Dwie strony do oceny |
Autor |
Wiadomość |
porzuk
Początkujący
|
Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 23:03 Dwie strony do oceny
Moje WWW: http://porzuk.max.ilo.pl |
|
|
Witam ponownie po długiej nieobecności
Mam dwie strony do oceny wykonane w SwishMax wersji z 2006 roku do SwishMax2 jakoś nie mogę się przyzwyczaić,
pierwsza to strona dla nowo budującego się bazarku w moim mieście
( taki zupgrejdowany rynek według europejskich standardów )
www.bazar-wlokniarz.pl
druga zaś strona jest dla firmy zajmującej się dachami
www.dachysetu.pl
Obydwie nie mają jeszcze uzupełnionych wszystkich działów gdyż klienci jeszcze nie podali mi wszystkich danych (nie mają ich jeszcze, lub nie wiedzą co dokładnie jeszcze wklepać do danego działu).
Pozdrawiam i czekam na oceny wszelkie komentarze i opinie zarówno te pozytywne jak i negatywne |
_________________ - Zaiste, jak mawiał król Dezmod, zaglądnąwszy po skończonej potrzebie do nocnika: "Rozum ludzki nie jest w stanie tego ogarnąć".
Andrzej Sapkowski. Pani jeziora str. 494 |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 23:28
|
|
|
Dwa zastrzeżenia:
1) - strona bazarku: tekstura z drewnianych desek?! Tego chyba nie przemyślałeś, aż myślałem na początku, że to jest ta strona z dachami x]
2) - strona z dachami: Przesadziłeś moim zdaniem z efektem "outer glow" / "blask zewnętrzny". W blokach z tekstem jest w ogóle niepotrzeny, zmniejsza czytelność bloków tekstowych - zostawiłbym tylko w nagłówkach i to słabszy. Dookoła głównej ramki strony jest za duży "spread" przez co glow jest jakby osobnym obiektem, nie współgra z ramką i nie wygląda przekonująco. Ostrożniej z tym efektem radzę.
Niemniej jednak, ja stawiam 5tkę.
Proste, jasne, wdzięczne, śliczne. Chce się czytać. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
porzuk
Początkujący
|
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009 00:14
Moje WWW: http://porzuk.max.ilo.pl |
|
|
Co do strony z dachami mam zamiar jeszcze ją odrobinę przerobić.
A co do strony z bazarkiem, co proponujesz wrzucić na tło w takim bądź razie? |
_________________ - Zaiste, jak mawiał król Dezmod, zaglądnąwszy po skończonej potrzebie do nocnika: "Rozum ludzki nie jest w stanie tego ogarnąć".
Andrzej Sapkowski. Pani jeziora str. 494 |
|
|
|
|
^shastaan
Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009 07:01
|
|
|
Nie wiem co mam o tym myśleć, jak powiedział król Dezmod gdy przyłapano go na oszukiwaniu w kartach. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
|
UndefinedMan
Mistrz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 154 Skąd: Nysa City
|
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009 08:37
|
|
|
Stronki bardzo ładnie wykonane, przede wszystkim schludnie, co czyni je czytelnymi. Podobają mi się. Ale shastan ma rację co do deseczek w tle, kompletnie nie pasują, mogłbys zrobić coś w ten deseń, tzn kolor szary i jakieś wzorki, które nie mają nic współnego z czym kolwiek, bo jak się widzi deseczki, to zaraz się mysli, że to firma podgłowa, albo panele sprzedają.
Ale też daję piątkę
//cobi widzisz, jednak potrafię kogoś pochwalić |
|
|
|
|
Szymciosek
Ekspert
Pomógł: 22 razy Wiek: 32 Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 248 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009 08:43
|
|
|
Te panele nie pasują do tematu bazar
Na stronie o bazarku w regulaminie mógłbyś zrobić jakiegoś scrolla
A co do drugiej strony, dachy, jest ładnie wykonana i bardzo mi się podoba.
Robisz skromne stronki, ale ze wszystkimi informacjami ważnymi. |
|
|
|
|
qncept
Ekspert Grafik komputerowy.
Pomógł: 4 razy Wiek: 90 Dołączył: 04 Kwi 2006 Posty: 275 Skąd: Z kątowni
|
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009 18:25 .................
|
|
|
Ta, dechy powalaja na dechy, galeria nie działa i kliknięcie na adres kontaktowy.
Po za tym strony/wizytówki są przejrzyste informacyjne proste. Zmień tylko w stronie z dachami czcionkę w menu bo fatalnie wygląda. Weź się Chłopie za szczegóły!! |
_________________ Pozdrawiam Wszystkich ...
... et bon Courage et Toujours en Avant
____________________________________-
moje projekty :
http://www.qncept.ovh.org
http://www.qncept.ovh.org/qndesign.html |
|
|
|
|
|