kursor zamienia się w "łapkę" i Swish się zawiesza |
Autor |
Wiadomość |
logicboy
Praktyk

|
Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 18:41 kursor zamienia się w "łapkę" i Swish się zawiesza
Moje WWW: hoston.pl |
|
|
Witam ...
od kilku dni mam dziwny problem z programem SwishMax2 ...
otóż gdy pracuję nim jakiś czas .. w pewnym momencie kursor zamienia się w "łapkę" .. co powoduje, że mogę tylko przesuwać scenę (do tego zresztą ona służy) ..
jednak gdy chcę wyprać jakiekolwiek inne narzędzie z lewej belki (shape, pen itd) ... to mogę kliknąć przycisk narzędzia .. ale gdy puszczam przycisk myszy .. i tak nadal aktywny jest przycisk "łapki" ...
.. co sprawia że nie da się praktycznie pracować w Swishu ...
... co ciekawe .. gdy po zamknięciu tak zwieszonego programu .. jego ponowne uruchomienie nic nie pomaga ... dopiero po restarcie kompa .. wszystko wraca do normy ..
niestety tylko na pewien czas ..
mieliście może takie problemy ?
(ps. po takim "zwisie" Swisha .. gdy otworzę np. Photoshopa .. mam idendyczne zjawisko .. działa tylko "łapka" ... dziwne ) |
|
|
|
 |
UndefinedMan
Mistrz

Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 154 Skąd: Nysa City
|
Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 20:38
|
|
|
mialem dokladnie to samo na ktoryms ze starszych buildow, w nowych juz tego nie ma.
[ Dodano: Pon 14 Wrz, 2009 23:11 ]
albo to cos od kompa od ogólnego oprogramowania? hmmm |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 09:28
|
|
|
jak Ci sie pojawi łapka to wciśnij spację - i w photoshopie i w swishu wciśnięta spacja zamienia aktualne narzędzie na hand tool - może blokuje Ci się spacja po prostu albo coś nie tak z klawiaturą? |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
|