Ustalenie pozycji na levelu |
Autor |
Wiadomość |
webmes
Znawca

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 86 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 08 Gru, 2007 12:40 Ustalenie pozycji na levelu
Moje WWW: www.webmes-portfolio.za.pl |
|
|
Mam dość banalny problem, ale szybko potrzebuję odpowiedzi. Na forum znalzłe jeden temat,ale jest on nie zamknięty i nic z niego nie wynika. Ładuję .swf na lvl jednak zależy mi bym mógł ustalić pozycje gdzie się załaduje. Obecnie jedynie do lewego górnego rogu. Zmiana anchor pointu nic nie zmienia. Proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedz. |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 21:10
|
|
|
rozumiem że musi być ładowanie do levelu a nie do sprite'a?
jak do levelu to rozmiar ładowanego swf taki sam jak ładującego i ustalasz w tym ładowanym swf ustalasz pozycje |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
webmes
Znawca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 23:16
|
|
Problem w tym, że ładuję zew. swf do sprita w gł. swf na poziom 1 i mimo, że anchor jest ustawiony np. na center to ładowany swf ładuje się w górny lewy róg. Jakiś pomysł? |
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 23:20
|
|
|
webmes napisał/a: | poziom 1 | poziom pierwszy w sprite?. albo ladukesz na level albo do sprite. pokaż swój kod i te pliki |
|
|
|
 |
webmes
Znawca

|
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 23:25
|
|
Kod: | onFrame (2) {
loadMovieNum("abc.swf",1);
} |
Nie robi mi to różnicy do czego będzię ładowany. Ważne żebym mógł ustalić pozycje. |
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Pon 10 Gru, 2007 08:10
|
|
|
to jest ładowanie do levelu, więc Kod: | jak do levelu to rozmiar ładowanego swf taki sam jak ładującego i ustalasz w tym ładowanym swf ustalasz pozycje | jak plik ładowany będzie miał, mniejszy rozmiar to załaduje go na top left. patrz załącznik. polecam jednak ladowanie do sprite'a. wtedy ustalasz pozycje sprite'a, do którego ładujesz |
|
|
|
 |
webmes
Znawca

|
Wysłany: Pią 14 Gru, 2007 15:50
|
|
Świetnie, wielkie dzięki za pomoc. Tym razem ładuję coś o rozbudowanym skrypcie i w momencie gdy ładuję do sprite to cały .swf ładowany nie działa tak jak powienien. Działa poprawnie jedynie przy ładowaniu na level. Jeszcze raz dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
|