SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrypt otwierajacy zdjecie i formularz ,rozciagnie strony
Autor Wiadomość
JezusOnExtasy
Początkujący

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011 21:39   Skrypt otwierajacy zdjecie i formularz ,rozciagnie strony

Mam problem potrzebuje skrypt ktory po nacisnieciu w napis (button) otworzy zdjecie i po ponownym kliknieciu na zdjecie je zamknie oczyiscie wszystko sie dzieje na stronie dokladnie na zdjeciu

jak bylo sory nie znalazlem (jestem poczatkujacy w swishamxie 3) prosze o linka

i jeszcze jeden skrypt ktory bd otwieral formularz kontaktowy po kliknieciu w napis (button)

i jeszcze jedno wiem ze gdzies jest ale nie umiem znalesc jakiegos dzialajacego skryptem ktory poszerza strone na pelny ekran a nie tylko taki maly kwadracik

Prosze o pomoc wiem ze to napewno proste rzeczy ale ja dopiero zaczynam zabawe

^shastaan 

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011 22:30   

jeśli chodzi o guzik to spróbuj zrobić jeden który po kliknieciu otwiera zdjęcie i znika a na jego miejsce pojawia się drugi który zamknie. Możesz też wprowadzić zmienną typu boolean i konstrukcje if w guziku ale pierwsza opcja będzie łatwiejsza chyba.

z buttonem i formularzem nie rozumiem...

poszukaj tematu fullscreen flash (pełny ekran jak w playerach youtube) oraz "malwy" bądź "fitstage" - flash rozciągnięty na całe okno przeglądarki.

JezusOnExtasy
Początkujący

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011 22:53   

Z formularzem sobie poradzilem
chodzi mi o te zdjecie
moglbys mi sprecyzowac to albo najlepiej skrypta skopiowac bo niekumam tego
albo gg jak cos to moje 10155846

^Januszr 

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 09:30   

Proszę.
Lepsze rozwiązania to użycie VISIBLE, o którym pisałem m. in. tutaj: http://swish.wodip.opole....p?p=21400#21400

JezusOnExtasy
Początkujący

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2011 21:37   

Uzylem sposobu z foto w twoim projekcie niewidac zdjecia jezeli sie kliknie play jesli ja dam zdjecie i klikne play to mam napis na zdjeciu ktore widac a u cb nie.

dokladnie mam 1 zdjecie na ktorym umieszczam buton na ktorym umieszczam napis zeby otworzylo sie drugie zdjeciu po kliknieciu w buton. dokladnie to pierwsze zdjecie jest podkladka na ktorym bd otwierane 3 inne zdjecia poprzez klikanie w buton z napisem.

Moglbys pomuc bo uzywam sposobu ktory tutaj podales foto ale widze tylko 1 zdjecie i jezeli klikam to nic sie niedzieje

Pisz posta albo

Moje gg 10155846
lub skype xkrzychox1

zalezy mi na czasie

^Januszr 

Wysłany: Sob 30 Kwi, 2011 06:04   

1) sprawdź ortografię w jakimś edytorze przed załączeniem postu;
2) nie zapominaj o załączeniu SWI, bądź linka do ściągnięcia pliki;
Z domyślania wychodzi to co załączam.

JezusOnExtasy
Początkujący

Wysłany: Sob 30 Kwi, 2011 09:21   

1. Co do ortografi ja to pisalem na szybko a ąęóćśł nigdy nie pisze juz sie do tego przyzwyczailem
2.niemoge tego zalaczyc bo pracuje na siwsmaxie 3 a na swishmaxie 4 tylko to otwieram bo mam probna wersje.
3.Nie do konca wychodzi to co napisales mam jedno zdjecie na ktorym sa 3 napisy (z przyciskami) i po kliknieciu w nie ma sie otwierac zdjecie nastepne to pierwsze nie koniecznie musi sie zamykac i tak bd 3 zdjecia otwierane na jednym podstawowym co do zamykania ich to mam osobny znak x (button) ktory zamyka wszystkie te 3 klatki i wraca do pierwszego zdjecia. Niewiem moglbys cos takiego napisac i najlepiej w swish max 3

moze troche zaduzo wymagam ale jestem poczatkujacy nic prawie nie umiem w tym programie

^Januszr 

Wysłany: Sob 30 Kwi, 2011 10:05   

tak... to właśnie brak znaków diakrytycznych powoduje, że nie chce mi się czytać i dlatego nie rozumiem... Nie widzę problemu z przerobieniem swi w wersji SM3 w wersjach wyższych, a skoro możesz podglądać SM4 to co stoi na przeszkodzie :) ?? ?? ?? ??

