Zamknięty przez: nugatt Czw 28 Wrz, 2006 22:46 |
www.czujny.prv.pl |
Autor |
Wiadomość |
nugatt
Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2005 07:13 www.czujny.prv.pl
|
|
|
zapraszam na stronę.
trochę tam downloadu do swisha
www.czujny.prv.pl |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2005 09:23
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Musze powiedzieć że stronka bardo się podoba mi. Przyjemny preloader. Przyjemnie to wygląda. Ładnie to wszystko skomponowane.
Tragicznie wygląda tylko ten telewizorek. Można by coś z nim zrobić. |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2005 22:49
|
|
|
przecież ma fajną serwetkę pod sobą. co jeszcze mógłbym zrobić. może dywan na ścianie. pomyślę nad tym |
|
|
|
|
maribt
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 23 Kwi 2005 Posty: 366 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2005 22:59
|
|
|
Witam
No niestety nie mogę zgodzić się z tAboonem ponieważ według mnie ten telewizorek może nie jest dziełem sztuki ale napewno nie jest tragiczny
Jeżeli mimo to chciałbyś nugatt zmienić tv to polecam ci użycie jakiegoś zdjęcia telewizora, ja tak zrobiłem: link - błagam tylko się nie śmiejcie z tej stronki
[ Dodano: Wto Maj 17, 2005 12:03 am ]
Zaznaczam, że to nie jest moje portfolio tylko praca na informatykę więc nie jest zbyt staranna |
_________________ http://www.bykom-stop.avx.pl |
|
|
|
|
JuRgEn
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 12 Kwi 2005 Posty: 395 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2005 14:53
Moje WWW: www.wojas.org |
|
|
Wady:
Telewizor....nie podoba mi sie (nie powiem ze katastroficzny ale nie pasuje do reszty)
Zdjecia (troche mnie przerazaja, ten sztywny ptak , te przekrwione oko , jakies larwy)
Zalety:
Piekny preloader (naprawde mi sie podoba )
Futurystyczna forma strony (po za fotkami )
Fajna stronka.
Ale mam dziwnie nie okreslone wrazenie ze strona zostala stworzona w flashu MX |
_________________ http://66.249.93.104 |
|
|
|
|
Delinquent
Doradca Finansowy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sty 2005 Posty: 72 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2005 17:17
|
|
|
JuRgEn napisał/a: | Ale mam dziwnie nie okreslone wrazenie ze strona zostala stworzona w flashu MX Neutralny |
Bo jest bardzo starannie zrobiona. W dodatku kolega Nugatt poświęcił wiecej czasu niż parę dni na wykonanie tego projektu a takie mam wrażenie jak oglądam strony zrobione przez innych użytkowników swisha.
Jak wcześniej wspominałem jest starannie zrobiona, przemyślana ale to chyba wszystko co moge w niej pochwalić... Z drugiej strony nie ma się do czego przyczepić (chociaż - telewizor i czcionka menu?). |
|
|
|
|
donartek
Bywalec
|
Wysłany: Pią 20 Maj, 2005 22:44
|
|
|
znajdzie się ktoś miły i wyśle mi jego stronke w .swi żebym mógł na spokojnie rozebrać i zobaczyć jak się co robi flash nie jest moją mocną stroną a chyba tak to zrozumie najlepiej najlepiej żeby na stronce były jakieś efekty przejścia pomiędzy działami <i oczywiście zobowiązuje się nie wykorzystywać tych projektów we włanych pracach> |
|
|
|
|
Bitmag
Doradca
|
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Sob 21 Maj, 2005 21:28
|
|
|
1 piwo:
helisę dna w swift 3d potem export do swf i import do swisha
2 piwo:
plik swi? całego nie dam. ale trochę mogę.
[link]
plik nie będzie tam zawsze.
na mojej stronie jest trochę downloadu do swisha. |
|
|
|
|
donartek
Bywalec
|
Wysłany: Sob 21 Maj, 2005 23:12
|
|
|
jestem bardzo wdzięczny za te .swi ?-) |
_________________ "Pasja jest kluczem do doskonałości" |
|
|
|
|
^lechu
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 146 Skąd: Otwock
|
Wysłany: Sro 25 Maj, 2005 16:34
|
|
|
fajna orginalna stronka, mi sie podoba tylko telewizorek i te fonty na menu bym zmienil troszke nieczytelne.
pozdr.......... |
|
|
|
|
Michał
Praktyk
|
Wysłany: Pon 30 Maj, 2005 12:45
|
|
|
Dla mnie strona super, mam małe pytanie odnośnie warsztatu - fotki w tle mają fajną "teksturkę" jakby były z (sławnego już telewizora;-)) zrobiłeś to jakimś efektem w PhotoShop'ie?? |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Pon 30 Maj, 2005 21:59
|
|
|
da się ten efekt zrobić jasc paint shop pro 9. ale ja to zrobiłem w... microsoft pain-t. 2 pixele czarny i biały. potem shape w swishu. tiled image i transparency na jeden z kolorów i alpha (w tint) na 50%. i w ten sposób mogę zmieniać obrazki pod tą paskowana 'maską'.
nie wiem czy dobrze to napisałem (z mówieniem też mam problemy) ale wszystko można zczaić z załącznika
♥
http://www.czujny.prv.pl |
|
|
|
|
maribt
|
Wysłany: Pon 30 Maj, 2005 22:18
|
|
|
Witam
W photoshopie jest to bardzo proste do zrobienia, wystarczy utworzyć nowy dokument o wymiarach np. 10 x 2 px i połowę wypełnić czarnym kolorem a drugą połowę zostawić przezroczystą. Nestępnie należy zdefiniować to jako wzorek i wypełnić narzędziem stempel wzorkiem.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Michał
Praktyk
|
Wysłany: Sro 01 Cze, 2005 07:27 thx
|
|
|
dzięki proste rzeczy a cieszą! Pozdrawiam |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 21:48
|
|
|
dobra. zmieniłem telewizor. pobawiłem się troche w swift 3d.
