Różna interpretacja flasha na różnych komputerach? |
Autor |
Wiadomość |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 11:22 Różna interpretacja flasha na różnych komputerach?
|
|
|
No mam kłopot z www.lumennoctis.com/4/
Jak się przyglądniecie tłu to zobaczycie, że są dwie bitmapki i maska z gradientem i ta maska chodzi za myszką.
Efekt wizualny tego nie zawsze jednak widać.
Zawsze przy ruchu myszką zaczyna się mielenie (obciążenie procesora wzrasta mocno, co wskazuje że działa set mask, cacheAsBitmap - czy jakos tak - i drag) ale czasem nie widać w ogóle tego co pod spodem bo bitmapa na wierzchu nie jest widoczna tam gdzie powinna pozwolić maska tylko wszędzie. Na większości stacji to działa ale spotkałem się z "niedziałaniem" i w firefoxie i w IE.
Że tak spytam, WTF? :/
Nie ogarniam tego, nie mam pomysłu co moze powodowac, że ten sam obiekt flash zachowuje się inaczej na różnych stacjach. Bardzo proszę o podpowiedź. |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 17:24
|
|
|
cięzko stwierdzić. Stawiam na problemy wydajnościowe, acheAsBitmap jest słabe pod tym względem, Ale napewno działa nieco wydajniej w fp10 więc może spróbuj wymusić na uzytkownikach podiadanie właśnie tej wersji playera. U mnie na wszystkich przegladarkach smiga jak trzeba, ale przy ruchu widzę ze procesor skacze do 60%. |
|
|
|
 |
hymaker
Początkujący

|
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 20:36
|
|
|
A czy te PC na których testowałeś tą stronę na pewno miały odpowiednią wersję flasha zgodną z twoją kompilacją? To też może być powodem No i warto pamiętać by przed tym zabezpieczyć stronkę... tj. zrobić na początku flash check'era co będzie sprawdzał i informował o starej wersji playera. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Wto 14 Lip, 2009 18:35
|
|
|
Niestety zdarza się to również na fp 10 na mocnych maszynach...
Ktoś ma jakiś inny pomysł?
Pliiiiz |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
UndefinedMan
Mistrz

Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 154 Skąd: Nysa City
|
Wysłany: Wto 14 Lip, 2009 19:10
|
|