Nie działający scroll do spritów!! |
Autor |
Wiadomość |
QzyN
Bywalec

|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 10:56 Nie działający scroll do spritów!!
|
|
|
Znalazłem fajny scroll w sieci - wszystko jest niby w nim ładnie opisane co i jak by działał bezproblemowo - jednak nie działa ma ktoś jakiś pomysł jak to odpalić??? Wrzucam plik do wglądu jeżeli ktoś "naprawi" tego scrolla sądzę że nie tylko ja będę wdzięczny za helpa;) Bo to chyba jedyny sensowny scroll do spritów jaki znalazłem a nie tylko do txt jakich jest sporo w sieci. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 13:19
|
|
|
Jakiś dziwwny język
Swoją drogą to dosyć dziwne by było co by nie dawało się przewijać movieclipów. Zobacz mój załącznik - może na coś Ci się przyda? To przewija i text i zawartość statyczną - do dynamicznie ładowanej nie nadaje sie. Komponent działa jak komponent - czyli ustawiasz w PARAMETERS. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
Piotr
Ekspert

|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 15:05 Re: Nie działający scroll do spritów!!
|
|
|
QzyN napisał/a: | Znalazłem fajny scroll w sieci - wszystko jest niby w nim ładnie opisane co i jak by działał bezproblemowo - jednak nie działa ma ktoś jakiś pomysł jak to odpalić??? Wrzucam plik do wglądu jeżeli ktoś "naprawi" tego scrolla sądzę że nie tylko ja będę wdzięczny za helpa;) Bo to chyba jedyny sensowny scroll do spritów jaki znalazłem a nie tylko do txt jakich jest sporo w sieci. |
hehe ... widzę ze też męczysz tego scroll'a. Kiedyś próbowałem go tez uruchomić ale z takim samym skutkiem jak Ty
Ale znalazłem w sieci inn, majacy też zaletę (działa) i zacząłem opracowywać scroll'e na tym przykładzie. Wiec go załączam - mam nadzieje ze będzie Tobie tak pomocny jak mnie był ...
Pozdrawiam ... |
|
|
|
 |
QzyN
Bywalec

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 08:24
|
|
|
Januszr napisał/a: | Jakiś dziwwny język
Swoją drogą to dosyć dziwne by było co by nie dawało się przewijać movieclipów. Zobacz mój załącznik - może na coś Ci się przyda? To przewija i text i zawartość statyczną - do dynamicznie ładowanej nie nadaje sie. Komponent działa jak komponent - czyli ustawiasz w PARAMETERS. |
No przyda się przyda - dzięki wielkie świetnie działa, sprawia trochę problemów z dopasowaniem ale rewelacja - mam tylko jeden problem po wklejeniu zawartości mocną mi ją deformuje. Jest na to jakaś rada?
[ Dodano: Sob 20 Lut, 2010 08:30 ]
Piotr napisał/a: | QzyN napisał/a: | Znalazłem fajny scroll w sieci - wszystko jest niby w nim ładnie opisane co i jak by działał bezproblemowo - jednak nie działa ma ktoś jakiś pomysł jak to odpalić??? Wrzucam plik do wglądu jeżeli ktoś "naprawi" tego scrolla sądzę że nie tylko ja będę wdzięczny za helpa;) Bo to chyba jedyny sensowny scroll do spritów jaki znalazłem a nie tylko do txt jakich jest sporo w sieci. |
hehe ... widzę ze też męczysz tego scroll'a. Kiedyś próbowałem go tez uruchomić ale z takim samym skutkiem jak Ty
Ale znalazłem w sieci inn, majacy też zaletę (działa) i zacząłem opracowywać scroll'e na tym przykładzie. Wiec go załączam - mam nadzieje ze będzie Tobie tak pomocny jak mnie był ...
Pozdrawiam ... |
No kolejny świetny scroll - właściwie ten byłby idealny dla mnie bo mogę go kompletnie przerobić pod siebie, zależy mi głównie na możliwość narysowania samemu scrolla pasującego do strony - jednak mam dwa bóle
1. Nie mogę go w żaden sposób zamaskować by wyświetlał się w odpowiednim rozmiarze - przestaje działać.
2. Po wrzuceniu go gdziekolwiek indziej niż na "szczycie sceny" (docelowo ma być zagnieżdzony w sprajcie) - przestaje działać.
Jakieś rozwiązanie? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 09:18
|
|
|
Cytat: | No przyda się przyda - dzięki wielkie świetnie działa, sprawia trochę problemów z dopasowaniem ale rewelacja - mam tylko jeden problem po wklejeniu zawartości mocną mi ją deformuje. Jest na to jakaś rada? |
Pokaż swi. Mimo, iż bardzo często zgaduję to wolę zobaczyć (inni pewnie także) |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
QzyN
Bywalec

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 11:32
|
|
|
Januszr napisał/a: | Cytat: | No przyda się przyda - dzięki wielkie świetnie działa, sprawia trochę problemów z dopasowaniem ale rewelacja - mam tylko jeden problem po wklejeniu zawartości mocną mi ją deformuje. Jest na to jakaś rada? |
Pokaż swi. Mimo, iż bardzo często zgaduję to wolę zobaczyć (inni pewnie także) |
No dorzucam ten element do wglądu - ja go wciągam przez copiuj/wklej. Otwórz ten poglądowy swi i wciągnij go do swojego scrolla - choć ma wystarczająco miejsca to i tak go ściąga niesymetrycznie po szerokość. W sumie to nic strasznego bo mogę to skorygować ręcznie ale jako że takich kart będzie kilka wolałbym by wciągało 1:1. |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 15:38
|
|
|
wkleiłem i wygląda ok - nie widzę/nie potrafię zrekonstruować problemu - sorry. |
 |
|
|
|
 |
QzyN
Bywalec

|
Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 15:53
|
|
|
Januszr napisał/a: | wkleiłem i wygląda ok - nie widzę/nie potrafię zrekonstruować problemu - sorry. |
Wszystko już ok dzięki wielkie za pomoc |
|
|
|
 |
|