|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
prezentacja multimedialna... ciekawy problem |
Autor |
Wiadomość |
Piotrek
Doradca

Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Czw 29 Mar, 2007 10:21 prezentacja multimedialna... ciekawy problem
|
|
|
Witam... eh nie wiem jak tego szukać więc piszę. Sprawa jest taka. Musze zrobić galerie zdjęć do prezentacji w exe projektor. Problem mam następujący, ta prezentacja musi pobierać fotki z określonego katalogu, to też nic trudnego, ale chodzi o to, żeby pobierała wszystkie fotki z danego katalogu. Czasami ktoś będzie musiał tam ktoś dorzucić... Każdy obraz, jeśli jest większy od założonego rozmiaru musi ulec zmiejszeniu
To było pierwsze teraz drugie:
jak zrobić efekt książki i przewracających się stron bez użycia programu 3d... strony w plikach jpg..
Pomocy ! |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw 29 Mar, 2007 11:37
|
|
|
Jeśli chodzi o pierwszą sprawę to muszę Cię zasmucić, jeśli to ma być prezentacja to flash sam nie potrafi zbierać informacji o plikach znajdujących sie w katalogu, dla animacji flash umieszczonych na serwerze do tego służy php, to samo jeśli chodzi o dopasowanie obrazków zero automatu wszystko z ręki. Ja na twoim miejscu zrobił bym plik tekstowy, w którym zapisywał bym obrazki, a wielkość dopasowywał bym ręcznie jakimś programem do miniaturek.
Druga spraw myślę, że rozwiązaniem twego problemu może być PageFlip |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|