preloader, wczytanie kilku zewnetrznych plików |
Autor |
Wiadomość |
marcino
Mistrz

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 159 Skąd: Bytów
|
Wysłany: Wto 05 Lut, 2008 19:17 preloader, wczytanie kilku zewnetrznych plików
|
|
|
witam,
Sytuacja wygląda tak:
Jest 10 duszków i do każdego z nich wczytywana jest jedna fotka z katalogu (loadMovie).
Preloader animacji mam i działa jak ta lala, z tym że pomija on wczytywanie tych zdjęć z katalogu w efekcie czego, animacja sie ładuje, a następnie wczytywane są po kolei zdjęcia do duszków co wygląd jak ładowanie sie strony w html. chciałbym aby fotki ładowały się wraz z preloaderem.
pozdrawiam i czekam na odpowiedz, jakby post był niejasny to proszę napisać, skleję jego trochę inaczej |
|
|
|
 |
Kermit
Profesjonalista

Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Lip 2006 Posty: 176 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 08 Lut, 2008 02:49
Moje WWW: www.tsi.f6.pl |
|
|
hmmm nie do konca rozumiem o co ci chodzi. jesli chcesz aby zdjecia pojawily sie w tym samym czasie to nie laduj ich poprzez loadMovie tylko wsadz je do pliku swi. |
|
|
|
 |
marcino
Mistrz

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 159 Skąd: Bytów
|
Wysłany: Pią 08 Lut, 2008 22:05
|
|
|
No właśnie chodzi o to że nie mogą być importowane do pliku swi, muszą być wczytywane przy pomocy loadMovie z tego względu że co jakiś zdjęcia będą wymieniane, więc łatwiej jest podmienić tylko zdjęcie w katalogu niż zmieniać cały plik swisha.
A chodzi mi o to żeby był zrobiony preloader na te zdjęcia czyli pliki zewnętrzne.
Bo jak robić preloader w samej animacji to elegancko wychodzi ale już przy plikach zewnętrznych nie bardzo idzie. |
|
|
|
 |
Kermit
Profesjonalista

Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Lip 2006 Posty: 176 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 2008 12:35
Moje WWW: www.tsi.f6.pl |
|
|