SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Prezentacja ze "stopklatkami"
Autor Wiadomość
morphic
Początkujący

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010 23:38   Prezentacja ze "stopklatkami"

Witajcie,

Jestem na forum nowy, więc sorki jak coś będzie niejasne.

mianowicie w firmie zakupili Swish Maxa i kazali zrobić prezentację. Pracowałem wcześniej we Flashu i wydaje mi się, że Swish jest prostszy. I tak mi się wydawało do pewnego momentu.

Prezentacja jest już zrobiona praktycznie w całości. Jedynie brakuje w niej tzw. stopklatek (animacja zatrzymuje się i jej ponowne uruchomienie następuje po kliku myszki lub jeszcze lepiej - spacji). Wstawiłem do sceny skrypt Stop i już się cieszyłem, że wszystko będzie ok. Ale jak dodałem drugi Stop to animacja zatrzymuje się na pierwszej stopklatce i po kliknięciu myszki idzie dalej. i tu wszystko gra.

po dojściu do drugiego stopu znów się zatrzymuje i to też jest ok. Ale po kliknięciu animacja zamiast trwać dalej zaczyna się od początku.

I tu moje pytanie. Jak problem obejść. Z tego co zdążyłem zauważyć odpowiednik AS jest trochę inny, a animację muszę zrobić na wczoraj, także nie mam czasu się zagłębiać w tutoriale.

Wujek Google niestety nie pomógł.

Z góry dzięki za wszelkie info.

Piotr 
Ekspert

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 08:05   

Błąd polega najprawdopodobniej na tym że dałeś polecenie - gotoAndPlay(1); - gdzie (1) oznacza klatkę do której ma "skoczyć" odtwarzanie.

A powinieneś dać - nextFrameAndPlay()

Pozdrawiam ... :-D=

Odpowiedz do tematu