pojawiajace się okno po kliknięciu |
Autor |
Wiadomość |
mirec
Bywalec
|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012 19:09 pojawiajace się okno po kliknięciu
|
|
|
witam forumowiczów, czy ktoś wie jak zrobić takie okno jak na tej stronie http://www.patrycjamichalak.pl po prostu klikam a tekst otwiera się w takim pojawiającym się oknie. |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012 20:42
|
|
|
Proste.
Co wiesz?
Co już masz?
Załącz plik.
Czego nie wiesz? |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
mirec
Bywalec
|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012 20:54
|
|
|
shastaan napisał/a: | Proste.
Co wiesz?
Co już masz?
Załącz plik.
Czego nie wiesz? |
wiesz jeśli podasz mi tutoriala lub opiszesz jak to zrobić to sobie poradze (chyba)opisz mi to a bede kombinował. Może masz podobny plik ?
Nie mam nic bo nie wiem jak to zacząć czy w jednym efekcie czy coś bo zrobiełem tak że zrobiłem 2 strony html podlinkowałem menu gdzie jest efekt np. pojawianie sie elemetu gdzie jest wpisany tekst. |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012 09:53
|
|
|
shastaan ma rację - co nie jest żadnym zaskoczeniem Np ja tylko raz, może dwa się domyślam co autor ma na myśli - potem już mi nie chce się kombinować a i nawet czytać postów bez załączonych plików. Nawet zwykle nie chce mi się robić plików od zera, ale dzisiaj jest nuda w pracy.
TUTORIALE: http://swish.wodip.opole.pl/
Naturalnie nie istnieją tutoriale do każdego efektu, jaki sobie wymarzysz.
Wrzucam plik bo to chyba o to Ci chodziło. A może o samo FADEIN na początku a nie o kurtynkę? A może o coś innego? jeżeli nie trafiłem to męcz się sam
PS. ale paskudny brud (tatuaże) ma to "dziewczę"... |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
mirec
Bywalec
|
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012 11:16
|
|
|
fajnie ale nie moge tego otworzyć w sm4 w czym mam to otworzyć ? |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012 12:05
|
|
|
No tak. Wystarczy że zerkniesz na mój podpis:
Cytat: | Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum. |
Powodzenia! |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012 12:10
|
|
|
Nie łatwo Ci dogodzić no ale postaram się, przecież jesteśmy Ci to winni
Musisz zrobić movie Clip z animacją pojawienia się i znikania tła na takiej zasadzie jak tu:
swish.wodip.opole.pl/forum/viewtopic.php?t=5833
Zmienna nadawana przez butony menu będzie wywoływać odpowiednie movie clipy z treścią, które będą się wyświetlać nad tłem, które Ci zapodał Januszr. Tak się przynajmniej domyślam bo używam oficjalnej wersji SWiSH więc pliku nie widziałem.
Januszr ma napisane w stopce skąd wziąć jego wersję swisha.
Dla mnie najłatwiej zrobić to animując maski (chcesz kombinować to sobie poradzisz).
Następnego posta na pewno nie napiszę bez swi i konkretnych pytań.
Pozdro, powodzenia.TU |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
Ostatnio zmieniony przez shastaan Wto 24 Maj, 2016 14:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2012 13:21
|
|
|
w zip jest swf |
|
|
|
|
|
mirec
Bywalec
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012 09:56
|
|
|
dziękie "Januszr" efekt jest tylko mi bardziej chodziło o to ze klikam na buton i na jakims tam tle pojawia mi się ten efekt z jakims tam tekstem jak u ciebie walcze jeszcze z tym poprzednim plikiem podanym wyzej
I czy można jakos w smini4 zapisać tak aby otwierał się ten plik w swish max4? |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012 12:15
|
|
|
No tak zrobiłem: animacja jest buttonem.
Zawsze można wyciąć skrypt:
Kod: | on (release) {
JanuszR.gotoAndPlay(2);
} |
i wkleić go do innego obiektu - w ten sposób robi się buttony.
Jakoś zapisać się nie można w smini ponieważ jest zapisany w ostatniej BETA z bugsforum ze stron producenta. A producent - pewnie i słusznie - założył, że wyższa wersja (i droższa) otwiera niższe a plików zapisanych w wersjach wyższych wersja niższa nie otworzy. Pewnie spowodowane jest to złodziejstwem oprogramowania i stąd co chwila nowa beta i nowa wersja |
|
|
|
|
|
mirec
Bywalec
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012 14:05
|
|
|
Januszr teraz tak- zrobilem czerwone tlo ktore ma być stałym tłem a ten efekt który przesłałeś ma być np 5 bo 5 butonow np o nas oferta itp będzie 5 lub 4 każde inne ale nie wiem jak polaczyc butony z tym tłem zeby po kliknięciu w buton 1 otwiera się ten efekt zwiazany z dayn butonem jakis link czy cos ?. Zerknij dodałem załącznik. |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012 14:10
|
|
|
Skoro czerwone tło ma być stałe, to dlaczego nie dałeś go do sceny zaznaczonej jako background?
To nie jest moja animacja. Ja tak tego nie zrobiłem.
Co do linków: linkujesz do drugiej klatki animacji poprzez kod, który wskazałem wyżej i który jest w mojej animacji. SWISH ROBI FILM a button/guzik/przycisk/link odsyła do odpowiedniej klatki tego filmu.
Używanie tych samych wersji oprogramowania znacznie ułatwiło by współpracę. Ponownie zachęcam do zassania bety. |
|
|
|
|
|
mirec
Bywalec
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012 15:24
|
|
|
nie wiem gdzie tu wogole sie skrypt wkleja dzialam na swish max4 wiec tam jest pole do skryptu a tu tego nie widze troche inaczej jest |
|
|
|
|
^Januszr
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012 19:58
|
|
|
mirec napisał/a: | nie wiem gdzie tu wogole sie skrypt wkleja dzialam na swish max4 wiec tam jest pole do skryptu a tu tego nie widze troche inaczej jest |
Zaimportowałeś animację a nie otworzyłeś jej plik źródłowy. Zainstaluj sobie Swish Max 4 BETA i otwórz plik SWI, który Ci podałem. |
|
|
|
|
|
|