[SOLVED] Jak precyzyjnie przesuwać efekt na timeline? |
Autor |
Wiadomość |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 21:23 [SOLVED] Jak precyzyjnie przesuwać efekt na timeline?
|
|
|
Witam,
W jaki sposób radzicie sobie z precyzyjnym przesuwaniem efektu na timeline? Podczas zmiany efektu od razu widać w nawiasach ilość klatek. Niestety podczas przeciągania efektu po timeline nie ma żadnej podpowiedzi o ile klatek efekt został przeciągnięty Jak np. przesunąć efekt precyzyjnie o 27 klatek do przodu. Mam liczyć na monitorze klatki i przeliczać na kalkulatorze? (tak teraz robię)
Drugi sposób jaki mi wpadł przed chwilą do głowy to taki, że dodaję do efektu taką ilość klatek o jaką chcę przesunąć efekt (klatki zaznaczam trzymając prawy przycisk) a potem zmniejszam efekt trzymając jego lewą krawędź to poprzedniej wielkości. Ale to znowu półśrodek.
Jak to robicie?
Pozdrawiam, |
_________________ Jak wiecie uczę się Swish'a i chciałbym nauczyć się go od podstaw, dogłębnie i bez złych nawyków stąd moje pytania Z góry dziękuję za odpowiedzi |
Ostatnio zmieniony przez skibbbi Wto 02 Mar, 2010 10:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 07:55
|
|
|
Chwytam w 10 klatce (albo w co 10) i przesuwam - na górze pojawia mi się 10+ilość klatek przesunięcia. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 08:03
|
|
|
To sprytne rozwiązanie i na tę chwilę najlepsze choć niestety kombinowane a nie systemowe to już druga rzecz, oprócz kolorowania co 5 klatek timeline, którą pasowało by zgłosić do rozwiązania w następnej wersji.
Pozdrawiam, |
_________________ Jak wiecie uczę się Swish'a i chciałbym nauczyć się go od podstaw, dogłębnie i bez złych nawyków stąd moje pytania Z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 08:08
|
|
|
to zgłoś na WishList - jest taki dział |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 08:33
|
|
|
Już zgłoszone. Zobaczymy co na to powiedzą |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 09:20
|
|
|
Ja zapytałem na ogólnym. |
 |
|
|
|
 |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 09:22
|
|
|
Póki co dostałem od któregoś z adminów informacje, że klatki są numerowane aż mnie zamurowała ta wnikliwość. Wyjaśniłem na przykładzie o co mi chodzi i zobaczymy |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 09:33
|
|
|
skibbbi, bo to właściwie tylko WOlf jest kiedyś było ich więcej, więc to zabiegany człowiek. Staraj wyjaśniać się na przykładzie - jak np tutaj: http://forums.swishzone.c...showtopic=69585
Wtedy nie dostaniesz odpoweidzi że są numerowane |
 |
|
|
|
 |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010 10:40
|
|
|
No i temat się wyjaśnił. Wolf nad tym pracuje wątek |
|
|
|
 |
|