|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Prezentacja ze "stopklatkami" |
Autor |
Wiadomość |
morphic
Początkujący

|
Wysłany: Sro 10 Mar, 2010 23:38 Prezentacja ze "stopklatkami"
|
|
|
Witajcie,
Jestem na forum nowy, więc sorki jak coś będzie niejasne.
mianowicie w firmie zakupili Swish Maxa i kazali zrobić prezentację. Pracowałem wcześniej we Flashu i wydaje mi się, że Swish jest prostszy. I tak mi się wydawało do pewnego momentu.
Prezentacja jest już zrobiona praktycznie w całości. Jedynie brakuje w niej tzw. stopklatek (animacja zatrzymuje się i jej ponowne uruchomienie następuje po kliku myszki lub jeszcze lepiej - spacji). Wstawiłem do sceny skrypt Stop i już się cieszyłem, że wszystko będzie ok. Ale jak dodałem drugi Stop to animacja zatrzymuje się na pierwszej stopklatce i po kliknięciu myszki idzie dalej. i tu wszystko gra.
po dojściu do drugiego stopu znów się zatrzymuje i to też jest ok. Ale po kliknięciu animacja zamiast trwać dalej zaczyna się od początku.
I tu moje pytanie. Jak problem obejść. Z tego co zdążyłem zauważyć odpowiednik AS jest trochę inny, a animację muszę zrobić na wczoraj, także nie mam czasu się zagłębiać w tutoriale.
Wujek Google niestety nie pomógł.
Z góry dzięki za wszelkie info. |
|
|
|
 |
Piotr
Ekspert

|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 08:05
|
|
|
Błąd polega najprawdopodobniej na tym że dałeś polecenie - gotoAndPlay(1); - gdzie (1) oznacza klatkę do której ma "skoczyć" odtwarzanie.
A powinieneś dać - nextFrameAndPlay()
Pozdrawiam ... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|