SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z zagnieżdżaniem swf-ów
Autor Wiadomość
krisan 
Początkujący

Wysłany: Sro 22 Paź, 2008 08:23   problem z zagnieżdżaniem swf-ów

Witam

Używam ostatniej najnowszej wersji SwishMax2PL. Mimo iż teoretycznie rozumiem poziomy zagnieżdżania swf-ów w swf-ach (przejżałem też forum) nie potrafię tego praktycznie zrobic w galeri którą probuje zrobić w pliku swf osadzonym w HTMLu na stronie i do którego ładuja się inne swf-y

Stworzylem galerie zdjeć i składa sie ona z:
1 - głównego swf-a (galeria) , (jest w niej 12 małych obrazków - każdy obrazek to 1 scena w Animacji głównej (galeria) i w każdej scenie jest klip (duszek) do którego ładuje sie inny swf (jest 12 swf-ów z zestawami dużych obrazków)
2 - pliku swf z zestawem duzych obrazków (jest ich 12 plików). Obrazków bedzie 2-6 w zestawie. Plik jest zbudowany tak, że w 1 scenie ładuje sie menu z przyciskami (1,2,3-6) i jest tłem dla pozostałych scen. Do pozostałych scen ładują się poszczególne duże obrazki (do klipów-duszków).
3.-poszczególnych dużych obrazków

Po załadowaniu pliku z zestawem dużych obrazków do głównej Galeri nie działają przyciski (1,2,3-6) i tu mam problem. Na przyciskach (1,2,3-6) dawałem do skryptu przejścia do nastepnej sceny - _root, _parent ale nic mi to nie daje a przypuszczam że tu leży problem.
Prosze o wskazówki - o skryptach mam małe pojęcie i radze sobie jak widac na podłączonych plikach

pozdrawiam
Krzysiek

^sl01k 

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008 08:32   
   Moje WWW: cześć prac w stopce :)

jak dla mnie probelm wynika z tego ze zrobiles to na scenach ... jak bys zrobil to na mocie clipach to powinno dzialac... a tak to swish sie chyba glubi i niewie do jakiej sceny ostatecznie ma isc czy z ladowanego swfa czy z maciezystego ...

http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co

Odpowiedz do tematu