[Proszę o pomoc] chowające się menu |
Autor |
Wiadomość |
mike20
Bywalec

|
Wysłany: Wto 11 Gru, 2007 14:25 [Proszę o pomoc] chowające się menu
Moje WWW: www.michalwisniewski.com.pl |
|
|
Witam
mam problem z moim menu
menu powinno się wysuwać z dołu do góry gdy kursor najedzie na nie a gdy zjedzie ma się chować... jednak po podlinkowaniu przycisków nie działa prawidłowo bo wystarczy najechać na przycisk i się chowa...
kiedyś miałem ten sam problem i z pomocą znajomego który jest na forum sobie poradziłem, jednak zgubiłem SWI i nr. gg i teraz nie wiem co robić
prosił bym o pomoc. |
|
|
|
 |
wojasso
Specjalista PsYcHoPaTa

Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 137 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: Wto 11 Gru, 2007 20:48
|
|
|
Spróbuj dać on (rollout) na Movie Clip (Sprite), a nie na hit spot. Może pomoże, może nie Troche mnie łeb boli bo jestem po antybiotyku, ale jak będę miał jeszcze chwilkę to na to lookne. |
|
|
|
 |
webmes
Znawca

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 86 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 11:30
Moje WWW: www.webmes-portfolio.za.pl |
|
|
Określ dokładniej problem, ponieważ ja otworzyłem plik i wszystko jest jak być powinno. Przy najechaniu działa rollOver i przy zjechaniu rollOut. Nie widzę specjalnie problemu. Wytłumacz to coś pomyślimy. |
|
|
|
 |
mike20
Bywalec

|
Wysłany: Nie 16 Gru, 2007 13:12
Moje WWW: www.michalwisniewski.com.pl |
|
|
webmes napisał/a: | Określ dokładniej problem, ponieważ ja otworzyłem plik i wszystko jest jak być powinno. Przy najechaniu działa rollOver i przy zjechaniu rollOut. Nie widzę specjalnie problemu. Wytłumacz to coś pomyślimy. |
jest ok gdy przyciski menu nie są podlinkowane, weź zrób przycisk jako button to po najechaniu na niego menu się schowa o to mi chodzi.
edit:
mielu ale w tamtym temacie problem nie został rozwiązany (lub ja nie umiałem z tego skorzystać) , pomógł mi SWI osoby z tego forum, jednak gdy spalił mi się dysk straciłem większość moich prac |
Ostatnio zmieniony przez mike20 Nie 16 Gru, 2007 14:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
|