JezusOnExtasy
Początkujący

Wysłany: Nie 01 Maj, 2011 22:13   

Dobrze będę pisał ze znakami.
Taki problem bo nie umiem tego przekształcić na to co jest mi potrzebne.
Jeśli byłbyś tak miły to napisał byś dla mnie taki skrypt.

Pierwsze zdjęcie główne które nie musi się zamykać z trzema przyciskami (napisami) + przycisk otwierający formularz (dodam w załączniku) i mam prośbę mógłbyś przerobić ten formularz tak aby wysyłał dane na mój email(xkrzychox@hotmail.com) lub jeżeli się nie da to do bazy danych mySQL.

Drugie zdjęcie z z2 przyciskami (napisami) i jednym przyciskiem zamykającym (dokładnie zamykającym to zdjęcie i otwierającym 1 zdjęcie)

Trzecie zdjęcie z2 przyciskami (napisami) i jednym przyciskiem zamykającym (dokładnie zamykającym to zdjęcie i otwierającym 1 zdjęcie)

Czwarte zdjęcie z2 przyciskami (napisami) i jednym przyciskiem zamykającym (dokładnie zamykającym to zdjęcie i otwierającym 1 zdjęcie)

Chyba o za dużo proszę no ale może akurat znajdziesz dla mnie chwile czasu i to zrobisz

Dzięki

[ Dodano: Nie 01 Maj, 2011 23:33 ]
Chodzi mi o coś takiego tylko nie umiem dojść do tego jak to powpisywać, napis (przycisk) strona 2 ma otwierać zdjęcie nr strona 2 myślę że się połapiesz o co chodzi jeśli wogóle zechcesz mi pomuc

X (przycisk) ma otwierać albo zamykać pozostałe zdjęcia i powrócić lub otworzyć zdjęcie strona1

Dzięki

^Januszr 

Wysłany: Pon 02 Maj, 2011 07:22   

W pliku PHP są opisy. Wystarczy, że przeczytasz i zamienisz zgodnie z instrukcją:
Cytat:
$rec_email = "brian@purifiedproductions.com"; // who do you want to send this email to
$subject = "Swishmax Contact Form - Swish-Tutorials.com"; // this is the subject line of the email

Nie musi także odtwarzać dźwięków... Nie pisz czego nie musi a napisz co musi. Nie jestem w stanie zrozumieć jakimi przyciskami napisami i do czego to są przyciski co powodujące (to, że jeden zamyka już wiem).
Przekładanie fotografii za pomoc jednego klawisza już podałem. Jeżeli chcesz aby były 3 przyciski i każdy z nich do innej fotografii to:
- zaimportuj 3 fotografie;
- skonwertuj je do MovieClipa;
- nazwij MovieClipy jeden, dwa, trzy;
- w każdym MovieClipie na 1 klatce daj akcję STOP;
- w każdym MovieClipie na 2 klatce daj akcję STOP;
- w każdym MovieClipie na klatce pierwszej fotografii nadaj akcję REMOVE;
- w każdym MovieClipie na klatce drugiej fotografii nadaj akcję PLACE;
- zrób 3 obiekty textowe o treści jeden, dwa, trzy;
- do obiektu textowego jeden daj skrypt:
Kod:
on (release) {
    jeden.gotoAndStop(2); //pokaż fotografię jeden
    dwa.gotoAndStop(1); // schowaj fotografię dwa
    trzy.gotoAndStop(1); // schowaj fotografię trzy
}

- do obiektu textowego dwa daj skrypt:
Kod:
on (release) {
    jeden.gotoAndStop(1); //schowaj fotografię jeden
    dwa.gotoAndStop(2); // pokaż fotografię dwa
    trzy.gotoAndStop(1); // schowaj fotografię trzy
}

- do obiektu textowego trzy daj analogiczny skrypt.
I już - jak nie działa to załącz SWI. Ale być może ja po prostu nie rozumiem.

JezusOnExtasy
Początkujący

Wysłany: Wto 03 Maj, 2011 02:19   

Na pewno miało być
- w każdym MovieClipie na 1 klatce daj akcję STOP;
- w każdym MovieClipie na 2 klatce daj akcję STOP;

Dokładnie chodzi mi ojedno zdjęcie które się nigdy nie zamyka z trzema napisami,(strona1)
-strona2 otwiera zdjęcie nr2
-strona3 otwiera zdjęcie nr3
-strona4 otwiera zdjęcie nr4

Drugie zdjęcie (strona2) ma 3 napisy
-strona2 nic nie robi
-strona3 -//-
-strona4 -//-
znak x(napis)-otwiera zdjęcie1

Trzecie zdjęcie (strona3) znów 3 napisy
-strona2 -//-
-strona3 nic nie robi
-strona4 -//-