Czcionki sie knoca przy dluzszej zabawie! |
Autor |
Wiadomość |
wormie
Praktyk

|
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 11:20 Czcionki sie knoca przy dluzszej zabawie!
|
|
|
no coz...pracuje juz jakis czas nad dosc rozbudowana strona cala jako jeden plik swf....
i jak teraz zaczynam wstawiac tekst...chce zeby byl wyrazny a nie zamazany wiec robie opcje "device font"...jest w miare ok ale ten tekst kotry byl tekstem vectorowym gdzies tam w animacji, przy logo i takie tam to teraz nagle zrobil sie poszarpany jak jasna........!
w ogole to tekst szwankuje...jak dam sobie opcje dynamic tekst to przyczepia sie tak bardzo ze nie da sie go potem odwolac:P tzn wracam do opcji static tekst a po uruchomieniu podgladu animacji tekst pracuje jako dynamic.......no mozna kota dostac!
i to jest oryginalny swish max w najnowszej wersji! sobie kupilem........ |
|
|
|
 |
Kermit
Profesjonalista

Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Lip 2006 Posty: 176 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 12:52
Moje WWW: www.tsi.f6.pl |
|
|
a wiec takowy problem z czcionkami wystepuje gdy polozenie czcionki zawiera cyfre po kropce.
przyklad: x = 44.3 , y = 367.2
osobiscie uzywam Pixel Font (Sharp) i nie mam tego problemu nawet gdy czcionka ma polozenie z powyzszego przykladu |
|
|
|
 |
wormie
Praktyk

|
Wysłany: Nie 09 Wrz, 2007 15:23
|
|
|
hmmm...dzieki, sprobuje zwracac na to uwage:/
dotychczas to sobie wstawialem elementy jak pasowalo:P
no ale niekiedy jest tak ze jak cos przekonwertujesz(zgrupujesz) do sprite'a to polozenia sie same ustawiaja na jakies wzgledne do srpite'a juz a nie calej animacji czyli nawet jak wczesniej byly to x=40 to nagle sie zrobi x=89.283102938109://///
i to komplikuje mi sprawy znowu:P
a picel font? u mnie wyglada strasznie......................powaznie
przekonuywuje sie do device font - a to znaczy ze font jest ladowany z dysku osoby ogladajacej tak? w vektorach fajnie bo na pewno u kazdego bedzie wygladalo tak samo:D |
|
|
|
 |
|