problem z importowaniem wav |
Autor |
Wiadomość |
dziobak
Początkujący
|
Wysłany: Czw 10 Sty, 2013 20:36 problem z importowaniem wav
|
|
|
Witam
Program nie chce importować jakichkolwiek
plików wav, pojawia się komunikat "file not supported or may be corrupt"
Problem pojawił się po reinstalacji systemu XP i dotyczy wersji SWiSH Max4 v4.0 Build Date 2011.03.18
Czy ktoś miał podobną sytację? jak to naprawić?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 10 Sty, 2013 20:49
|
|
|
Załącz jakiegoś WAV albo podaj do niego linka, to się pobawię i napisze jak rozwiązać problem. Najpierw jednak zassaj sobie ostatnią BETA z forums.swishzone.com (bugs forum) i zobacz czy nie pójdzie.
Kody do bety dostaniesz tak samo jak do oficjalnej wersji - m@ilem |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
dziobak
Początkujący
|
Wysłany: Pią 11 Sty, 2013 21:26
|
|
|
Oto próbka dźwięku:
http://www.sendspace.com/file/i5zc08
Pobrałem z forums.swishzone wersję Max4 Pre-Release Build 20120607 i ten sam dźwięk można importować |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pią 11 Sty, 2013 21:35
|
|
|
Cytat: | Pobrałem z forums.swishzone wersję Max4 Pre-Release Build 20120607 i ten sam dźwięk można importować | no to po problemie.... Pewnie coś pochrzanili i w update naprawili. Ja nie potrafię sprawdzić w Official Release bo zawsze używam BET. Ale naturalnie może nie pasować np częstotliwość próbkowania, ilość kanałów, itp. Może jak koniecznie potrzebujesz z oficjala korzystać to skompresuj wav do mp3 i zaimportuj mp3? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
dziobak
Początkujący
|
Wysłany: Wto 15 Sty, 2013 10:30
|
|
|
próbowałem różnych wav-ów i z żadnym się nie udało, a mp3 nie wchodzi w grę, ponieważ przy kompresji z przodu i z tyłu próbki dźwiękowej codec dodaje parę milisekund ciszy i z idealnego loopa nici na szczęście program odzyskał sprawność po przekopiowaniu go na dysk systemowy (wersja portable) wielkie dzięki za pomoc!
pozdrawiam! |
|
|
|
|
|