Help Prosze o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
marcintvn
Początkujący

|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005 10:58 Help Prosze o pomoc
|
|
|
Witam jestem poczatkujacym uzytkownikiem swish maxa i mam problem zrobilem strone i wiem ze na dole sceny umiesza sie tlo pod przyciski tekst strone itp , no wlasnie umiescilem tlo , ale chcialbym umiescic 3 przyciski na stronie wiem jak sie je robi , zeby tlo tzn tapetkki zmienialy sie pod wygladem tej strony czy ktos wie jak to sie da zrobic help !!
Prosze o pomoc |
|
|
|
 |
bulion

Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2005 Posty: 269 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005 11:48
|
|
|
chodzi Ci o rollover?
o rollover już było wiele razy... |
|
|
|
 |
maribt

Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005 20:02
|
|
|
albo ja jestem taki tępy albo ty nie potrafisz napisać o co Ci chodzi |
_________________ http://www.bykom-stop.avx.pl |
|
|
|
 |
GenezypKapen
Przyjaciel

|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 2005 12:44 najwidoczniej jestes tepy bo ja bystrzaka zrozumialem...
|
|
|
robisz np kwadrat pozniej conver/convert to buton..po prwej stronie pojawi sie cos takiego has seperated hit state, up state,over state... zaznacz hit state i over state..teraz, po lewej rozwin butona i kliknij na pozycje over state i wtedy zaimpotuj grafike ktora ma sie pokazywac po najechaniu pobierz przyklad w zasadzie tyle, pomysl,ze po najechaniu na over state mozesz wstawic spritea i polepszyc efekt-y |
|
|
|
 |
marcintvn
Początkujący

|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 2005 13:14 Re: najwidoczniej jestes tepy bo ja bystrzaka zrozumialem...
|
|
|
GenezypKapen napisał/a: | robisz np kwadrat pozniej conver/convert to buton..po prwej stronie pojawi sie cos takiego has seperated hit state, up state,over state... zaznacz hit state i over state..teraz, po lewej rozwin butona i kliknij na pozycje over state i wtedy zaimpotuj grafike ktora ma sie pokazywac po najechaniu pobierz przyklad w zasadzie tyle, pomysl,ze po najechaniu na over state mozesz wstawic spritea i polepszyc efekt-y |
dzieki naprawde o to mi naprawde chodzilo pozdrawiam !!!!!!!!! ehh widzisz dwoch rozumie na forum a jede nie
dzieki jeszcze raz wisze ci piwo
[ Dodano: Sob 24 Wrz, 2005 14:33 ]
mam jeszcze jedno pytanko stworzylem i wszystko ok , a jak zrobic zeby działał ? tzn dziala ale tylko jak najade myszka tlo sie zmienia jak zrobic zeby jak nacisne , to tak zostawalo abym nie musial trzymac kursora na przycisku , bo jak zdejme kursor z przycisku to powraca do pierwotnego stanu sorka dopiero sie ucze Help |
|
|
|
 |
GenezypKapen
Przyjaciel

|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 2005 13:37 ..
|
|
|
To jest bardziej skomplikowane..na poczatek,kiedys pytalem o to, poszukaj w wyszukiwarce,jet tam ten temat..Bo teraz nie mam czasu by wytlumaczyc.. |
|
|
|
 |
maribt

Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Sob 24 Wrz, 2005 18:21
|
|
|
marcintvn napisał/a: | ehh widzisz dwoch rozumie na forum a jede nie Razz |