ten stary telewizor pochodził z intra które miałem kedyś na stronie.
to była taka pozostałość. intro (okrojone o treści drastyczne) >> jest tutaj << |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 10:08
|
|
|
Stronka b.fajna,jedynie troszke mnie razą preloadery ( graficznie są ok ) bo jestem w sieci lokalnej o słabym transferze i musze sie uzbrajac co chwilę w cierpliwosc
2 pytania : Na stronce jest panel admina,czy mozesz robic update strony z poziomu przeglądarki ? ( chodzi mi o tekst ) i czy mógłbys opisac w dwóch słowach jak taki panel zrobic lub ew podesłac pliczek ?
Pozdr... |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 11:32
|
|
|
1. hmmm ten admin to tylko miejsce gdzie umieszczam informacje dla kolegi który pojechał do stanów o jego sesji, indexie, miejscu w akademiku. mógłbym mu to na mejla wysyłać, ale skoro kiedys zrobiłem takie logowanie (łatwo dowiedzieć sie jakie jest hasło i login ) to pomyśleliśmy, że tak będzie śmieszniej. ta nazwa admin trochę myli. niektórym ludziom wciskam kit że tam są fajne rzeczy i jak zapłaca 50 zł to dostana access na miesiąc żadnego updatu z poziomu strony nie można robić, chociaż jezeli chodzi o tekst z pliku txt który miałby sie ładować do swf to wydaje mi sie że jest to jak najbardziej wykonalne, małe php i da rade. coś jak ksiega gości we flashu tylko z możliwościa edycji całościi. trzeba by dodać opcję żeby ci sie zczytywał aktualny tekst, potem byś go edytował i wysyłał. jeżeli byś chciał tylko dodawać nowe wpisy (tak jak w ksiedze gości) to tylko trzeba by zmodyfikować normalna ksiege gości we flashu (wzory na http://swish-db.com/ i http://www.swish-tutorials.com/ ) i dołożyć logowanie. ale ja w php nic nie umiem. mam tylko licznik i to bez cookie. więc nic ci wiecej nie powiem ani nie pomogę, ale możesz zapodać taki temat na forum. tu są tęgie głowy więc ci pomoga.
2. panel? nie wiem o co ci chodzi dokładnie. jeżeli o to logowanie to załączam plik.
((user == "login") && (password == "hasło")) or ((user == "krzyś") && (password == "hasłokrzysia")).
aby sie zalogować trzeba nacisnąć "admin" albo z klawiatury "home". czcionka (dołączyłem) której użyłem nie ma polskich znaków, ale i tak działa ten user "krzyś" |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 19:40
|
|
|
Dzieki za odpowiedz i za pliczek cos pokombinuje Ps z tym 50 zł pomysł odlotowy heheh - a co do php a scislej cms-a to juz pytałem na forum,bo miałem zlecenie zrobienia stronki-zleceniodawca chciał robic update z przeglądarki po zalogowaniu ( chciał miec mozliwosc zmiany cennika produktów swoich ) i niestety problem mam z tym nadal .... echh trzeba to jakos rozkminic bo coraz czesciej spotykam sie z tym ze poza fajną stronką ludzie chcą miec mozliwosc aktualizacji jej z poziomu przeglądarki..
Pozdr |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 20:40
|
|
|
kurcze. człowiek ledwo orientuje się że jest coś takiego jak php a tu mu jeszcze o jakimś cms'ie mówią. |
|
|
|
|
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 20:48
|
|
|
hehehe dobra dobra
[ Dodano: Wto Cze 14, 2005 8:21 pm ]
Ps Oglądalismy z kumplem filmy ze stronki mój ulubiony to "Pimp tanczy " nie no nie moge poprosze jakąs pełnometrazową wersje tego ( jesli jest )
Pozdr |
|
|
|
|
A*
Początkujący
|
Wysłany: Wto 06 Gru, 2005 07:37
Moje WWW: www.widzew.net/~cs1985 |
|
|
maribt napisał/a: | Witam
W photoshopie jest to bardzo proste do zrobienia, wystarczy utworzyć nowy dokument o wymiarach np. 10 x 2 px i połowę wypełnić czarnym kolorem a drugą połowę zostawić przezroczystą. Nestępnie należy zdefiniować to jako wzorek i wypełnić narzędziem stempel wzorkiem.
Pozdrawiam |
Po co 10? mozna 1x2
Tylko jeszcze trzeba pamietac zeby obrazek byl przezroczysty |
|
|
|
|
maribt
|
Wysłany: Nie 11 Gru, 2005 14:33
|
|
|
A* napisał/a: | Tylko jeszcze trzeba pamietac zeby obrazek byl przezroczysty |
zgadza się |
|
|
|
|
nugatt
|
Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 12:24
|
|
|
jeżeli o mnie chodzi to mam 1x2
czarny i biały
biały przezroczysty
a całośc ma alpha 50% |
|
|
|
|
wilek
Bywalec
|
Wysłany: Pon 20 Mar, 2006 13:05
|
|
|
Sory ze odkopuje stary temat ale mam pytania zwiazane z ta strona, a mianowicie:
1. Jak zrobiles taki efekt gdy sie strona wlacza( taka jakby kurtyna co idzie z prawej i lewej strony)
2. Jak zrobiles gdy np nacisne na news to od gory i dolu idzie te czarne tlo, a pozniej gdy sa np newsy zaladowane to idzie tez te czarne tlo od srodka do gory i do dolu. |
|
|
|
|
|