Animowany tekst oraz wycinanie tła |
Autor |
Wiadomość |
Mortan
Praktyk

|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 13:18 Animowany tekst oraz wycinanie tła
|
|
|
Cześć
Mam problem z dwoma sprawami w Swishmaxie.
1. Jak zrobić animację tekstu? Przykładowo wyswietla się napis "cześć" a po 5s napis "wam" i odstęp 5s, a następnie to samo w kółko...
2. Jak profesjonalnie wyciąć tło z obrazka (białe tło, ale obrazek zawiera również białe elementy), tło strony to gradient...
Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Hatfi
Praktyk

|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 17:11
|
|
|
1. zrób to dwoma osobnymi tekstami. Możesz je zgrupować jako sprite i ustawić odstęp jaki chcesz w timeline.
2. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale... w photoshopie np. bardzo prosto. Zaznaczasz kształt, odwracasz selekcje, wciskasz delete. |
|
|
|
 |
Mortan
Praktyk

|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 23:00
|
|
|
Hatfi napisał/a: | 1. zrób to dwoma osobnymi tekstami. Możesz je zgrupować jako sprite i ustawić odstęp jaki chcesz w timeline. |
Dzięki!
Hatfi napisał/a: | 2. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale... w photoshopie np. bardzo prosto. Zaznaczasz kształt, odwracasz selekcje, wciskasz delete. |
Chodzi o program swishmax. Plików z photoshopa niestety importować się nie da...
Mam jeszcze jedno pytanie, czy da się w wydzielonej części strony wstawić nową scenę? Tak aby nie ładował się od nowa główny baner i menu, tylko treść podstron. |
|
|
|
 |
|