|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Animacja wychodząca poza workpath? |
Autor |
Wiadomość |
Keslaw
Początkujący
|
Wysłany: Sro 14 Sie, 2013 21:58 Animacja wychodząca poza workpath?
|
|
|
Witam,
Chciałem zrobić sobie banner. Wczytuję dwa obrazki, jeden nieruchomy, drugi ruchomy. Ustawiłem sobie wielkość bannera na jakąś tam rozdzielczość. Do jednego z obrazków dodaję efekt, który wychodzi mi po za obszar bannera, a chciałbym, aby ten przesuwający się obrazek, znikał poza obszarem, a nie się na to nakładał i rozszerzał mi jednocześnie banner. Jak to zrobić? W załączniku przykład, co "wychodzi". |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 10:33
|
|
|
Nie patrzę nawet w plik gdyż zgaduję, że wystarczy:
ctrl+j (movie properties)
tam wybierasz "export settings for movie" i otwiera się nowe okienko
Po lewej stronie masz listę z której ma być wybrane SWF i po prawej będziesz miał ustawienia eksportu plików swf
Zaznacz ptaszek przy Off-stage objects: MASK
Eksportuj film jeszcze raz.
http://mailing.nie-spamuj.eu/mailing.html
Jeśli nie pomoże, daj znać to popatrzymy w te pliki :] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
Ostatnio zmieniony przez shastaan Wto 24 Maj, 2016 13:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 07:42
|
|
|
Aby wprowadzić konieczne zmiany do pliki trzeba załączyć plik źródłowy SWI. Animacja SWF jest co najmniej trudna w edycji, o ile nie niemożliwa. Jeżeli w programie wektorowym używasz plików rastrowych (obrazków, fotografii i innych takich) i je przekształcasz (rozciągasz, zmniejszasz, itp) to zaznacz we właściwościach obrazka AllowSmoothing co spowoduje przyjemniejsze dla oka wyświetlanie. AllowSmnoothing gdzieś już tutaj opisywałem. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.14 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|