plikiem swf wgrywanym do sprita lub w wypadku wygenerowanej listy mieszkań spełniających wymagania danego użytkownika - było aktywnym linkiem do pliku np. pdf
No i właśnie. Czy ktoś zna takie skrypty lub mógłby mnie ukierunkować jak się za to zabrać?
Na pewno powstanie graficzna wersja rzutów z aktywnymi polami ale...
Dla przykładu podaję stronkę gdzie należy kliknąć na "wyszukiwarka" - tutaj przykład.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
SPIDER
Specjalista

Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 121 Skąd: Opole
|
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 16:34
Moje WWW: www.kniec.pl |
|
|
toczego potrzebujesz opiera sie glownie o PHP i bazy danych ,
nie wiem czy jest sens sie meczyc i robic wszsytko we flashu czy nie lepiej strone html + php i bazy danych a po wyszukaniu odpowiedniego mieszkania wgrywac na okreslone miejsce na stronie html plik swf z animacja tego mieszkania.
to i tak tylko takie teoretyczne wskazowki bo sam z php nie wiele umiem,ale kojarze ze takie rzeczy we flashu czy swish max to duzo roboty,a i tak bez php sie nie obejdzie... |
_________________ "Jeśli myślisz,że jesteś zbyt mały by coś zmienić ,spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem" |
|
|
|
 |
kuleszka
Początkujący

|
Wysłany: Sro 14 Gru, 2005 14:42
Moje WWW: www.formo3.pl, www.rekordaw.pl |
|
|
Dzięki za wskazówki. Niestety nie mam czasu na naukę PHP i baz danych
Zostaje mi graficzne przedstawianie kondygnacji z mieszkaniami...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|