SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Marszałkowski Portfolio + [kika szopek]
Autor Wiadomość
Plastik 
Bywalec

Wysłany: Sro 25 Lip, 2007 18:20   Marszałkowski Portfolio + [kika szopek]
   Moje WWW: www.plastik.xn.pl

A więc oto moja strona + intro wykonana w swish-u: www.marszalkowski.go.pl

Problemy
- coś może być nie tak z preloaderem zleceń (zobaczcie czy u was działaja poprawnie bo ja mam wątpliwości gdyż skopiowałem je po prostu po zrobieniu go w intrze)
- No i mam chyba nie działający formularz mailingowy ;/ (czy możliwe że anty spam je filtruje?)

Czego jeszcze nie zrobiłem:
- Projekty (podstrona)
- Muzyczne tło strony głównej

liczę na feedback z waszej strony pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Plastik Czw 26 Lip, 2007 16:02, w całości zmieniany 2 razy  

cookie 
Przyjaciel

Wysłany: Sro 25 Lip, 2007 22:57   

Plastik napisał/a:
- nie wiem jak zmienić tło w polu imput text (podstrona kontakt)

takie pole nie istnieje :lol: więc raczej w nim nie zmienisz tła, no chyba że masz na myśli pole INPUT text

na tym swoim portfolio piszesz ze jesteś taki dobry w tym co robisz i o swoim doświadczeniu... ze zdobyłeś "duże umiejętności" w robieniu animacji pracując w wielu firmach i dla wielu osób,
a masz problem z prostym preloaderem czy formularzem mailingowym... :o :mrgreen:

Ja nie zatrudniłbym Cię po obejrzeniu tego Twojego portfolio (tym bardziej w prężnie rozwijającej sie firmie, bałbym się że zaraz upadnie)

Jeszcze długa droga przed Tobą żeby zarabiać pieniądze za robienie stron, na razie pozostaje Ci robić charytatywne strony dla kościołów. :lol:

Plastik 
Bywalec

Wysłany: Czw 26 Lip, 2007 08:56   

dzięki cookie jesteś zaje**** naprawdę genialnie mi pomogłeś naprawdę wielkie dzięki

Po 1 miałeś sprawdzić czy preloader poprawnie u ciebie śmiga ! bo powinien
Po 2 Problem z formularzem mailowy jest taki czy przypadkiem nie odfiltrowują takich wiadomości filtry w skrzynkach pocztowych bo mój serwer http://www.007ihost.com/ obsługuję php, a wysłłałm już dużo maili i żadnego nie otrzymałem

cookie 
Przyjaciel

Wysłany: Czw 26 Lip, 2007 21:04   

ciesze sie że Ci pomogłem :lol:

co do preloadera to działa w sumie normalnie, jedyne co zauważyłem to ze masz ustawiony pasek postępu na starcie na 100% potem dopiero przeskakuje do procentów załadowania strony, ustaw może na 0.01% na starcie.
No chyba że to tak specjalnie ma być.
co do formularza to może powinieneś sprawdzić plik php. czy nie ma tam jakichś błędów. może jakaś zła konfiguracja.
jeśli masz darmową skrzynkę pocztową to wątpię żeby filtrowała wiadomości. chyba ze masz tam folder "spam" więc sprawdź czy tam nie dochodzą te wiadomości.

Plastik 
Bywalec

Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 07:55   

No brawo teraz dobrze ;) widzisz uczysz się

php wydaje się być wszystko w porządku.
Tylko że na interii niby jest folder spam ale ni jak można go znaleźć

Kod:
<?
  if ($send=="yes") {
    $to = "fly65@interia.pl";
        $subject = "$subjectVar";
    $body .= "$msgVar";
        $from = "$nameVar";
        $tfrom = "From: <$emailVar>";
        mail($to,$subjectVar,$msgVar,$tfrom);
  }
 echo "&errormessage=Wiadomosc została wysłana&";
?>

bielu1
Początkujący

Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 09:55   

A czy twój serwer obsługuje funkcje "mail" jeżeli nie to musisz użyc " php mailer "

soja
Bywalec

Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 10:15   podsumowanie (dosc krytyczne)

