|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Jak umieścić stronę na serwerze |
Autor |
Wiadomość |
nickprogram
Początkujący

|
Wysłany: Pon 19 Maj, 2008 22:33
|
|
|
dziendobry, czesc narazie nie moge pisac postow w innych tematach, wiec jest tutaj, chcialem sie zapytac kilka rzeczy na temat programu swish max 2, edycja stron www w edytorze kodu xhtml to ciezka praca, jest mozliwosc usprawnienia pracy nad strona www dzieki swish 2
http://www.swishzone.com/...&tab=screencast
po obejrzeniu tych kilku lekcji wiem ze jest mozliwe stworzenie wlasnej strony www
Przegladalem troche forum i widze ze jest spora ilosc osob ktore za pierwszym razem stworzyly swoje strony takie, ze az trudno uwierzyc, ze po kilku dniach pracy na swish 2 mozna stworzyc wlasna strone, a jak taki ktos umiescil ja od razu tak szybko na serwerze www ze ja moge sobie ja poogladac jak kazda inna strone www
prosze o pomoc w:
1. Co jest potrzebne do umieszczenia strony na serwerze www oprocz programu swish 2, chodzi mi o to, jest zakonczony projekt strony www wykonanej w swish 2 jak to sie zapisuje w jakim pliku,
jak pozniej umiescic ta strone na serwerze www. (potrzebna jest domena nazwa strony??)
czy jest potrzebny jeszcze jakis program do umieszczania strony na serwerze,
2. Co trzeba placic jak stworze strone w swish 2, jakie oplaty na jaki czas za prowadzenie konta ? normalna strona promocyjna, informaacyjna, prywatna
3. Jak sie zmienia zawartosc strony,
chodzi mi o zmiane np ksztaltu jednego przycisku na stronie, czy jest mozliwosc edytowania strony ?
jak sie zmienia na bierzaco tekst na stronie aby informacje byly aktualne
do tego wszystkiego sluzy swish 2
dzieki za wszystkie odpowiedzi beda bezcenne, |
|
|
|
 |
marcino
Mistrz

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 159 Skąd: Bytów
|
Wysłany: Wto 20 Maj, 2008 00:09
|
|
|
witam,
z tego co piszesz wynika że nigdy czegoś takiego nie robiłeś, "like a virgin"
najlepszym wyjściem będzie po googlowanie na temat budowy www, bądź zakup książek.
odnośnie twoich pytań:
1. wystarczy sam program Swish, animacje zapisujesz w postaci pliku swf a w pliku html odwołujesz się do niego (spokojnie swish generuje wszystko sam) grunt żebyś pamiętał że na serwer zrzucasz pliki html i swf.
Domeny nie potrzebujesz. Domena jest tylko po to żeby człowiekowi było łatwiej
Na serwer wrzucasz (tutaj zależy jaki on jest) ale zazwyczaj jakimś klientem ftp, polecam winscp. Bądź tym co jest wbudowany w system ale to raczej gra nie warta świeczki
2. to zależy jaki weźmiesz sobie serwer, zobacz na home.pl konta hostingowe (płacisz raz na rok, najtaniej 150zł jeśli dobrze pamiętam).
Jeśli ma to być strona taka dla zabawy/nauki (cokolwiek byle nie dla klienta), to najlepiej popytać się znajomych czy ma ktoś konto, ewentualnie napisz do mnie na pw, coś załatwimy
Można również dostać darmowe konto na republika.pl interia.pl itd. ale szczerze nie polecam.
Jeśli ma być to do nauki, czyli wyniki pracy maja być widoczne tylko dla ciebie ewentualnie dla paru znajomych to najlepiej tutaj wypada postawienie u siebie jakiegoś apache.
3. jeśli chcesz edytować stronę (zmiana buttona itd) to musisz mieć plik źródłowy swi.
jeśli chcesz zmieniać dane tekstowe/zdjęcia to można zrobić żeby te pliki były wczytywane z plików txt/xml |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|