Banner expander - jak to zrobić? |
Autor |
Wiadomość |
titlover
Początkujący

|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 17:22 Banner expander - jak to zrobić?
|
|
|
Witam. Chciałbym przygotować banner expander, czyli mówiąc po naszemu: banner, który zmienia rozmiar po najechaniu na niego myszką. Przykładowo, będzie miał rozmiar 600 x 100 i wyświetlał jakąś umowną animację. Po najechaniu myszką uruchamia się inna animacja, przy jednoczesnej zmianie rozmiaru na 600 x 200 (czyli dubluje się wysokość). Oczywiście, w momencie gdy kursor nie znajduje się na banerze, wszystko pod nim jest widoczne, i przysłonięte dopiero w momencie wspomnianej interakcji. Mam nadzieję że jasno się wyraziłem. Jeżeli nie - proszę pytać. Jeżeli ktoś praktykował już coś takiego - bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Mortan
Praktyk

|
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 12:51
|
|
|
najprościej |
|
|
|
 |
titlover
Początkujący

|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 09:44
|
|
|
Prawie
Tak jak napisałem - zmienia się wysokość. Tutaj rozmiar animacji się wcale nie zmienia, tylko położenie boksów na sobie. |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
Hatfi
Praktyk

|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 19:42
|
|
|
czy chodzi Ci o efekt:
baner flashowy w nagłówku - pod nim html - jak najezdzasz na baner to się powiększa przykrywając html?
szukam tego już jakiś czas, jak również przelatywania flashowego okienka nad html'em - takiego jak się widuje teraz reklamy na wszystkich prawie stronach... (w dobie blokowania pop-upów) |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Pią 25 Lip, 2008 10:49
|
|
|
Takie rzeczy to JS jest. robicie funkcje expand() osadzona w html, i wywołujecie we flashu na jakims onrolu. Dokładnie niewiem jak działa owa funkcja, napewno jakis latający divek na warstwie 999+. |
|
|
|
 |
|