zdjęcie |
Autor |
Wiadomość |
BaLoOn1
Początkujący

|
Wysłany: Sro 02 Mar, 2011 08:29 zdjęcie
|
|
|
Witam wszystkich:) swish-a uzywam od nie dawna i napotkalem pewien maly problem ktory nie moge rozwiac:/chodzi mianowicie o to gdy buduje animacje flash w ktorym wystepuja zdjecia i kolejno po sobie sie wlaczaja z jakas animacja i problem jest taki ze przy zaladowaniu zdjecia do animacji na nie ktorych zdjeciach jest utrata na jakosci w niektorych miejscach robia sie znieksztalcenia :/ wiecie może dlaczego tak sie dzieje ?! :/ zdjecia byly zmniejszone w programie CorelDraw x3. Pozdrawiam!:) |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 02 Mar, 2011 10:07
|
|
|
Rany, co masz z polskiego? Ciężko jest dotrzeć do treści przez tę piękną formę :]
1. Corel Draw (o ile pamiętam z czasów, gdy go jeszcze używałem) jest programem do obróbki i projektowania grafik WEKTOROWYCH i nie jest najlepszym kandydatem na stanowisko zmniejszacza zdjęć. Polecam photoshopa i opcję zmiany interpolacji obrazu w zależności od tego czy zdjęcie zwiększamy, zmniejszamy itp.
2. Twoja wypowiedź nie ma sensu dla mnie żadnego w języku polskim więc muszę się domyślać o co chodziło co więcej nie załączyłeś pliku swi, który rozwiałby moje wątpliwości więc podkreślam, że tylko zgaduję co jest problemem. Spróbuj opcji allow smoothing dla zniekształcającego się zdjęcia. W załączniku zobaczysz gdzie jej szukać.
Jak nie zadziała to pokaż swi.
Powodzenia.
P.S. Naprawdę się przyłóż bardziej do pisania tych postów bo mi się czerwony długopis w kieszeni otwiera, pomijając już fakt, że trudno to zrozumieć. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 02 Mar, 2011 11:04
|
|
|
shastaan, = belfer |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 02 Mar, 2011 11:12
|
|
|
Sam nie jesteś lepszy =] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
BaLoOn1
Początkujący

|
Wysłany: Sro 02 Mar, 2011 11:45
|
|
|
sorry ale pisalem szybko wiec nie zwracalem uwage na tekst zbytnio ale dzieki za odp skorzystam z pomocy i pozniej dam znac pozdrawiam |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 02 Mar, 2011 19:49
|
|
|
pisales? a może pisałeś? Hmm.. jeżeli pisałeś szybko i ja to mam zrozumieć to chyba wolę abyś pisał wolniej ze znakami diakrytycznymi, bo bez tego to biegle nie czytam... |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|