|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Animacja i Efekty Specjalne - nowy wydział WSF |
Autor |
Wiadomość |
^lechu
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 146 Skąd: Otwock
|
Wysłany: Sro 25 Maj, 2005 17:09 Animacja i Efekty Specjalne - nowy wydział WSF
|
|
|
Zwiedzajac jedna z moich ulubionych stron natkonlem sie na dosc ciekawy temat, ktory moze kogos z was zainteresuje.
zrodlo www.max3d.pl
Wydział Animacji i Efektów Specjalnych prowadzony przez Wojtka Wawszczyka i Michała Skrzypca to oferta zarówno dla przyszłych reżyserów filmów animowanych jak i dla wszystkich pragnących nabrać sprawności technicznej i zawodowo zajmować się animacją i efektami specjalnymi w filmie i reklamie. Słuchacze otrzymają wykształcenie z zakresu różnych technik animacji, poznają pakiety do animacji 3D: Maya i Softimage XSI oraz programy do kompozycji. W zakres nauki wchodzi cały pakiet reżysersko - produkcyjny zakończony realizacją własnego filmu animowanego i przygotowaniem profesjonalnej kasety demo oraz pakiet techniczny, w skład którego wchodzą między innymi modelowanie, teksturowanie, oświetlanie, animacja obiektów, renderowanie, rigging, inverse i forward kinematics, animacja postaci, shape animation, dynamika... Jednak tym co różni nasz wydział od podobnych szkół w Polsce jest dużo szersza oferta programowa: słuchacze będą mieli zajęcia z historii filmu animowanego i klasycznego, przejdą kurs autopromocji, będą się uczyć podstaw rysunku i storyboardingu oraz co szczególnie istotne, będą mieli regularne zajęcia z reżyserii, scenariopisarstwa, montażu i sztuki operatorskiej. Fakt, że będą się uczyć w Szkole Filmowej da im możliwość stałej współpracy z kolegami z innych wydziałów przy projektach filmowych, fotograficznych i reklamowych.
pozdr........... |
|
|
|
|
JuRgEn
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 395 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Sro 25 Maj, 2005 17:19
Moje WWW: www.wojas.org |
|
|
Ja sie zajmuje amatorsko wszystkim (traktuje to jako hobby) i nie pisalbym sie na cos takiego...ale ciekawy pomysl ,oby wiecej takich szkol |
_________________ http://66.249.93.104 |
|
|
|
|
^lechu
|
Wysłany: Sro 25 Maj, 2005 17:49
|
|
|
ja sie zastanawiam bardzo mi sie to podoba, tylko ta cena 1100 pln za semestr i 2000 pln wpisowe troche nie na moja kieszen,czasu tez malo ale........
pozdr................ |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sro 25 Maj, 2005 19:53
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Bardzo chętnie, ma ktoś pożyczyć troche gotówki:?: żarcik
A czy napotkał ktoś moze na jakieś free szkolenia:?: na takie jestem bardzo chętny z każdego działu. |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
^lechu
|
Wysłany: Sro 25 Maj, 2005 22:17
|
|
|
3dbuzz.com duzo videotutoriali z aspektu grafiki 3d jedyne szkolenia za darmo na jakie udalo mi sie trafic.
pozdr......... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.19 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|