|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Jak zrobić zatrzymanie SWF-a po wczytaniu do sprite |
Autor |
Wiadomość |
Uruk
Początkujący

|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 15:35 Jak zrobić zatrzymanie SWF-a po wczytaniu do sprite
|
|
|
Witam Wszystkich, to pierwszy mój post na forum.
Chcę zrobić tak by po załadowaniu swf a do sprite,(swf) czekał na wywołanie, a nie jak teraz, kiedy uruchamia się samoczynnie i jest po zawodach.Wczytuje poprzez loadMovie.Pliki które wczytuje to muzyka (zamieniam mp3 na swf w SwishMax) i potrzebuje je najpierw łądować do sprita a później synchronizować z reszta projektu. Może Swish Jukebox? Sam nie wiem juz...
[ Dodano: Nie 17 Lut, 2008 14:20 ]
A wiec po długich poszukiwaniach znalazłem jedno wyjście (banalnie proste).Za spritem daje "remove" i startuje go kiedy chce poprzez "move". Myślałem jednak że jest jakieś inne wyjście.Widziałem na stronie Nugata taki player Video który jako przykład miał filmik w swf, i ten filmik po załadowaniu grzecznie czekał na rozkaz PLAY...a moje filmiki od razu startują.Może jest jakaś opcja przy exporcie ze swisha o której nie wiem?? Przypomne ze chodzi mi o muzykę (tzn mp3 zamienione na swf w swishMax ie)
Z góry dzięki za jakąś rade....Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kermit
Profesjonalista

Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Lip 2006 Posty: 176 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro 20 Lut, 2008 22:57
Moje WWW: www.tsi.f6.pl |
|
|
hmm daj np taki kod:
Kod: | if(mp3_container.getPercentLoaded() == 100){
mp3_container.stop();
}
|
po zaladowaniu zatrzyma sie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|