* preloader:
dziala tylko z tymi 100% :) )

INTRO:
poczatek nwet sympatyczny, moglo by byc minimalnie wieksze... wszystko dobrze do momentu MALE ZECZY ZMIENIAJA SWIAT... efekt z tym wybuchem nawet niezly, oczywiscie zam robiles rendera w 3d Studio :] ... efekt fajny ale wogole N I E P A S U J A C Y na stronie, a tymbardziej portfolio... bardziej pasowalo by to do jednego z odcinkow Happy Tree Friends jak kogos wysadzaja w powietrze ;]
Ogolnie psuje caly klimat.... ja odebralem jako psychodeliczna wstawke pt. Male zeczy zmieniaja swiat... i po chwili pierdut i cos poruszylo 3/4 ziemskiej stratosfery :)
co do koncowego napisy M. PORTOFLIO to malo czytelne i takie troche chaotyczne :/

STRONA:
OGOLNY DESIGN:
hmmm takie pierwsze wrazenie troche ubogo... moze nawet za bardzo :/ ja to widze jako ciemno szary projekt, pare czerwonych wstawek, i zdjecie twoje oka :D . Pierwsze wrazenie stronka robiona w 5 min przez kogos kto ma stycznosc 2 raz w zyciu z ow programem.
TWOJE HASLO/MOTTO:
NIE JESTEM NAJLEPSZY ALE INNI BYLI ZACHWYCENI... do mnie nieprzemawia..

MENU:
niepodoba mi sie efekt najechania na button :/ a dzwiek podczas pojawiania sie podstron... hmmm mi sie jakos niepodoba i przypomina dzwiek pt: paznociami o tablice :) )

ZAWARTOS MERYTORYCZNA WWW:
hmmm brak czegokolwiek???

OGOLNIE:
we wstepie piszesz duzo o sobie... zachwalach sie itd. niepowiem robi wrazenie... nagroda itp. ale po przejzeniu dochodzi sie do wniosku ze robi to ktos, kto posciagal pare gotowcow i zmixowal je w jedna kaszane.... sory ale takie odczuwam wrazenie, moze robiles to sam i sie starales, ale dla mnie to jest 2pkt /10pkt

i najbardziej robroilo mnie:
JESTEM OSOBA KTORA LACZY TECHNIKI NLP Z GRAFIKA KOMPUTEROWA TO INNOWACYJNE POWIAZANIE NAJNOWSZEJ ZDOBYCZY PSYCHOLOGII....itd
Stary!!! ja bylem na psychologii 4 semestry i mnie nieuczyli tego... a tak na serio jaki filolog pisal Ci dzial o mnie :) ) albo z jakies strony w ktorch sa gotowce listow motywacyjnych??? :) )

A tak powaznie to portfolio nierobi zadnego wrazenie, a raczej skutek jest odwrotny od zamierzonego: chaos, brak zgranej kompozycji, kolorystyka.
"inni byli pod wrazeniem.." sorry ja niejestem!
Na kogos "dostawal zlecena od zespolow muzycznych, firm, klubów, kosciołow, sklepow, oraz osob prywatnych" to portfolio jest takie troche nie na poziomie.

Sorry ze taki esej, ale tak sadze :) )

cookie 
Przyjaciel

Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 11:09   

może coś z kodem w samym pliku swf

ale tak z innej beczki to po co Ci ten formularz, przecież każdy może Ci z niego wysłać spamy.

Każdy lamer może Ci wysłać mail od: rydzyk@radiomaryja.pl
z prośbą o zrobienie portfolio dla każdego ojca redemptorysty.
Z obietnicą ze dostaniesz za to Maybacha, ewentualnie działkę pod Toruniem.

A Ty od razu weźmiesz się do roboty i będziesz robił te portfolia :lol:

Ten formularz mailowy jest całkowicie bezużyteczny.

