Ramka foto w pętli i podstrony |
Autor |
Wiadomość |
gumispro
Początkujący

|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 13:55 Ramka foto w pętli i podstrony
|
|
|
Witam.
Chciałbym zrobić taką ramkę jakby telewizorek w środku lecą obrazki w pętli a po kliknięciu w obrazek przechodzimy na konkretną podstrone. jak najprościej uzyskać taki efekt? nie wiem równiez jak zrobić żeby stronka odpala się normalnie na całym ekranie w przeglądarce a nie tylko malutki obszar na środku i trzeba powiększać.. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 16:03
|
|
|
Cytat: | Chciałbym zrobić taką ramkę jakby telewizorek |
- no i co stoi na przeszkodzie? niechęć do płacenia abonamentu?
Cytat: | środku lecą obrazki w pętli a po kliknięciu w obrazek przechodzimy na konkretną podstrone |
- wykorzystaj to: http://swish.wodip.opole....ighlight=#21385
Cytat: | stronka odpala się normalnie na całym ekranie w przeglądarce a nie tylko malutki obszar na środku i trzeba powiększać |
- spróbuj to o czym pisałem tutaj: http://swish.wodip.opole....ighlight=#21165 |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
gumispro
Początkujący

|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 17:37
|
|
|
Janusz bardzo mi pomogłeś jednak strona ciągle nie wygląda tak jak chce mi chodzi o to żeby nie było wogóle białego pustego miejsca tylko normalnie na całym ekranie się wyświetlałą
http://s3.wyslijplik.pl/get.php?gid=CJmbVEC8
tutaj masz link do tej głównej przykładowej oczywiście (prosze sie nie śmiac) xD jakbyś mógl to zobacz no cos z tym |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 18:41
|
|
|
Ok - załącz plik *swi. zrobię to za Ciebie. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
gumispro
Początkujący

|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 18:56
|
|
|
w załączniku jest plik swi to moja pierwsza strona w swishu (wcześniej tylko html) i to tylko menu takie na głównej dlatego za ciekawie to nie wygląda... |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 21:01
|
|
|
Nie widzę wklejonego skryptu z linka, który Ci podałem. Mogę tylko pomóc, jeżeli zrobisz to, co podpowiadam - inaczej nie widzę żadnego sensu pisania. załączam plik, który wstawiłem na stronę producenta. |
 |
|
|
|
 |
gumispro
Początkujący

|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010 21:23
|
|
|
dzięki kolego! użyłem skryptu z twojego pliczku i działa jak należy przepraszam, że często zawracam głowę ale korzystam z programu od kilku godzin..:) |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010 08:35
|
|
|
To może czasami zrób tak, jak ktoś podpowiada? Zapewne pomoże a jak nie to nie zaszkodzi. |
 |
|
|
|
 |
|