Dwa efekty jednego obiektu w tym samym czasie |
Autor |
Wiadomość |
Bartchie
Początkujący
|
Wysłany: Sro 10 Paź, 2012 14:37 Dwa efekty jednego obiektu w tym samym czasie
|
|
|
Witam. Chcę zrobić tak żeby dany obiekt podczas wykonywania efektu Move w tym samym czasie miał efekt Fade In. |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 10 Paź, 2012 15:40
|
|
|
Nadaj obiektowi efekt move, zaznacz ten efekt na osi czasu, przejdź do panelu effect i ustaw we własciwościach efektu move parametr alpha. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
Bartchie
Początkujący
|
Wysłany: Sro 10 Paź, 2012 15:58
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Czyli przy wielu efektach naraz możemy mieć tylko wyżej wymieniony szereg opcji ?
Niestety każde z ustawień alphy nie daje efektu FadeIn, tylko daje mi FadeOut.
Ciekaw jestem jak w tym przypadku osiągnąć inne efekty niż tylko FadeIn. |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 10 Paź, 2012 18:04
|
|
|
Daj obiektowi MotionPath (czyli move, ruch z punktu jednego do innego). Zgupuj do Movie Clipa. MovieClipowi daj efekt FadeIn. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 11 Paź, 2012 07:20
|
|
|
Efekt fade in możesz osiągnąć gdy zwiększasz alpha - na początku masz 100% więc nie możesz zwiększyć tylko zmniejszyć. Jeśli chcesz uzyskać fade in, musisz najpierw zmniejszyć alpha do 0 i ukryć to zmniejszanie.
http://poradnik.telewizor.eu/chromowanie.html
Najprościej zrobić to w sposób taki jak w załączniku.
Oczywiście Januszowy sposób również zadziała. To który lepszy zależy od tego do czego Ci to potrzebne. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
|