Plastik 
Bywalec

Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 12:48   

Spoko soja szanuje twoją krytykę ;)

Cytat:
TRONA:
OGOLNY DESIGN:
hmmm takie pierwsze wrazenie troche ubogo... moze nawet za bardzo :/ ja to widze jako ciemno szary projekt, pare czerwonych wstawek, i zdjecie twoje oka :D . Pierwsze wrazenie stronka robiona w 5 min przez kogos kto ma stycznosc 2 raz w zyciu z ow programem.
TWOJE HASLO/MOTTO:
NIE JESTEM NAJLEPSZY ALE INNI BYLI ZACHWYCENI... do mnie nieprzemawia..

MENU:
niepodoba mi sie efekt najechania na button :/ a dzwiek podczas pojawiania sie podstron... hmmm mi sie jakos niepodoba i przypomina dzwiek pt: paznociami o tablice :) )

ZAWARTOS MERYTORYCZNA WWW:
hmmm brak czegokolwiek???

Ale jak ktoś kto ma taką stronę http://sonski.xt.pl mówi mi o słabym designie to mnie się zbiera na śmiech sory stary ale jak widzę twoją stronę to jesteś totalnie nie spójny masz tam kilka ciekawych rzeczy w portfolio ale twoje portolio wygląda słabo no i o efekcie najechania na button heh tak w tym to jesteś wirtuozem także

Pozdrawiam

soja
Bywalec

Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 14:03   s

i szkoda ze niemozna zooma albo online z twoimi projektami :) ) bo jak w moim przypadq portfolio jest do bani, tak Ty taz masz pare zeczy co mozna bardziej uwidocznic :)

Seb 
Ekspert

Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 15:01   

wgm możesz czcionki wyostrzyć bo są rozmyte, zdjęcie też dla mnei nie ostre jest lub tracę wzrok- tfu.
formularz naprawić ew wykupić serwer tani z php za 30 zł lub moze w darmowych coś jest zrobić niedziałającą zakładkę bo lepiej przedstawiać kompletną www wgm

a co do świeżynek ze spychologii.. książki tj bandlerowskie z żabów w księżniczki wyszły chbya jakieś 15 lat temu więc trudno faktycznie mówić o najnowszych odkryciach ;-) a na studiach psychologii tego nie uczą bo to konkuruje silnie, więc sami się szufladkują w epokę taką a nie inną... i dobrze bo na psychologii często usypia się w ciągu 4 semestrów i nie słychać o nowinach w tym monotonnym gadaniu

strona taka sobie ani super ani hiper, do mnie nie trafia mocno bo jest przesycona super hiper tajnymi magicznymi zwrotami neurolingwistycznymi w ngłówku, ale jest ok, taka że sam takiej nie zrobię, choć portfolio swoje zaczynam już robić pomału i niebawem też pewnie będę słuchał czytając tego co masz Ty i tu :)

pozdrawaim

Marickowski
Początkujący

Wysłany: Czw 02 Sie, 2007 22:42   
   Moje WWW: http://www.marickowski.freehost.pl http://www.rangi.u2.pl

Wracając do tematu...

Trochę literówek wkradło Ci się w stronkę...

Cytat:
Nie jestem najlpeszy

Cytat:
...wysłać wiadimość

Co do prezentacji się nie wypowiem, bo jestem świeży...
darmowe rangi na forum

Lesiu
Bywalec

Wysłany: Pią 03 Sie, 2007 12:40   

1. użyj ondragout w menu i zlecenia
2. literówki i błędy stylistyczne w opisie
3. to zdjęcie nieco szare i słabej jakości - zresztą na głównej stronie ludzie patrzący na użytkownika z góry to trochę budzi niepokój ;) Inna rzecz że jak widzę tą fotę z sxc to mi się zbiera, ale to kwestia uprzedzeń osobistych ;)

Ogólnie spoko, ale trochę trzeba doszlifować :)

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu