przesuwane zdjęć... |
Autor |
Wiadomość |
reart
Bywalec

|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:18 przesuwane zdjęć...
|
|
|
Witam,
jest może jakaś opcja aby wykonać "animację miniaturek" czyli zdjęcia przesuwane na zasadzie pola tekstowego? (tylko, że w poziomie?)
chodzi mi o zdjęcia w poziomie i obok buttony przesuwania "w prawo" oraz "w lewo".
Można takie coś wykonać na podobnej zasadzie jak pole tekstowe?
Czy całość trzeba samemu animować? co się dzieje po kliknięciu buttona... itp...
z góry wielkie dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:24
|
|
|
Można - do tego potrzebny jest np. gsb scroller (o którym pisałem m. in. tutaj). Ale może też być po prostu ładowany HTML, albo iframe. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
reart
Bywalec

|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:40
|
|
|
Januszr napisał/a: | Można - do tego potrzebny jest np. gsb scroller (o którym pisałem m. in. tutaj). Ale może też być po prostu ładowany HTML, albo iframe. |
O dzięki! Rozumiem, że chodzi o te pliki pod wpisem w wątku:
link na forum swishmax? Aktualnie jestem na kompie bez Swisha więc nie sprawdzę, ale dzięki wielkie za szybką odpowiedź!
Dodam jedynie względem skorzystania z iframe... potrzebuję mieć wszystko w jednym pliku więc niestety tym razem nie mogę korzystać z ładowania ani zdjęć ani żadnych skryptów z zewnątrz: ) |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 20:42
|
|
|
OOO... soooorrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyy - widzisz.. popisałem się intelektem i nie podałem linka
Już poprawiam się:
http://www.swishzone.com/...ed&link_id=2892
A pod tamtym linkim co sam znalazłeś jest kilka ładnych galerii flawlessDog'a - naprawdę dużo fajnej roboty do wykorzystania. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
reart
Bywalec

|
Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 20:10
|
|
|
Januszr napisał/a: | OOO... soooorrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyy - widzisz.. popisałem się intelektem i nie podałem linka
Już poprawiam się:
http://www.swishzone.com/...ed&link_id=2892
A pod tamtym linkim co sam znalazłeś jest kilka ładnych galerii flawlessDog'a - naprawdę dużo fajnej roboty do wykorzystania. |
Jednak nie chodziło mi o coś dokładnie takiego:/
To co wkleiłeś jest super! Nie wiedziałem, że coś takiego można zrobić w SwishMax'ie : )
Niezbyt jasno się wyraziłem - miałem na myśli coś takiego co pozwoli mi na pokazanie się jednego rzędu miniaturek, gdzie na ekranie było by widocznych około pięciu jednocześnie, natomiast klikając buttony <prawo> oraz <lewo> pokazywałyby się kolejne miniaturki...
(miniaturki muszą być w eksportowanym pliku. nie mogą to być odnośniki do plików zewnętrznych)
super byłoby gdyby drobnymi zmianami można było przemienić kod w ten sposób aby był w stanie pokazać na podobnej zasadzie pięć miniaturek w rzędzie ale jednocześnie w pieciu wersach... i przesuwając mielibyśmy kolejny rząd miniaturek: )
Nie chodzi mi o gotowy skrypt galerii, tylko o możliwość przesuwania prawo/lewo miniaturek:)
Jak byłbyś w stanie mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny! |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 20:50
|
|
|
Jednak to o to jednak to nie oto ... Kolo... Zdecyduj coś Zrób w końcu SWI i załącz do niego obrazki - będzie nam wszystkim tutaj łatwiej zrozumieć co chcesz i jak. Bo z domyślania się wychodzi to co widać wyżej.
PS. Zleceniodawca był na urlopie, że dopiero teraz wracasz do wątku? |
 |
|
|
|
 |
reart
Bywalec

|
Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 21:09
|
|
|
Januszr napisał/a: | Jednak to o to jednak to nie oto ... Kolo... Zdecyduj coś Zrób w końcu SWI i załącz do niego obrazki - będzie nam wszystkim tutaj łatwiej zrozumieć co chcesz i jak. Bo z domyślania się wychodzi to co widać wyżej.
PS. Zleceniodawca był na urlopie, że dopiero teraz wracasz do wątku? |
Gdybym realizował zlecenia to zapewne nie potrzebowałbym pomocy:D
Po prostu muszę zdać pracę licencjacką do końca maja i w czwartek dostałem spory opiernicz za to, że mało mam, no i siedziałem od rana do wieczora i pisałem aby jutro mieć coś więcej do zaprezentowania: )
mogę pokazać na razie tak?
ma to być do portfolio z rysunkami wiec galeria to najważniejszy element: ) |
|
|
|
 |
maciey75
Mistrz

Pomógł: 15 razy Wiek: 50 Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 151 Skąd: pyra w wawie
|
Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 22:13
|
|
|
szalu nie ma ale moze sie przyda |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pon 10 Maj, 2010 08:06
|
|
|
Mogło by być, gdyby był to koncert życzeń. A pracę lic. to chyba warto samemu zrobić, bo podpisywanie się pod pracą innych jest chyba nieetyczne? Nie dajesz swi, nie widzę, że potrzebujesz pomocy. Widze tylko "zrób" --> zapraszam zatem do działu ZLECĘ. |
 |
|
|
|
 |
reart
Bywalec

|
Wysłany: Pon 10 Maj, 2010 15:44
|
|
|
maciey75 napisał/a: | szalu nie ma ale moze sie przyda |
dzięki wielkie! za moment spojrzę jak działa: )
[ Dodano: Pon 10 Maj, 2010 15:53 ]
Januszr napisał/a: | Mogło by być, gdyby był to koncert życzeń. A pracę lic. to chyba warto samemu zrobić, bo podpisywanie się pod pracą innych jest chyba nieetyczne? Nie dajesz swi, nie widzę, że potrzebujesz pomocy. Widze tylko "zrób" --> zapraszam zatem do działu ZLECĘ. |
hmmm...
Zadałeś w poprzednim poście pytanie - ja udzieliłem odpowiedzi.
Nigdzie nie napisałem, że to czego dotyczy wątek jest elementem jakiejkolwiek pracy licencjackiej... a nie napisałem tego bo najzwyczajniej w świecie takowym nie jest.
Temat nawet nie ociera się o takowe zagadnienia...
Nigdzie nie napisałem "zrób".
[ Dodano: Pon 10 Maj, 2010 17:07 ]
maciey75 napisał/a: | szalu nie ma ale moze sie przyda |
i nic... męczyłem się, męczyłem... i tyle z tego ; )
mam starszą wersję a pobierając najnowszą wyskakuje mi błąd...
będę musiał napisać do supportu może coś zaradzą: ) |
|
|
|
 |
maciey75
Mistrz

Pomógł: 15 razy Wiek: 50 Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 151 Skąd: pyra w wawie
|
Wysłany: Wto 11 Maj, 2010 22:09
|
|