|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Zamknięty przez: mielu Nie 30 Gru, 2012 09:59 |
Ruch obiektu zależny od ruchu myszki |
Autor |
Wiadomość |
takidaniel
Początkujący
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012 13:45 Ruch obiektu zależny od ruchu myszki
|
|
|
Witam, proszę o pomoc bo ja już wymiękam.
Chodzi o następujący efekt: mam klip o rozmiarach np. 500x500px.
Wsadzam do niego np. kwadrat o rozmiarach 1000x1000px - wyśrodkowany w pionie i w poziomie. Chciałbym, aby po najechaniu na ten klip kwadrat zmieniał swoje położenie względem myszy. Jadę w lewo - kwadrat przesuwa się w prawo, jadę w górę - kwadrat przesuwa się w dół.
Podgląd efektu: http://daniel.ival.pl/ruch.html
Posiadam SwishMax2 |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 10:09
|
|
|
Wydaje mi się, że odrabianie za kogoś lekcji jest conajmniej niemoralne...
Ale szukanie efektu opisywanego - nawet przeze mnie załączonego - na tym Forum, wyręczając studenta, to już przesada. Ja rozumiem, że ktoś ulice musi sprzątać, ale niech chociaż nauczy się szukać szczotki
Innymi słowy: zapraszam do działu ZLECĘ.
Podpowiem jednak, że temat nosi nazwę
Cytat: | Ruchome tło strony - rcuh za pomocą myszki ? |
Powodzenia! |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|