Struktura strony |
Autor |
Wiadomość |
pi5
Bywalec
|
Wysłany: Wto 22 Lut, 2005 11:21 Struktura strony
|
|
|
Witam Wszystkich
Jestem początkującym w tym temacie.
Wlasnie robie strone i tak sobie wymyslilem ze kazda podstrona bedzie odzielnym projektem w Swish Maxie w koncowym etapie bedzie wyeksportowana w html +swf.
Oczywiscie odpowiednie podstrony bedą "linkowane" w menu.
W związku z tym mam pytanie co jest lepsze czy robić to tak jak napisalem wczesniej czy wszystko zrobić w jednym projekcie w różnych scenach.
Ja wy to robicie
pozdrawiam
pi |
|
|
|
|
Delinquent
Doradca Finansowy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sty 2005 Posty: 72 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Wto 22 Lut, 2005 11:40
|
|
|
To zależy ile będzie ważył cały projekt. Jeśli sporo to można to podzielić jeśli nie to można spokojnie zostawić w całości. Co rozumiem przez sporo, bo każdy w zależności od łącza jakim dysponuje ma inne zdanie:D Jeżeli swf zbliża się do 300 kb to zaczynam kombinować czy podzielic go na wiecej swf'ów które się będą ładować do animacji głównej, czy też w postaci oddzielnych podstron. |
|
|
|
|
pi5
Bywalec
|
Wysłany: Wto 22 Lut, 2005 12:06
|
|
|
No wlasnie
Moja strona główna "index" posiada bardzo duzo zdjec (które pojawiają sie i znikają) po wyeksportowaniu w html+swf, swf zajmuje ponad 3Mb. Nie musze dodawac iż strona wczytuje sie jak krew z nosa
I teraz zastanawiam sie czy zdjecia które zamiesciłem przewalić przez Photoshopa w celu kompresji aby zajmowały miej miejsca czy wlasnie jakos to podzielić.
Jak to podzielić na mniejsze swf by w finale wyswitalała sie cała strona ze wszystkimi zdjeciami.
A moze jest jakis inny sposob ? |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sob 26 Mar, 2005 17:52
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Cytat: | Jeżeli swf zbliża się do 300 kb to zaczynam kombinować czy podzielic go na wiecej swf'ów |
Tu się zgodze 300 kB to jset taka średnia wielkość swf'a sieciowego, można więcej,a le kto będzie chcial czekać 59 sekund na załadowanie stronki.
W jaki sposób się te zdjątka przewijają???? Moze coś sie wymyśli!!!!
Pozdrófka
[ Dodano: Nie 24 Kwi, 2005 22:44 ]
Uznaje temat za zamknięty |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|