SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
przesuwane zdjęć...
Autor Wiadomość
reart
Bywalec

Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:18   przesuwane zdjęć...

Witam,
jest może jakaś opcja aby wykonać "animację miniaturek" czyli zdjęcia przesuwane na zasadzie pola tekstowego? (tylko, że w poziomie?)
chodzi mi o zdjęcia w poziomie i obok buttony przesuwania "w prawo" oraz "w lewo".

Można takie coś wykonać na podobnej zasadzie jak pole tekstowe?
Czy całość trzeba samemu animować? co się dzieje po kliknięciu buttona... itp...

z góry wielkie dzięki za pomoc!

^Januszr 

Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:24   

Można - do tego potrzebny jest np. gsb scroller (o którym pisałem m. in. tutaj). Ale może też być po prostu ładowany HTML, albo iframe.

reart
Bywalec

Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:40   

Januszr napisał/a:
Można - do tego potrzebny jest np. gsb scroller (o którym pisałem m. in. tutaj). Ale może też być po prostu ładowany HTML, albo iframe.

O dzięki! Rozumiem, że chodzi o te pliki pod wpisem w wątku:
link na forum swishmax? Aktualnie jestem na kompie bez Swisha więc nie sprawdzę, ale dzięki wielkie za szybką odpowiedź!

Dodam jedynie względem skorzystania z iframe... potrzebuję mieć wszystko w jednym pliku więc niestety tym razem nie mogę korzystać z ładowania ani zdjęć ani żadnych skryptów z zewnątrz: )

^Januszr 

Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 20:42   

OOO... soooorrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyy - widzisz.. popisałem się intelektem i nie podałem linka :(
Już poprawiam się:
http://www.swishzone.com/...ed&link_id=2892

A pod tamtym linkim co sam znalazłeś jest kilka ładnych galerii flawlessDog'a - naprawdę dużo fajnej roboty do wykorzystania.

reart
Bywalec

Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 20:10   

Januszr napisał/a:
OOO... soooorrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyy - widzisz.. popisałem się intelektem i nie podałem linka :(
Już poprawiam się:
http://www.swishzone.com/...ed&link_id=2892

A pod tamtym linkim co sam znalazłeś jest kilka ładnych galerii flawlessDog'a - naprawdę dużo fajnej roboty do wykorzystania.

Jednak nie chodziło mi o coś dokładnie takiego:/
To co wkleiłeś jest super! Nie wiedziałem, że coś takiego można zrobić w SwishMax'ie : )

Niezbyt jasno się wyraziłem - miałem na myśli coś takiego co pozwoli mi na pokazanie się jednego rzędu miniaturek, gdzie na ekranie było by widocznych około pięciu jednocześnie, natomiast klikając buttony <prawo> oraz <lewo> pokazywałyby się kolejne miniaturki...

(miniaturki muszą być w eksportowanym pliku. nie mogą to być odnośniki do plików zewnętrznych)

super byłoby gdyby drobnymi zmianami można było przemienić kod w ten sposób aby był w stanie pokazać na podobnej zasadzie pięć miniaturek w rzędzie ale jednocześnie w pieciu wersach... i przesuwając mielibyśmy kolejny rząd miniaturek: )

Nie chodzi mi o gotowy skrypt galerii, tylko o możliwość przesuwania prawo/lewo miniaturek:)

Jak byłbyś w stanie mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny!

^Januszr 

Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 20:50   

Jednak to o to jednak to nie oto ... Kolo... :) Zdecyduj coś :) Zrób w końcu SWI i załącz do niego obrazki - będzie nam wszystkim tutaj łatwiej zrozumieć co chcesz i jak. Bo z domyślania się wychodzi to co widać wyżej.
PS. Zleceniodawca był na urlopie, że dopiero teraz wracasz do wątku?

reart
Bywalec

Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 21:09   

Januszr napisał/a:
Jednak to o to jednak to nie oto ... Kolo... :) Zdecyduj coś :) Zrób w końcu SWI i załącz do niego obrazki - będzie nam wszystkim tutaj łatwiej zrozumieć co chcesz i jak. Bo z domyślania się wychodzi to co widać wyżej.
PS. Zleceniodawca był na urlopie, że dopiero teraz wracasz do wątku?

Gdybym realizował zlecenia to zapewne nie potrzebowałbym pomocy:D
Po prostu muszę zdać pracę licencjacką do końca maja i w czwartek dostałem spory opiernicz za to, że mało mam, no i siedziałem od rana do wieczora i pisałem aby jutro mieć coś więcej do zaprezentowania: )

mogę pokazać na razie tak?

ma to być do portfolio z rysunkami wiec galeria to najważniejszy element: )

maciey75 
Mistrz

Wysłany: Nie 09 Maj, 2010 22:13   

szalu nie ma ale moze sie przyda

^Januszr 

Wysłany: Pon 10 Maj, 2010 08:06   

Mogło by być, gdyby był to koncert życzeń. A pracę lic. to chyba warto samemu zrobić, bo podpisywanie się pod pracą innych jest chyba nieetyczne? Nie dajesz swi, nie widzę, że potrzebujesz pomocy. Widze tylko "zrób" --> zapraszam zatem do działu ZLECĘ.

reart
Bywalec

Wysłany: Pon 10 Maj, 2010 15:44   

maciey75 napisał/a:

dzięki wielkie! za moment spojrzę jak działa: )

[ Dodano: Pon 10 Maj, 2010 15:53 ]
Januszr napisał/a:
Mogło by być, gdyby był to koncert życzeń. A pracę lic. to chyba warto samemu zrobić, bo podpisywanie się pod pracą innych jest chyba nieetyczne? Nie dajesz swi, nie widzę, że potrzebujesz pomocy. Widze tylko "zrób" --> zapraszam zatem do działu ZLECĘ.

hmmm...
Zadałeś w poprzednim poście pytanie - ja udzieliłem odpowiedzi.

Nigdzie nie napisałem, że to czego dotyczy wątek jest elementem jakiejkolwiek pracy licencjackiej... a nie napisałem tego bo najzwyczajniej w świecie takowym nie jest.
Temat nawet nie ociera się o takowe zagadnienia...

Nigdzie nie napisałem "zrób".

[ Dodano: Pon 10 Maj, 2010 17:07 ]
maciey75 napisał/a:

i nic... męczyłem się, męczyłem... i tyle z tego ; )
mam starszą wersję a pobierając najnowszą wyskakuje mi błąd...
będę musiał napisać do supportu może coś zaradzą: )

maciey75 
Mistrz

Wysłany: Wto 11 Maj, 2010 22:09   

Nigdzie nie musisz pisac. Sciagnij sobie nowa wersje >KLIK<

Odpowiedz do tematu